Onsdagsblandning

Tisdagens besked att J-Södras målvakt Anton Cajtoft är uttagen i det svenska U21 landslaget kom inte som någon överraskning. Men desto större upphetsningen över det. En J-Södraspelare i ett U21 EM-slutspel – fantastiskt roligt!
Efter att ha missat chansen till OS-spel ifjol är nu Anton en av tre målvakter som slåss om en plats i startelvan när U21 EM spelet börjar senare i juni. Jag tror att han har en god chans att konkurrera ut kollegorna Dahlberg från ”Blåvitt” och Tim Erlandsson från AFC Eskilstuna. Anton är den av de tre som spelat flest U21 matcher, åtta stycken, och han var också given i Håkan Ericson elva innan skadan. Det är en imponerande resa han har gjort Anton och han är så värd den här landslagsplatsen.
Lite noterbart att Tim Erlandsson var under J-Södras radar när man letade backup på målvaktssidan. Då spelade Tim i Nottingham Forrest.
# Publikfest på ”Vallen” på lördag och vi kräver fullsatt, lapp på luckan, you name it. Alla till Vallen för bövelen.
Marknadsavdelningen har jobbat stenhårt för att sälja ut den här matchen… eller läs: Den säljer sig själv. Eller?
# Eric Ayuk!
Några pigga inhopp och så fick han då göra det där förlösande första målet. Oerhört viktigt för självförtroendet och ytterligare en spelare som slåss om en plats i elvan. Vi behöver fler som knackar på dörren..ordentligt.
# Styrelseavhopp. Svante Stalin kommer att lämna styrelsen och det är en förlust som blir kännbar. Svante har gjort mycket gott för föreningen, inte minst uppe på Odensberg.
Poängtappet mot Hammarby sitter kvar än. För andra året i rad släpper vi en boll på övertid mot just Hammarby. Tre pinnar hade annars känts förbaskat bra med tanke på den svåra avslutningen mot Malmö.
# J-Södra 2. Vem kom på att laget skulle heta så? Ifjol gick det under namnet U19 och spelade i U19 serien o c h U21-serien. I år är det fortfarande U19-laget men man spelar bara i U21-serien och heter J-Södra 2. Det kanske är modernt.
# Det surras om supertalangen Benjamin Tannus i katakomberna. Tannus skrev på för J-Södra i vintras men var innan dess hårt uppvaktad av både IFK Göteborg och Malmö FF. 16-åringen spelar just nu i U21-serien och har imponerat såhär långt. Det ska bli spännande att följa honom framöver.
# Pawel på Vallen igen. Det kan väl bara sluta på ett sätt. Eller? Antingen så gör han mål. Eller så börjar han bråka med Rosenberg. Jag håller på det sistnämnda.
Sista matchen innan sommaruppehållet. Och vad händer då? Det finns en hel del frågor och för den delen också, frågetecken. Vad händer tex med spanjorerna? Både målvakten Mancilla och ”Cala” har kontrakt som löper ut nu i sommar. Och vad händer med den tredje spanjoren om de andra två flyttar hem? Alex Portillo är säkert inte supernöjd över sin situation men hans kontrakt sträcker sig även över 2018.
Anfallare! Här måste J-Södra få in något riktigt bra. Det borde finnas ekonomiska muskler för något annat än spanska lirare från fjärdeligan.
Till sist.
Veckans…
Gnäll: Hammarby, Hammarby, Hammarby och dess supportrar.
Smäll: Andrés näsa. Blir det spel i mask?
Läs: Offside och särskilt reportaget om den försvunne förloraren.
Dunder: Kozicas 2-1 boll på Tele2. Boom Boom Mål.
Djurgårdare: Håkan Eng. J-Södraspeakern som hoppade Djurgårdsmatchen i år igen. Åtminstone från speakerbåset.
Håkan: Inte Eng, inte Hellström utan Ericson. Den svenska U21 kapten tog naturligtvis ut Anton Cajtoft till EM slutspelet.
Stil: Jimmy Thelin och hans vita skjorta med matchande slips. Stiligast på Tele 2.
 
 
 
 
 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen