Kozica återvänder till J-Södra

0
517

Ikväll blev det officiellt att anfallaren Dzenis Kozica lånas in säsongen ut från Djurgårdens IF. – Det känns otroligt roligt att komma tillbaka till Jönköping. Jag ser fram emot säsongen och framför allt att få träffa mina nya lagkamrater. Det ska bli roligt att spela framför Green Machine igen, säger Dzenis i pressmeddelandet.

Dzenis Kozica värvades av J-Södra från IFK Värnamo inför den allsvenska comebacken 2016 och fanns med under våra två senaste säsonger i landets högsta serie. 2016 blev det två mål men året efteråt vann han den interna skytteligan med åtta fullträffar. Vi kan även notera att Dzenis spelade samtliga seriematcher både 2016 och 2017.

2018 värvades han av Djurgårdens IF där det totalt har blivit 36 allsvenska matcher varav 12 från start. Ifjol blev han utlånad till Athletic Eskilstuna där det blev 15 matcher och ett mål.

Välkommen tillbaka, Dzenis!

FAKTA: DZENIS KOZICA
Född: 28 april 1993
Moderklubb: IFK Värnamo
Allsvenska matcher: 111 st (JÖN: 60 DIF: 36 AFC: 15)
Allsvenska mål: 14 st (JÖN: 10 DIF: 3 AFC: 1)
Aktuell: Lånas ut till J-Södra hela 2020

Lämna ett svar