4740, Lasse Holm & självmålen

0
689

Det blev till slut ett kryss. Det var nödvändigt att åtminstone plocka poäng och jakten under andra halvlek ledde till slut fram till ett oavgjort resultat. Alexander Berntsson nickade via en försvarare in målet som gjorde att storpubliken äntligen fick jubla ordentligt.

Publikmatchen tillika ”enkronasmatchen” är över för den här gången. Publiksiffran landade på 4740 åskådare vilket ger en nödvändig siffra på kontot för klubben. All tacksamhet för företag runt omkring Vätterbygden som ställde upp. Hjärta hjärta.

Det här med självmål ja. Jag tycker att Berntsson borde fått det där målet. Inte för att det spela någon jätteroll men en touch på en motståndare borde inte betyda självmål i protokollet om du frågar mig. Däremot Östersunds 0-1 är naturligtvis ett självmål. Utan pardon.

Berntsson var inblandad i det också och bakåtpasset till David Celic gick retfullt under skon och in i tomt mål. Ett oerhört snöpligt mål och så tidigt i matchen. ”Tidernas tavla” skrev jag i all hast på twitter men det var väl att ta i. Celic togs om hand av lagkamrater som pushade honom och därefter spikade han igen målet. Starkt!

# # # # #

Bara tre poäng ner till kvalspel. Sju poäng till avgrunden.
Vinner ÖIS och HIF ikväll är det två respektive fyra poäng ner.
Det blir ett jäkla race det här.

# # # # #

Nästa motståndare är seriens bästa lag förtillfället. Serieledarna Västerås SK som har ena benet i allsvenskan nu. VSK behöver ”bara” sju poäng till för att vara helt klara för allsvenskan 2024. Fem omgångar kvar. Kom ihåg att vi spöade dom i våras. Å andra sidan förlorade vi knappt under våren.

# # # # #

ÖFK ja. Magnus Powel gormade. Första halvlek får dom lite på skänks. Det tidiga ledningsmålet gav dom arbetsro medan vi stressade. Med ännu mer flyt hade de kunnat göra ytterligare ett mål men frisparken från Myroslav Mazur tog i utsidan av stolpen. I andra halvlek handlar det bara om oss. Jag tror att de var ganska nöjda med kryss.

# # # # #

På tal om stolpskott. Även Elias Nordström hade en boll i stolpen. El Kabir med inlägget mot Elias och han gör allt rätt utan att bollen vill leta sig in i mål. Både Elias och El Kabir stod för pigga inhopp och det är två spelare som gärna vill ha en plats i elvan nu. Elias borde redan fått chansen men El Kabir är väl inte riktigt hundra för att orka starta en match.

# # # # #

4740. Över 5000 biljetter sålda. En finfin siffra i höstmörkret. Södra borde alltid ha minst 4740 på sina matcher. Atmosfären, stämningen, inramningen och energin det ger laget.
Vi fastslår att vi inte spelar för mindre i fortsättningen.

# # # # #

Knäpptyst om ÖFKs ekonomiska situation som var än värre än vår.
Där löser det sig ändå till slut utan särskilda åtgärder.

# # # # #

Filip Kacaniklic har klivit upp som assisterande tränare nu när Oscar är huvudtränare. Filip som annars tränar vårt P19 lag. Ifjol assisterade han en annan gammal södratränare, Mesut ”Korpen” Meral i division 1 laget Olympic.

# # # # #

Under andra halvlek radar Södra upp chanser och vi borde gjort fler än ett mål. Tänk när vi kan prestera två bra halvlekar igen. Offensivt blir det en tyngd när en sådan spelare som Othman El Kabir kan mata inlägg efter inlägg.

# # # # #

Sandviken ser ut att kliva upp till Superettan nästa säsong. Leder sin norretta med nio pinnar före jo-jolaget Dalkurd som nu har kvalplatsen. I Sandvikens mål hittar vi Felix Jakobsson.

Från söderettan har Oddevold bäst läge före jagande Falkenberg och Lund.

# # # # #

Inte ett enda gult kort på våra spelare igår och det är vi sannerligen inte bortskämda med. Däremot fick Oscar ett gult kort efter lite väl högljudda protester vid en situation. Det är dock väldigt mycket lugnare på vår bänk i år jämfört med fjolåret…

# # # # #

Är det fler än jag som går och nynnar på Lasse Holms gamla slagdänga ”Cannelloni, macaroni” efter matcherna? Green Machine har fyndigt satt ny text (såklart) och den försvinner inte ur huvudet. Kom på mig själv på jobbet med att gnola runt… ”J-Södra är laaaget, laaaget…”

# # # # #

Måns Isaksson fick lira från start och det gillar man. Tyvärr så fick han en smäll under andra halvlek och tvingades byta. Tog sig för axeln och vi får hoppas att det inte är så allvarligt.

# # # # #

Green Machine anordnar resa till Västerås på lördag. En buss är redan full så ta chansen att haka på för endast 225 spänn. Kika in på GM’s sociala kanaler för mer info!

Matchfakta från gårdagens match hittar ni här

Lämna ett svar