Laget före jaget

0
582

Tjaha. En vacker tisdag i Eskilstuna förbyttes till något svart och mediokert. Fotboll kan verkligen vaska fram känslorna. På en och samma gång. En förlust mot superjumbon. En förlust trots 2-1 ledning. En förlust med två bommade straffar. En fantastiskt bedrövlig andra halvlek där vi ger bort alla poängen. Det såkallade laget. Jag såg mest ett skara fotbollsspelare som inte riktigt visste vad de skulle göra. Att hjälpa varandra. Att spela för varandra. Att spela för klubbmärket. Det är en svunnen tid. Välkommen till jaget före laget.

Alltså. Det är bara en fotbollsmatch. Vi har sannerligen förlorat matcher förr. Och vi kommer förlora många, många fler. Men den här matchen tog nästan kål på mig. Andra halvlek är ett fritt fall. Då ska vi ha klart för oss att vi möter ett väldigt instabilt hemmalag. Ett ihåligt AFC som ger oss massor av utrymme. Tyvärr så ger vi bort mer. Varsego!

Ändå. 2-1 ledning i paus. Mediokert spel men vi bjuds på chanser. Vi bommar en straff och även en retur där båda våra forwards ville göra mål. Båda bommade. Kozica och Hamidovic har gått på snacket om att de är seriens bästa anfallspar. Killar! Ni är inte det! Det samarbetet funkar inte. Kozica klev av efter en halvlek men i brist på anfallare så fick Fidde kliva in.

# # Matchplanen i andra halvlek?

Jag vill egentligen inte kommentera andra halvlek så mycket. Den är så usel. Vårt försvarsspel är obefintligt. Det gäller inte bara våra tre mittbackar. Vi är så snälla mot våra motståndare.

Det ska sägas att Cajan i målet inte hade sin bästa dag. Det hade han inte om vi ska vara snälla. Långt därifrån.

”Men vi är bäst på soffbiljetter. Alltid något. Spelarna borde köpa upp hela lagret.”

Sajten på twitter under matchen

Marcus Degerlund har mycket att bevisa. Han fick göra sin första start för säsongen men jag blir inte riktigt klok på honom. Brännström försökte byta in alla försvarare han kunde hitta och flytta runt men det var endast AFC som tjänade på det. General Crona saknas definitivt men Brännström måste lösa försvarsspelet. Nu funkar inget. Tamt, lojt, stabbiga.

# # I en tid där vi supportrar ska ställa upp till varje pris, vilket vi gärna gör, så kanske även spelarna ska göra det. Som det såg ut ikväll är man inte speciellt sugen på att kasta iväg pengar match efter match. Till hemmamatchen mot Degerfors på lördag borde spelarna stå för soffbiljetterna.

Vi förlorade den här matchen på våra egna misstag. Att bomma två straffar är ju helt otroligt. Vi ger bort mål åt andra hållet. Usch vad besviken man blir.

# # Superettandebut för Gabriel Andrén som byttes in fyra minuter före full tid. Den som såg vårt anfallsspel i matchen undrar säkert varför det bara blev så kort?

# # Vad fanken stod det på lapparna som målvakten Wille Jakobsson fick innan straffarna? Det psykade ut våra straffskyttar iallafall. Ska vi gissa att alla andra lag kommer skicka fram de där lapparna så fort vi får en straff i fortsättningen. Herrejisses.

Och varför slår inte Zeidan straffarna?
Hans 0-1 mål blir ju totalt bortglömt efter den här matchen. Det målet var värt mera helt klart.

# # Omondi blir jag inte heller klok på. Kan karln göra mål ens? Han gjorde bevisligen ett på oss den där novemberdagen ifjol men annars är det nog stört omöjligt. Gjorde bort Jeppe Manns gång efter annan i första halvlek men fick väl knappt med sig en hörna. Nåja.

Det gäller nu att alla rannsakar sig själva. Vi vinner som ett lag. Vi förlorar som ett lag. Laget före jaget. Ödmjukhet framförallt. Visa hjärta. Det är ni skyldiga oss.

MATCHFAKTA

Athletic Eskilstuna – Jönköpings Södra 3-2 (1-2)

0-1 (13) Moustafa Zeidan 1-1 (23) Samuel Nnamani 1-2 (30) Amir Al-Ammari 2-2 (67) Francis Jno-Baptiste 3-2 (83) Govand Haidar

Varningar: AFC: Wille Jakobsson (41) Jesper Manns (61)  JÖN: Amir Al-Ammari (33) Elias Gustafson (44)

Domare: Robert Daradic (blåste så jävla högt vid några tillfällen att jag nästan blev döv. Jävla vilken pipa han måste ha)

Total speltid: 95:00 min

Laget:

Anton Cajtoft – Jesper Svensson, Jetmir Haliti, Marcus Degerlund (86) – Elias Gustafson, Moustafa Zeidan, Smajl Suljevic, Amir Al-Ammari, Eric Omondi (69) – Dzenis Kozica (46), Edin Hamidovic

Inhoppare: Fredric Fendrich (46) Kevin Rodeblad Lowe (69) Gabriel Andrén (86)

Lämna ett svar