Seger i länsderbyt

0
487

J-Södra vann kvällens länsderby över IFK Värnamo med 2-1 i en kampfylld Superettanmatch på Stadsparksvallen. J-Södra fick tidigt en 1-0 ledning sedan Fredrik Olsson lobbat in bollen i mål efter en genialisk framspelning av Robert Gojani. Exsödraiten Pär Cederqvist kvitterade i mitten av halvleken och 1-1 var också ställningen efter den första halvleken. I den 77:e minuten avgör Ronny Sabo tillställningen då han elegant skjuter in 2-1 bakom Värnamomålvakten Björn Åkesson. Detta var J-Södras tredje raka seger på lika många matcher.
Båda tränarna var överens om att det här var en bra Superettanmatch med mycket kamp och intensitet. J-Södra började bäst men Värnamo avslutade starkt och vann nog halveken på poäng. Två snygga mål fick den drygt 2500 stora publikmassan se där Fredrik Olsson först iskallt lobbade in bollen efter att Robert Gojani serverat Olsson. Drygt tio minuter senare kvitterade gästerna och det var Pär Cederqvist som var sist på bollen efter fint förarbete av Dzeniz Kozica.
Värnamo hade mer att säga till om efter kvitteringen men det var ändå Södra som hade den vassaste chansen då Daryl Smylie prickade ribban.
I paus tvingades Jesper Svensson kliva av, oklart hur allvarligt, och ersattes av Ronny Sabo.
Värnamo inleder andra halvlek bäst men har svårt att skapa några riktigt farliga chanser. J-Södra förivrar sig inte utan kommer tillbaka och känns lite tyngre när man väl anfaller. Just Ronny Sabo ska få avgöra den här matchen och han vrider och vänder och kommer till läget och då drar han till, otagbart för målvakten Björn Åkesson. Det ser så enkelt ut för Sabo men han jobbar till sig sitt läge och han är nästan hundraprocentig när han väl får chansen.
Värnamo ger allt för att kunna nå en kvittering men det blir bara några halvfarligheter framför hemmamålvakten Damir Mehic. J-Södra håller undan och får med sig tre mycket sköna poäng hem från den här matchen. Ett kollektiv som tror på varandra och som jobbar för varandra. Tränaren Jimmy Thelin var självklart väldigt nöjd över segern men berömde också kvällens motståndare. I Värnamolägret var det deppigt och tränaren Peter Johansson tyckte att hans lag var det bättre laget om man ser till hela matchen.
NOTERBART
## Före match delades priset ut till förra årets bästa Södraspelare. Priset gick till lagkaptenen Tommy Thelin.
## Tim Söderström fick göra Superettandebut då han hoppade in i minut 83.
## J-Södra är det enda laget med full pott efter tre matcher och toppar således tabellen.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – IFK Värnamo 2-1 (1-1)
1-0 (14) Fredrik Olsson 1-1 (26) Per Cederqvist 2-1 (77) Ronny Sabo
Varningar, JÖN: Daryl Smylie  VÄR: Issam Jebali, Tobias Englund, Archford Gutu
Publik: 2.444 på Stadsparksvallen
Domare: Lars Olsson, Umeå
LAGET:
Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Jonathan Tamimi – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Jesper Svensson (46), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson (83)
Inhoppare: Ronny Sabo (46) Tim Söderström (83)
Övriga: Anton Cajtoft, Max Watson, Sebastian Holmqvist, Tobias Nilsson, Liridon Silka
Värnamo: B Åkesson – T Englund (79, P Petrovic), A Blomqvist, D Engström, F Winst – I Jebali, A Gutu, C Gaete Moggia, D Kozica – P Cederqvist, O Johansson (67, V Nilsson)
STATISTIK:
Skott: 11-8 (5-1)
Skott på mål: 9-8 (2-1)
Hörnor: 2-4 (2-0)
Frisparkar: 11-18 (4-7)
Offside: 3-1 (1-0)
Gula kort: 1-3 (0-0)
Röda kort: 0-0 (0-0)

Lämna ett svar