Straffmål i slutminuterna gav ny bortaseger

J-Södra vann eftermiddagens match mot Assyriska med 3-2 efter en 2-0 ledning i paus. Det var en match med två ansikten där Södra välförtjänt hade en 2-0 ledning i paus efter mål av Tim Söderström och Tommy Thelin. I andra halvlek spelade hemmalaget Assyriska upp sig avsevärt och kom också ikapp till 2-2. Efter kvitteringen flyttade Södra upp positionerna igen och man kunde också avgöra matchen genom Tommy Thelin som satte dit 3-2 på straff strax innan klockan tickade över 90 minuter.
Det blev en match med två ansikten. Under de första 45 minuterna dominerade J-Södra matchen och kunde haft en större ledning en den tvåmålsledningen som man fick. Ledningsmålet kom redan i den sjätte minuten och det var Tim Söderström som gjorde det. Jesper Svensson stod för insticket och Tim gjorde inget misstag och satte därmed säsongens fjärde fullträff.
Efter 21 minuters spel skulle Södra även göra ett andra mål. Daryl Smylie stod för en lång, lång framspelning till kapten Thelin som dundrade in 0-2 målet bakom Robin Malmqvist i hemmamålet. Det fanns fler bud till fler mål för J-Södra innan pausvilan men 0-2 stod sig halvleken ut.
tommy-thelin_halv-220x220
Det skulle bli en total scenförändring i andra halvlek, åtminstone till än början. Hemmalaget gjorde ett byte i paus och samtliga tre var gjorde innan minut 74. Redan efter 12 minuters spel av andra halvlek kom reduceringen fram till 1-2 efter mål av Alexander Nilsson. I den 80:e minuten kvitterade argentinaren Blanco Leschuk och då såg det mörkt ut för J-Södra. Det skulle dock bli en väckarklocka och Södra började åter skapa chanser framåt. I den 90:e spelminuten hittar Smylie återigen Tommy Thelin som hinner före Malmqvist i målet och petar förbi bollen och blir neddragen och domaren blåser straffspark för J-Södra. Säsongens första straffspark förvaltar Tommy Thelin på bästa sätt och slår den i målvaktens högra hörn. Malmqvist slänger sig åt rätt håll men når inte bollen. Naturligtvis vild glädje i Södralägret och bland våra fans på läktarna.
De fyra tilläggsminuterna blir spännande och Assyriska får också chansen att kvittera men J-Södra reder ut till och bärgar hem alla tre poängen hem till Jönköping.
NOTERBART
## Två nya mål av Tommy Thelin som nu också närmar sig skytteligatoppen. Just nu ett bakom Degerfors Peter Samuelsson.
## Joakim Karlsson drog på sig säsongens tredje gula kort och missar därmed matchen mot Degerfors kommande måndag.
MATCHFAKTA:
Assyriska – Jönköpings Södra 2-3 (0-2)
0-1 (6) Tim Söderström 0-2 (21) Tommy Thelin 1-2 (57) Alexander Nilsson 2-2 (80) Gustavo Ezequiel Blanco Leschuk 2-3 (90) Tommy Thelin, straff
Varningar: AFF: Mattias Genc  JÖN: Joakim Karlsson, Ronny Sabo
Publik: 1.311 på Södertälje Fotbollsstadion
Domare: Antti Kanerva, Olofstorp (Fredrik Hansson ersatte i mitten av andra halvlek)
LAGET:
Damir Mehic – Viktor Rönneklev, Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich (85), Robert Gojani – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson (82) – Tim Söderström (69)
Inhoppare: Ronny Sabo (69) Liridon Silka (82) Tobias Nilsson (85)
Övrigt: Anton Cajtoft, Jonathan Tamimi, Max Watson, Sebastian Holmqvist
STATISTIK:
Skott: 10-13 (2-6)
Skott på mål: 5-6 (0-2)
Hörnor: 8-7 (1-1)
Frisparkar: 11-14 (5-11)
Offside: 1-3 (1-2)
Gula kort: 0-2 (0-1)
Röda kort: 0-0 (0-0)
 

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen