Pa Konate klar för J-Södra

0
623

J-Södra presenterade ett välmeriterat nyförvärv under onsdagsförmiddagen i vänsterbacken Pa Konate. 26-åringen spelade ifjol allsvensk fotboll med GIF Sundsvall där det blev 25 matcher och 1 mål. Tidigare har han främst representerat moderklubben Malmö FF där det blev fyra SM guld, Champions League spel och totalt 56 allsvenska matcher på fem a-lagssäsonger.

Pa Konate har tidigare varit aktuell för J-Södra då som ett lån från Malmö FF men den gången stannade lånet vid Pawel Cibicki. Tidigare i år har Pa tränat med Trelleborgs FF men han valde att tacka nej till dem. Nu är Pa Konate klar för spel i den finaste av klubbar säsongen ut.

Enligt sportchef Kujtim Bala så har klubben förhoppningar om att han ska bli spelklar till lördagens bortamatch mot Östers IF.

Välkommen till J-Södra!

FAKTA: PA KONATE
Född: 1994-04-25
Moderklubb: Malmö FF
Övriga klubbar: Östers IF (lån), SPAL 2013, FC Cincinnati (lån), GIF Sundsvall
Allsvenska matcher: 56 för Malmö FF, 25 för GIF Sundsvall
Meriter: 4 SM guld med Malmö FF, 7 matcher för Malmö FF i Champions League

Lämna ett svar