Gwargis tvåmålsskytt i comebacken

2
26

J-Södras försäsong rullade vidare denna soliga lördag. I sin sjätte träningsmatch för säsongen mötte man division 1 laget Oskarshamns AIK och det hela slutade till slut med en bekväm 4-1 seger efter 0-1 underläge i paus. Målskyttar för dagen blev en comebackande Peter Gwargis som stod för två mål samt Elias Nordström och Adnan Maric.

Siffrorna stack kanske iväg men i andra halvlek var J-Södra det klart bättre laget. Gästerna orkade helt enkelt inte stå emot. Under de första 45 minuterna var Oskarshamn minst lika bra som J-Södra. Anförda av Måns Söderqvist så gjorde de också ledningsmålet efter 25 minuters spel just genom Söderqvist. Efter ett snyggt väggspel i straffområdet så kan Söderqvist enkelt skjuta in bollen i mål och där är vi alldeles för snälla i försvararbetet.

Några minuter innan målet tvingades mittbacken Henrik Löfkvist lämna planen och gick ut haltande. Oklart hur allvarligt det är med Löfkvist som har en historik med skador i bagaget. Vi får hoppas att det mer var en säkerhetsåtgärd.

J-Södra har svårt att vaska fram något och det är väl egentligen bara Peter Gwargis som är någon form av hot framåt. Mer än några hyfsade skott fick vi fick vi dock inte av Peter men det skulle komma mer under andra halvlek…

En tempofattig halvlek från Södra som hade väldigt svårt att sätta fart på bollen. Det är omständigt och hellre att man passar hemåt än att göra något överraskande.

I andra halvlek ska det bli bättre. Ett lite snabbare spel och det dröjer inte så länge förrän Peter Gwargis skjuter in kvitteringen. Det ska dockas krediteras gästernas målvakt som passar i gapet på Robin Book som får fram bollen till Gwargis som skjuter in bollen i mål.

2-1 målet är också Peter Gwargis. Malkolm Moënza slår in inlägg på marken som Peter möter och bollen säkert i mål.

Två mål i comebacken för Gwargis och han visar omedelbart att han kommer att betyda mycket för oss i år.

Det ska hinnas med två ytterligare mål. Först 3-1 genom Elias Nordström som mer eller mindre bara bestämmer att han ska skjuta in bollen i mål. Utan pardon från höger och det är Strandsäter som assisterar. Innan slutsignalen hinner också nyförvärvet Adnan Maric hamna i målprotokollet fint framspelad av Anton Thorsson. Målet hyllades också av klacken med ett avslutande ”Hata GAIS” just med tanke på att Maric kommer just från GAIS. Det är sånt man gillar.

Noterbart

## Uppspelen. Det går inte fort. Det tvekas. Mer tydlighet där och framförallt snabbare. Oskarshamn kunde utan större problem vinna bollen högt upp på vår planhalva under första halvleken.

## Vi är sårbara med bara en anfallare i truppen. Edin fick inte ut så mycket idag och sprang mer offside än inte. När tävlingsmatcherna drar igång är det oerhört viktigt att Edin kommer med i spelet och vi kan hota mer.

## Peter Gwargis kommer göra skillnad. Lite bollkär men det är sånt vi tar efterhand. Kommer vara vår främsta poängspelare.

## Robin Book ser seg ut. Möjligen ingen försäsongslirare men lite dåliga vibbar får man emellanåt. Det är hårt om platserna och i nuläget är han inte helt given. Visst, vi vet vad han kan men han måste göra jobbet i alla matcher.

## Det gick en tung suck när nye mittbacksgeneralen Henrik Löfkvist tvingas ge upp matchen efter bara dryga 20 minuter. Även om det kanske inte var så illa så kändes det inte bra. Tur ändå att vi har alternativ på den positionen.

## Adnan Maric fick äntligen debutera när han hoppade in och fick spela i ca 20 minuter. Ett mål blev det och det här är en spelare som vi vill se mycket mer av.

## Elias Nordström har vi inte noterat så mycket ifrån men sättet som han gör 3-1 på är ändå imponerande. Man såg lång väg att han skulle göra mål och beslutsamheten i avslutet gjorde dagen. Härligt att se.

## Tom Amos hade en lugn dag på jobbet och ställdes väl inte på några större prov. Det är jämnt på målvaktsposten och vi får hoppas att de två kan sporra varandra till stordåd.

## Hela åtta byten vilket gjorde att tre spelare spelade samtliga minuter: Tom Amos, Daniel Strandsäter och Adam Ben Lamin.

## Nästa träningsmatch spelas nästa lördag då Helsingborgs IF väntar på bortaplan.

Matchfakta:

0-1 (25) Måns Söderqvist
1-1 (54) Peter Gwargis
2-1 (63) Peter Gwargis
3-1 (81) Elias Nordström
4-1 (92) Adnan Maric

Laget:

Tom Amos – Adam Ben Lamin, Henrik Löfkvist (21), Marcus Degerlund (73) – Malkolm Moënza (81), Junes Barny (81), Daniel Ljung (65), Daniel Strandsäter – Robin Book (77), Peter Gwargis (73) – Edin Hamidovic (73)

Inhoppare:

Sebastian Crona (21) Marko Nikolic (65) Elias Nordström (73) Kevin Rodeblad Lowe (73) Adnan Maric (73) Erik Johansson (77) Anton Thorsson (81) Fredric Fendrich (81)

2 KOMMENTARER

  1. Det har ju surrats om en match mot Åtvid men enligt den officiella infon så är nästa match mot HIF.

Lämna ett svar