Kozica fixade ny seger

Det blev en tät och tuff drabbning mot Umeå FC på ”Vallen” där J-Södra till slut stod som segrare. Inhopparna Dzenis Kozica och Moustafa Zeidan låg bakom det matchavgörande målet dryga kvarten före slutet. Med en elegant framspelning av Zeidan gjorde Kozica inget misstag och sköt hem tre poäng Eleganterna. Detta var fjärde trepoängaren på de fem senaste matcherna.

Det ska sägas. Detta var ingen höjdare. Kanske rent av en typisk, tråkig 0-0 match. Skillnaden ikväll var att vi hade något att byta in. Vi har snackat en hel del om vikten av en stark bänk och ikväll är det skillnaden. Med halvtimmen kvar så fick Moustafa Zeidan och Dzenis Kozica chansen och nånstans där fick vi energin att gå för en seger.

Första halvlek kan vi kanske stryka. Fanns det något att berätta om ens? Vi kan skylla på värmen. Hafsigt och slafsigt. Felpass och energilöst. Umeå låg rätt i positionerna visserligen men fick god hjälp av oss.

När vi trodde att vi skulle komma ut som ett ”nytt” lag i den andra halvan så var det istället Umeå som gjorde det. Frankie fick kämpa för att hålla målet fritt. Coach Brännström var tvungen att göra något och dubbelbytet kom med halvtimmen kvar. Först då började vi skapa något. Dzenis Kozica fick sätta dit segermålet och bara att ha en sådan spelare i bagaget inför avgörandet vittnar om vår bredd.

1-0 och tre poäng in på kontot och inte många poäng upp till de ädla platserna.

Nästa runda redan på onsdag då Dalkurd kommer på besök.

NOTERBART

# # Daniel Ljung fick göra sin första match från start men hade precis som hela Södra svårt att göra något vettigt. Ljung har ändå bevisat att han håller på den här nivån och är verkligen ett alternativ på mittfältet.

# # Det går tungt för Edin. Oerhört anonym ikväll och borde kanske redan bytts ut i halvtid. Med det täta spelschemat så är det skönt att vi har alternativ. Jag ser gärna Kozica/Omondi från start på onsdag.

# # Jesper Svensson – Fredric Fendrich – Daniel Ljung. En hemvävd centrallinje. Vackert.

# # Jeppe Svensson måste vi nämna givetvis. Mittbacksgeneral. Numera. Vi älskar det.

# # Det lilla vi skapade i första halvlek kom från Pa Konate. En klasspelare som bara kommer att bli bättre och bättre.

# # Kul att se Enoch Kwakwa på planen igen. Och allt var sig likt. På planen i någon minut innan domare Sundell viftade med det gula kortet. Kwakwa is back.

# # Trodde nog att Philip Wiström skulle få chansen från start nu när Haliti inte kunde spela men Philip får snällt vänta på sin första match från start i Södratröjan. Inhopp i slutminuterna blev det istället.

# # Sätt en kamera enbart på Fredric Fendrich och du får underhållning. Även en sådan här match. Det händer alltid något och ständigt verbal eller så gestikuleras det. Värt alla soffbiljetter i världen.

# # Folk trängdes som sillar nere vid Vätterstranden men på en idrottsplats får folk verkligen inte vara. Låt oss se på fotboll!

# # Degerfors är årets Varberg. Jävlar vilket stim de är inne i. Johan Bertilsson levererar som aldrig förr.

Matchfakta

Jönköpings Södra – Umeå 1-0 (0-0)

1-0 (80) Dzenis Kozica

Varningar: JÖN: Enoch Kwakwa (94) Fredric Fendrich (95)  UFC: Stefan Lindmark (83)

Domare: Richard Sundell

Laget:

Frank Pettersson – Pavle Vagic (89), Jesper Svensson, Marcus Degerlund – Pa Konate, Amir Al-Ammari, Fredric Fendrich, Daniel Ljung (60), Elias Gustafson – Eric Omondi (92), Edin Hamidovic (60)

Inhoppare: Moustafa Zeidan (60) Dzenis Kozica (60) Philip Wiström (89) Enoch Kwakwa (92)

Statistik:

Skott: 12-9 (6-4)
Skott på mål: 3-4 (1-2)
Hörnor: 5-1
Gula kort: 2-1
Röda kort: 0-0

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen