Förlust mot Degerfors

Det blev förlust på Stora Valla mot Degerfors IF med 3-0 efter underläge 1-0 i halvtid. Den stora talangen Simon Dimitrijevic fick göra A-lagsdebut i Superettan idag när han byttes in i slutet av matchen. – Vi kom inte åt Degerfors och dem vann rättvist säger en besviken Jimmy Thelin efter matchen.
Degerfors kanske gjorde säsongens bästa insats och tyvärr såg J-Södra en aning slitet ut denna soliga kväll på Stora Valla. Laget hade behövt få ett mål på en av två väldigt bra målchanser i första halvlek. Först var det Daryl Smylie som fick ett ypperligt läge efter ett inspel från vänster men bollen touchas bara ut till en resultatlös hörna. Den andra möjligheten hade Tommy Thelin som i ett fritt läge till vänster försökte knorra in bollen i det bortre hörnet men bollen smet istället tätt utanför stopen.
J-Södra var förvarnade att Degerfors har haft ett väldigt bra kantspel och det visade man också i matchen. Ferhad Ayaz fick göra sitt sjätte mål för säsongen då han gav sitt Degerfors ledningen efter ungefär halva första halvlek. Sebastian Castro-Tello hittade Ayaz till vänster i ett bra läge och därifrån bommar inte Ayaz som kunde rulla in bollen tämligen enkelt. 1-0 ledningen stod sig halvleken ut och det var en rättvis sådan.DSC_6871Jimmy Thelin väljer att sätta in Jesper Manns direkt från start i andra och det känns som att vi kommer in lite bättre i matchen inledningsvis av halvlek nummer två. Några heta målchanser skapar man dock inte och det är hemmalaget som är hetast när de har bollen. Med knappa tjugo minuter kvar känns det som att matchen avgörs. I en tilltrasslad situation kan till slut Sebastian Castro-Tello peta in 2-0 för Degerfors. Tungt, tungt för Södra som efter det försöker att få hål på August Strömbergs målnolla. Trots mycket boll i slutet saknas tyngden i anfallen och istället kan Degerfors även göra 3-0 genom Eric Jernberg på ett praktfullt skott.
Inte nog med förlusten så drabbades vi också av en utvisning. Daryl Smylie drog på sig sitt andra gula kort i minut 88 och därmed är han automatiskt avstängd mot Östers IF i nästa omgång.
MATCHFAKTA:
Degerfors IF – Jönköping Södra IF 3-0 (1-0)
1-0 (26) Ferhad Ayaz 2-0 (69) Sebastian Castro-Tello 3-0 (86) Eric Jernberg
Varningar: Carlos Garcia, Robert Gojani, Kalle Svensson
Utvisningar: Daryl Smylie Utv.88 min (2 gula kort)
Publik: 1.670 på Stora Valla
Domare: Antti Kanerva, Olofstrop
LAGET:
Anton Cajtoft – Tom Siwe (46), Joakim Karlsson, Kalle Svensson, Viktor Rönneklev – Robert Gojani, Carlos Garcia (82) – Ronny Sabo, Daryl Smylie, Jesper Svensson (66) – Tommy Thelin.
Inhoppare: Jesper Manns (46) Fredrik Olsson (66) Simon Dimitrijevic (82)
Övriga: Mikael Axelsson, Max Watson, Jonathan Drott, Oskar Olsson
STATISTIK
Skott: 11-10 (3-3)
Skott på mål: 7-5 (1-2)
Frisparkar: 8-10 (5-3)
Hörnor: 9-4 (3-1)
Offside: 3-3 (2-2)
Gula kort: 2-5 (0-1)
Röda kort: 0-1 (0-0)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen