Kamikazetipset 1.0 – Så slutar Superettan

Vi skriver januari och alla lagen utom J-Södra har kört igång säsongen. Södrasajten ligger dock inte på latsidan utan levererar den tänkta (eller misstänkta) sluttabellen av Superettan 2021 redan nu. Under några mellanrum ska vi försöka ge oss på att tippa hur tabellen ser ut efter 30 omgångar. Vi tippar alltså med utgång hur det ser ut just nu.

16 VASALUND

Ingen överraskning att det ofta är tufft för lagen från norrettan att ta sig an Superettan. Vasalund är tillbaka i den näst högsta serien mycket tack vare skyttekungen Ekin Bulut som öste in 22 mål men som nu är klar för IK Sirius. Det kommer att bli tufft att överleva den här serien för Vasalund som går in i säsongen med minsta möjliga spelarbudget.

15 AFC ESKILSTUNA

Som vanligt så här års så ser det väldigt mörkt ut för AFC. Många spelare har lämnat och man har knappt hittat några ersättare. Får det fortsatt tufft och trenden neråt fortsätter.

14 GAIS

Kanske ett önsketänkande men man blir inte riktigt klok på GAIS. Stefan Jacobsson fick ett tufft debutår och GAIS undvek kvalplats i slutrundorna ifjol. Jag tror inte att det blir enklare i år.

13 IK BRAGE

Efter kvalförlusten mot Kalmar 2019 blev det betydligt tuffare för dalalaget ifjol. Frågan är om man kan repa sig och utmana uppåt? Jag tvivlar. Fick precis klart med lånet Adil Titi från IFK Göteborg men annars är det inte mycket nytt.

12 IFK VÄRNAMO

Mycket tack vare Jonas Thern. Talangfabriken har gjort det igen och nu är man åter i Superettan vilket är imponerande. I princip samma gäng som vann söderettan. Jag tror de kan överraska oss alla.

11 ÖRGRYTE IS

Floppade rejält ifjol och var faktiskt väldigt nära att tvingas kvala sig kvar men räddades i sista sekund. Har plockat in en ny tränarduo från Lindome och har väl ett hyfsat intressant lag på pappret. ”Kraft Karlsson” fick inte vara kvar utan man värvade istället in Jonathan Azulay från Norrby.

10 LANDSKRONA BoIS

Ett lag som återigen har tagit sig upp i seriesystemet. Besegrade Dalkurd i kvalet och signade precis upp Mjällbys anfallare Eric Pärson. Kan säkert överraska och som det ser ut idag blir det nytt kontrakt för skåningarna.

9 TRELLEBORGS FF

Ett bedrövligt 2020 kan väl inte bli sämre i år? Har en otrolig spelarbudget men har inte alls fått ihop det. Gamle skyttekungen Salif Camara Jönsson har sadlat om till sportchef och vips så fick man Petar Petrovic. Pengar är aldrig något problem för TFF men frågan är hur man förvaltar dom?

8 JÖNKÖPINGS SÖDRA IF

Brännströms-eran är över och många, många frågetecken i klubben. De flesta experter är redan ense om att 2021 blir ett mellanår och det känns även som att Södraledningen är medvetna om det. Ny tränare men ingen assisterande tränare klar. Än. Al-Ammari, Hamidovic och Cajtoft borta. Haliti lär säljas och inga nyförvärv. En åttonde plats i dagsläget är tippat med hjärtat.

7 NORRBY IF

Det gör ju ont att tippa Norrby högre än oss men va fan. Anton Cajtofts stora revansch. Blandade och gav under 2020 och det kommer nog pendla ganska friskt kring boråsarna även i år.

6 VÄSTERÅS SK

Svajade ifjol och tränaren Thomas Askebrand högst ifrågasatt. Nya tuder nu och framförallt uppåt i klubben efter klartecknet kring att anfallaren Victor Prodell stannar. Jag har alltid gillat Filip Tronêt och Brian Span och jag tror att VSK kommer göra en riktigt fin säsong ifjol.

5 AKROPOLIS

Stod för en alldeles enastående säsong ifjol och slutade femma i serien med bara fem förluster. Nu har klubben dock tappat tränaren Christopoulos som inte var populär bland spelarna. Ny tränare är Mirza Jelecak och det är ett spännande namn. Brukar vara tufft att följa upp ”andra säsongen” men något säger mig att Akropolis resa bara har börjat.

4 ÖSTERS IF

Det är inte alls så här högt man vill ha Östers IF. Har öst på på spelarsidan och värvat in spelare som aldrig förr. Jag är lite rädd att Öster på allvar kan vara med i leken om topp 3 men ser dom gärna väldigt mycket längre ner. Velic borde aldrig få träna upp ett gäng till allsvenskan.

3 GIF SUNDSVALL

Blev bara sexa ifjol och det får ses som en stor flopp. Har fått behålla sina ”stjärnor”, åtminstone i skrivande stund och bör kunna utmana om de allsvenska platserna.

2 FALKENBERGS FF

FFF känns väldigt stabila och håller sig inom ramen trots en degradering. Det händer egentligen ingenting i det där laget och jag tror banne mig att de mycket väl kan ta sig tillbaka direkt. Hasse Eklund känns som en väldigt bra tränare och han behöver fortsätta att leverera för att få ihop ett delvis nytt gäng.

1 HELSINGBORGS IF

HIF satsar sig ur krisen och anställde Jörgen Lennartsson och det känns som ett mycket bra val efter att Olof Mellberg satt skräck i hela Helsingborg. Kommunen hjälper gärna till att ”dopa” upp laget till den högsta serien igen trots att kassakistan är tömd för längesen. Hoppas att det går åt helvete.

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen