Oavgjort mot Giffarna

För sjätte gången spelade J-Södra oavgjort. Efter 0-1 underläge i paus kvitterade J-Södra genom Pawel Cibicki i mitten av den andra halvleken. Båda lagen gick för en seger i slutet men 1-1 stod sig matchen ut.
I början av matchen på en frisparksvariant där Mehic räddar första avslutet men där returen går ut till Stefan Silva som inte gör något misstag utan ger GIF Sundsvall ledningen. Första halvleken är jämn spelmässigt och det skapas inte så många målchanser men den allra bästa chansen förutom målet har Pawel Cibick som får till ett bra avslut men Tommy Naurin i GIF Sundsvall räddar den till hörna.
Däremot 2a halvlek tar Södra över spelmässigt och får bra tryck på sina motståndare men Sundsvall är farliga i sina omställningar. Man gör 2 tidiga byten i halvleken där Gojani och Ogbu kommer in. Fendrich och Cibicki har lägen att kvittera men i mitten av halvleken får Cibicki ett läge precis utanför straffområdet och placerar säkert in kvitteringen vid ena stolpen. Södra fortsätter att skapa lägen där främsta chansen kommer i slutet då Kozica dribblar sig fram till ett bra läge men Naurin räddar.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – GIF Sundsvall 1-1 (0-1)
0-1 (7) Stefan Silva 1-1 (66) Pawel Cibicki
Publik: 5.079 på Stadsparksvallen
Domare: Kristoffer Karlsson, Höganäs
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Alex Portillo, Viktor Rönneklev – Fredric Fendrich (77), Stian Aasmundsen (53) – Jesper Svensson (53), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Pawel Cibicki
Inhoppare: Moses Ogbu (53) Robert Gojani (53) Dzenis Kozica (77)
Övriga: Bence Verebélyi, Jonathan Tamimi, Tobias Nilsson, Liridon Silka
STATISTIK:
Bollinnehav: 48-52 (46-54)
Skott: 9-7 (5-5)
Skott på mål: 3-3 (2-2)
Hörnor: 4-4 (2-0)
Frisparkar: 10-11 (3-4)
Offside: 5-2 (4-0)
Gula kort: 0-0 (0-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,130FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen