Jönköpings Södra IF — Enköpings SK

0
    382

För första gången den här säsongen har J-Södra tagit två raka segrar. Man gör det i ett livsviktigt skede och man har besegrat två bottenkonkurrenter i jakten på nytt kontrakt. Ikväll var segern över nästjumbon Enköping solklar och skrevs till 2-0 efter mål av Tommy Thelin och Michel Kamhie.
    Det stod mycket på spel i kvällens match och det var glädjande att se att J-södra stod för aggresiviteten och den hetare viljan. Enköpings spelande tränare Jesper Blomqvist var inte allt för deppig efter förlusten men besviken över sitt svaga passningsspel. – Jag har aldrig missat så många passningar i hela mitt liv, kommenterade den fd landslagsspelaren sitt egna spel. Jesper var dock den enda som försökte i Enköping och faktum var att laget var väldigt uddlösa under större delen av matchen. De sista fem, tio minuterna får man några chanser men då stod Alexander Nadj i vägen och Nadj fick hålla sin femte nolla för säsongen. Mest minnesvärda räddning från herr Nadj var i den 90:e minuten då han reflexräddade Anders Lindbergs kanon.
    Första halvlek inleddes annars nervöst från båda lagen men det var J-Södra som skapade chanserna. Det märktes att Kristen Viikmäe har ett helt annat självförtroende nu än för några veckor sen och det var ytterst nära att han fortsatte sitt målgörande även i denna match. Anfallskollega Thelin verkar också vara på gång och fixade 1-0 ikväll efter en finfin framspelning av Emil Backlund. ESK gjorde ett bedrövligt uppspel som Emil lätt bröt och serverade Thelin ett friläge som han inte bommade. En lätt lyftning över målvakten Djordje Pantic och 1-0 var ett faktum.
    Dessförinnan hade Andreas Ingel haft ett skott i stolpens insida så visst var 1-0 ledningen motiverad.
    Nämnde Viikmäe får en chans efter ett jätte inkast men bollen går utanför i matchminut 37. Minuterna senare är samme Viikmäe framme men rivs ner utan åtgärd av domaren Johnny Lundbäck.
    Enköping skapar inte mycket under halvleken och man tvingas också till ett tidigt byte då Bruno Meneszes Soares utgår och Anders Lindberg kommer in.

I andra halvlek fortsätter J-Södra trycka på för ett 2-0 mål och skapar betydligt fler chanser än Enköping. Redan i den 65:e minuten gör Nordin ett dubbelbyte och Viikmäe/Backlund går ut och Fendrich/Kamhie kommer in. Omgående visar Kamhie att han är tillbaka i gammal god form. Det är också Kamhie som avgör den här matchen i den 74:e minuten. Efter en tilltrasslad situation får han bollen förbi målvakten och hela Vallen jublar.
    Sedan kunde Tommy Thelin blivit tvåmålsskytt men han bommade ett friläge men Tommy visade att även han är på g.
    Enköping gjorde en blek figur och hade egentligen bara några farligheter i slutet av matchen. Då var matchen redan körd och jag har svårt att förstå hur detta lag kunde ”krossa” J-Södra i våras med 4-1. Jag har lika svårt att se hur Enköping ska kunna undvika de två sista platserna. För J-Södra ser det betydligt trevligare ut och nu har man också rejält häng på lagen framför.
    Noterbart…
    ##Olle Nordin var nöjd med insatsen även om han dissade positionsspelet under den första halvleken.
    ##Jesper Blomqvist fick en tuff match och Tom Siwe tunnlade bland annat Jeppe till publikens stora förtjusning.
    ##Två av våra anfallare gjorde mål och det är vi sannerligen inte bortskämda med.
    ##Tom Siwe har varit en injektion sedan han kom tillbaka efter skadan. Återigen en mycket bra match på högerkanten.
    ##Erik Skördåker har problem med en tå men kan nog snart vara tillbaka. Ersättaren David Blomkvist gjorde dock att saknaden efter ”Skördis” inte var så stor och han fick också mycket beröm av Nordin efter matchen.
    ##Glädjande också att se att Emil Backlund k a n spela bra fotboll även i J-Södratröjan.
    ##Johan Fäger är på väg mot comeback och det är möjligt att Johan spelar med Tipselit redan denna veckan. Enligt rapporterna har Johan sett bra ut på träning och då har plötsligt J-Södra fyra heta forwards…