Den gröna maskinen

J-Södras formkurva pekar uppåt efter andra raka segern i den jämna, täta serien. 2-0 (1-0) skrevs segersiffrorna till mot formstarka IK Brage och målen gjordes av Moustafa Zeidan på straff och Eric Omondi. Redan på onsdag är det ny fajt då Giffarna Sundsvall väntar på ”Vallen”.

Tre nya friska poäng in på kontot och visst känns det som att Eleganterna är på rätt väg. Två förändringar i startuppställning och det var de båda nyförvärven Pa Konate och Pavle Vagic som fick göra sina första starter. Pa Konate visade omgående att han kommer att bidra med mycket och var inblandad i mycket under den första halvleken. Vi glömmer heller inte den ultimata framspelningen till iskalle Eric Omondi som ”bara” tog sig förbi sin försvarare och sköt in matchavgörande 2-0.

Eric Omondi är ju en ”ny” spelare jämfört med hur det såg ut innan Östermatchen. Tänk vad ett mål kan göra. Med hans snabbhet och kyla så är han ett väldigt stort orosmoment för motståndarna. Och han är ju hur kall som helst i en-mot-en situationer. 2-0 målet var briljant.

Jag har skrivit att vi kanske saknar den där fältherren på planen. Han finns. #18 Jetmir Haliti. Herrejisses vilken match han gör. Totalt dominant under framförallt de första 45 minuterna. När Haliti får upp farten är han nästintill ostoppbar och vaskade på egen hand fram jättechanser till mål. Han visade också hockeytakter när han tacklade sig fram till en varning ganska tidigt i matchen. Det är så man sätter sig i respekt.

J-Södra skulle ta ledningen på straff i den 35:e minuten och Moustafa Zeidan fick chansen och placerade snyggt in bollen i mål. Brages målvakt Adrian Engdahl gick åt rätt håll och sträckte ut sin hela längd men kunde se bollen sitta säkert intill stolpen. Viktigt!

1-0 ledning i paus men vi kanske borde gjort något mål till. Haliti hade möjligheten, Hamidovic likaså. På tilläggstid innan paus fick Eric Omondi ett jätteläge när han vänder om och skjuter men målvakten får fingertopparna på bollen ut till en resultatlös hörna. Det skulle ju ändå komma mer från Mr Omondi.

Andra halvlek blir mer ett krig där vi ändå vaskar fram fina möjligheter. 2-0 kommer relativt snabbt och då har vi bra kontroll på den här matchen. Brage får dock en fin möjlighet till att komma in i matchen när domaren blåser för straff efter Pavle Vagics magiska brytning i straffområdet. Synd bara att domaren fick det till straff och dessutom det andra gula kortet för Vagic som därmed blir utvisad. Väldigt snopet. Anton Lundin stegar fram men Frank går åt rätt håll och räddar. Inte världens bästa straff men vad gör väl det.

Matchens avslutning blir mer ett ställningskrig. Brage försöker med en man mer att mobilisera styrkorna men vi spelar smart och är närmare att göra ett tredje mål.

En stark kollektiv insats och tre poäng. Den gröna maskinen har börjat att tugga igång.

NOTERBART

# # Många som gör det bra i afton. Vi gör jobbet i 96 minuter och är bättre än motståndarna idag.

# # Första nollan för säsongen och sådant är alltid viktigt. Försvarsspelet ser bättre och bättre ut.

# # Match redan på onsdag igen och nu gäller det att skaka av sig den här matchen. En seger där och vi är i toppen för att stanna.

# # Man tycker synd om Pavle Vagic som missar onsdagens match efter två gula kort idag. En klockren brytning men som alltid är det svårt för domaren att hänga med. Desto skönare att se att Frankie klistrar straffen.

# # Angående domare Nehdi. Andra matchen han dömer oss i år och andra matchen vi får en man utvisad.

# # Mycket snack om att vi saknar en sexa i uppställningen. Idag saknas han inte. Fredric Fendrich är Södra. Återigen en stark insats och han visar att han är väldigt viktig för vårt lag. Inte bara för att ”sjunga” segersången.

# # Tufft för Degerlund att bli petad efter insatsen mot Öster men kanske också en tanke när det är match redan på onsdag. Nu blev ju Vagic utvisad så ”Degen” lär spela från start på onsdag.

# # Leffe Minuten körde speakeruppgiften med bravur. Det var lite så att man väntade på att få veta om vilka kiosker som var öppna i paus. Leffe är bäst. Så är det.

# # En titt på andra håll i denna omgång så sticker Akropolis seger borta på Örjans Vall ut. Nykomlingen vann med 3-2 efter en segermål i den 97:e (!!!) minuten. Akropolis är fyra i tabellen och har bara inkasserat en förlust såhär långt. Mot oss såklart. Superettan levererar.

Matchfakta

Jönköpings Södra – Brage 2-0 (1-0)

1-0 (35) Moustafa Zeidan, straff 2-0 (54) Eric Omondi

Varningar: JÖN: Jetmir Haliti (12) Moustafa Zeidan (16) Pavle Vagic (51, 69) Elias Gustafson (92)  BRA: Bantu Mzwakali (73)

Utvisning: JÖN: Pavle Vagic (69)

Domare: Farouk Nehdi

Total speltid: 96:00 min

Laget:

Frank Pettersson – Pavle Vagic, Jetmir Haliti, Jesper Svensson – Pa Konate (74), Amir Al-Ammari, Fredric Fendrich, Moustafa Zeidan (84), Elias Gustafson – Eric Omondi, Edin Hamidovic (72)

Inhoppare: Marcus Degerlund (72) Mikael Marqués (74) Daniel Ljung (84)

Statistik:

Avslut: 12-11 (9-5)
Avslut på mål: 4-2 (3-1)
Hörnor: 7-2
Offside: 3-2
Gula kort: 5-1
Röda kort: 1-0 (Vagic)

Komplett matchfakta hittar ni här

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen