Jönköpings Södra IF — Athletic Eskilstuna

0
    356

J-Södra fortsätter att vinna och idag besegrade man AFC United med 2-1 inför 2574 på Stadsparksvallen. Detta var säsongens sjätte raka hemmaseger och den åttonde seger för säsongen.
    J-Södras 1-0 är vackert där Daryl Smylie lyfter fram bollen över försvararen till Fredrik Olsson som nyper till på volley till hemmapublikens stora jubel. AFC kvitterar efter att en Södraspelare stött in bollen i eget mål. Precis innan halvtidspaus gör Tommy Thelin 2-1 efter assist från Jesper Svensson.
    J-Södra inledde matchen men gott självförtroende och visade upp ett imponerande passningsspel och man tryckte tillbaka gästerna omgående. Fredrik Olssons ledningsmål kom efter ett långt bollinnehav där Daryl Smylie lyfter fram bollen till en fristående Olsson som drar till på volley och AFC målvakten Joshua Wicks var helt chanslös.
    J-Södra fortsätter att hålla bollen inom laget och vaskar fram ett par tre farligheter till innan AFC jämnar ut spelet. Kvitteringen kommer lite snöpligt efter att bollen styrts in i eget mål av en Södraspelare.
    Minuten innan pausvilan gör Tommy Thelin viktiga 2-1 då han får bollen till vänster om straffområdet och kan placera in bollen intill Wicks högra stolprot.
    AFC börjar flytta fram positionerna i andra halvlek och har goda kvitteringsmöjligheter. Vi minns särskilt en jätteräddning av Anton Cajtoft i slutet av matchen.
    – Före paus blev vi tillbakapressade men i andra halvlek är vi det bättre laget och jag tycker vi var värda en poäng idag, sa AFCs tränare Özcan Melkemichel.
    J-Södra vinner sin sjätte raka hemmaseger och den totalt åttonde segern av årets tio matcher. Det är ett makalöst facit och laget toppar Superettan när vi har spelat en tredjedel av serien.
    – En match med två ansikten. I första halvlek spelar vi väldigt bra och i den gjorde AFC det svårt för oss. Jag är glad över att vi kan vinna en sådan här tuff och jämn match, sa Jimmy Thelin efter matchen.
    Jönköpings Södra – Athletic FC United 2-1 (2-1)
    1-0 (12) Fredrik Olsson 1-1 (36) Självmål 2-1 (44) Tommy Thelin
    Varningar: JÖN: AFC: Uros Delic (10, 87) Othman El Kabir (75) Luca Polo (84)
    Utvisning: AFC: Uros Delic (87)
    Publik: 2.574 på Stadsparksvallen
    Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
    Anton Cajtoft – Viktor Rönneklev (83), Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich, Robert Gojani – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Jesper Svensson (61) – Fredrik Olsson (61)
    Inhoppare: Ronny Sabo (61) Tim Söderström (61) Jonathan Tamimi (83)
    Övriga: Tobias Nilsson, Sebastian Holmqvist, Liridon Silka och Damir Mehic