Jönköpings Södra IF — BK Häcken

0
    311

Häckens Daniel Larsson avgjorde kvällens match med sina två mål bakom J-Södras Alexander Nadj. J-Södra bjöd dock gästerna på bra motstånd och båda tränarna ansåg att det var en bra match som spelades. I J-Södra var Olle Nordin tillbaka som coach och han vek inte från det uppsatta målet att greja nytt kontrakt. – Jag vill fortsätta att tro på det, sa Olle bestämt efter matchen.
    Matchen bjöd publiken på bra spel där Häcken alltid var farliga när man fick sina chanser. Med så många bollskickliga spelare i laget gjorde det inget att lagets brassestjärna Paulinho tvingades utgå i slutet av den första halvleken. In kom då istället landsmannen Vinicius som komplement till sylvasse Jonas Henriksson och med ett sådant anfall är det lätt att bli avundsjuk på…
    J-Södra försökte och lyckades spela jämnt med topplaget Häcken. Olle Nordins engagemang fanns från avspark till sista spark och det märktes att han gillade att vara tillbaka. – Spelmässigt är vi jämna med Häcken, summerade Nordin efter matchen och kanske var så fallet. Skillnaden var just avsluten som fortfarande är alldeles för få och där måste J-Södra öka antalet om man ska få till fler mål. Ikväll hade man också seriens bästa försvar med en mycket duktig målvakt i Christoffer Källqvist som sista utpost. Källqvist gjorde inte ett enda misstag och dirigerade sitt försvar på ett briljant sätt.
    Häckens 1-0 mål kom i 31:a minuten och det var ett snyggt mål där Daniel Larsson enkelt stötte in bollen i Nadjs högra hörn efter en fin passning av Jonas Henriksson. Några minuter efter borde Häcken fått ett 2-0 mål godkänt sedan Paulinho skjutit i ribbans underkant men varken den assisterande domaren eller huvuddomaren Lars Olsson kunde se om bollen var inne eller inte så där hade J-Södra tur. Någon minut senare har Jonas Henriksson ännu en chans att sätta 2-0 men Nadj får fingrarna på bollen och räddar till hörna.
    J-Södra har svårt att skapa några farliga chanser framför Källqvist och det är endast på de fasta situationerna som man når fram till målet. Närmast var Andreas Nilsson på frispark minuten innan Häckens 1-0 men bollen går tätt utanför den vänstra stolpen.
    I andra halvlek försöker J-Södra tränga sig igenom Häckens järnmur till försvar. Stundtals spelar man fin fotboll men den sista lilla biten saknas i avsluten och trots spelövertaget så känns det inte som man är nära att kvittera. I 61:a minuten får nyförvärvet Tom Siwe göra Superettandebut som yttermittfältare och samtidigt byter J-Södra också in Emil Backlund. Kanske ett lite märkligt val då även Jesper Ritheim fanns att tillgå men det blev inga minuter för Jesper ikväll.
    När J-Södra satsar sina sista svettdroppar för att få fram en kvittering avgör Häcken på en kontring och Daniel Larsson gör sitt andra mål på tilläggstid.
    *****
    ##Åtta poäng är nu avståndet till ”säker mark” och det ser jobbigt ut att hämta in det. – Större under har skett, kommenterade Olle Nordin saken.
    ##Olle var nöjd med variationen men sa samtidigt att antalet avslut måste öka. Spelmässigt är vi med och man ska ha klart för sig att Häcken är en bra motståndare.
    ##Peter Klancar har det tungt och det borde finnas betydligt bättre alternativ på yttermittfältet.
    ##Andreas Ingel drog på sig sitt tredje gula kort och missar tyvärr Qviding matchen.
    ##Green Machine vaknade till liv och det är bara att konstatera att det är betydligt trevligare när de håller igång! Olle effekt?