Karlsson ovan matchhjälte

0
589

J-Södra fortsätter att vinna. Ikväll tog man sin fjärde raka trepoängare när man besegrade GAIS hemma på Vallen. Efter en mållös första halvlek frälste mittbacken Joakim Karlsson hela Jönköping med sitt 1-0 mål i minut 82. Det var Joakims första seriemål i Södratröjan.
J-Södra hade de bästa chanserna under första halvlek som annars slutade mållöst. Fredrik Olsson fick en jättechans efter bara knappa tio minuters spel men GAIS målvakten Tommi Vaiho kunde parera. Efter 22 minuters spel tror alla att Södra har gjort ledningsmålet men Jocke Karlsson kanon blir avvinkad men Karlsson skulle få nya chanser.
J-Södra rivstartar den andra halvleken och skapar tryck mot GAIS målet. Tommy Thelin drar en frispark men Vaiho räddar. Tom Siwe hittar Daryl Smylie minuten senare men Smylies skott går metern över målvaktens ribba. Robert Gojani har nästa möjlighet då han drar till med ett jätteskott, 30 meter från mål, men bara tätt över.
Till slut kommer målet. Robert Gojani lägger en frispark långt ner på vår högerkant och den hittar Jocke Karlsson som kan trycka in bollen i mål.
Metodiskt arbete bakom segern
J-Södra tar säsongens fjärde raka seger och det tillhör inte vanligheterna att man har en sådan lång segersvit. Ifjol nådde man under den formidabla hösten fem raka segrar och det är vårt rekord under vår tid i det som kallas Superettan. Kvällens seger satt långt inne men man visar framförallt i andra halvlek att man var värda tre poäng. Gästernas målvakt Tommi Vaiho räddade sitt lag men fick se en boll passera och det var mittbacksgeneralen Joakim Karlsson som överlistade honom.
Bara det att Jocke blir målskytt är historiskt, åtminstone i seriesammanhang i den grönvita tröjan. Ikväll skulle bara den där målnollan raderas. Redan i första halvlek började vi förstå att något var på gång. Kanonen fram till 1-0 i mitten av första halvlek förvandlades plötsligt till inget mål men Karlsson och Södra jagade vidare.
Jimmy Thelin berömde sina spelare för deras kyla och deras metodiska arbete rakt igenom den här matchen. ”Vi stressar inte” hör man Jimmy säga och i samma mening nämner han ”ödmjukhet” och det är ledord för J-Södra anno 2015.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – GAIS 1-0 (0-0)
1-0 (82) Joakim Karlsson
Utvisning GAIS: Johan Lundgren (95)
Varningar JÖN: Tommy Thelin, Robert Gojani GAIS: Kieron Cadogan, Björn Andersson
Publik: 2.732 på Stadsparksvallen
Domare: Jim Petersson, Motala
LAGET:
Damir Mehic – Jonathan Tamimi, André Calisir, Joakim Karlsson, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Ronny Sabo (89), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (79)
Inhoppare: Tim Söderström (79) Tobias Nilsson (89)
Övriga: Anton Cajtoft, Max Watson, Liridon Silka, Viktor Rönneklev, Sebastian Holmqvist
GAIS: T Vaiho – M Moenza (85 Zhubi), R Ntombo Ekunde, B Andersson, E Eliasson – B Johansson (64 C Svensson), R Ayarna, J Lundgren, K Cadogan – S Krasniqi (64 L Tornblad), P Ingelsten
STATISTIK:
Skott: 11-10 (3-2)
Skott på mål: 6-4 (2-2)
Hörnor: 5-1 (2-1)
Frisparkar: 18-15 (10-9)
Offside: 2-1 (2-1)
Gula kort: 2-2 (1-1)
Röda kort: 0-1 (0-0)

Lämna ett svar