Est.2007

Cibicki avgjorde mot Elfsborg

Det blev en härlig grönvit seger med 1-0 mot IF Elfsborg i den 20:e omgången i Allsvenskan och målskytt var Pawel Cibicki. Det var Elfsborg som började bäst och skapade två bra målchanser genom Viktor Prodell och Daniel Gustavsson inom de första 10 minuterna. Elfsborg hade ett spelmässigt övertag de första 20 min men under samma period så skapar vårt J-Södra också två bra målchanser där avslutarna är Dzenis Kozica och Tommy Thelin. Sedan är det spelmässigt jämnt av första halvlek och Elfsborg får en bra chans till där Daniel Gustafsson avslutar på volley men avslutet går utanför. Södra har ett par chanser där man tar sig in i straffområdet och passningarna precis rinner förbi Södraspelarna som idet läget hade fått riktigt bra målchanser precis framför Elfsborgs målet. Daryl Smylie har också ett bra avslut som Kevin Stuhr Ellegaard målvakt i Elfsborg räddar.
I början av den andra halvleken så gör J-Södra ett fantastiskt anfall där Kozica, Cibicki och Thelin kombinerar sig fram till en bra målchans där Cibicki avslutar men försvarare i Elfsborg slänger sig och täcker avslutet. Några minuter senare så avslutar Cibicki på nytt och det tar på försvarare och går i en båge där Ellegaard får slänga sig och få bort bollen som är på väg in i mål. I 62 min så gör Cibicki 1-0 för vårt grönvita lag och det är Thelin som spelar fram Cibicki som dribblar förbi sin försvarare och kommer in i straffområdet från kanten och placerar in bollen i mål där Ellegaard kommer utrusande. Elfsborg försöker efter målet att flytta fram spelare i planen men Södra försvarare sig väldigt bra så Elfsborg har svårt att komma till bra målchanser. Samtidigt som Södra är farliga i sina omställningar. Deras bästa målchans kommer i slutet av matchen där Jon Jönssons avslut tar i innerstolpen precis nedanför kryssribban och går ut igen.  Våra grönvita eleganter vinner en jämn och bra fotbollsmatch och tar tre underbara poäng.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Elfsborg 1-0 (0-0)
1-0 (62) Pawel Cibicki
Publik: 4.611 på Stadsparksvallen
Domare: Markus Strömbergsson, Gävle
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, Joakim Karlsson, Alex Portillo, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Fredric Fendrich – Dzenis Kozica (88), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki (92)
Inhoppare: Jesper Svensson (88) Liridon Silka (92)
STATISTIK:
Skott: 10-7
Skott på mål: 3-2
Hörnor: 2-3
Frisparkar: 18-12
Offside: 5-2
Gula kort: 3-4
Röda kort: 0-0

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,129FansGilla
0FöljareFölj
899FöljareFölj

Senaste inläggen

Åttonde raka utan seger

Nio livlinor kvar

Bristande motivation

%d bloggare gillar detta: