Säker seger innan sommarvilan

0
643

J-Södra avslutade vårsäsongen med att hemma besegra Trelleborgs FF med 2-0 efter en mållös första halvlek. Alexander Jallow touchade in ledningsbollen och med tio minuter kvar punkterade inhopparen, för dagen, Edin Hamidovic matchen med sitt 2-0 mål.

Matchfakta från J-Södra-Trelleborg hittar ni här

Vårsäsongen är till ända och J-Södra har blandat och haft dippar men när vi summerar så är laget absolut med i toppracet. Superettan anno 2019 kan sluta lite hursomhelst.

Första halvlek idag var tämligen sömnig och inte alls lika pigg och skärpt som mot Varberg senast. Tur att gästerna Trelleborg inte är bättre än vad de är kan vi säga. Att det var mållöst efter 45 minuter var inte så konstigt med tanke på hur lite chanser det var. Södra hade det mesta av spelet men det slarvades och tempot var lågt. Amir hade en frispark som åtminstone var hyfsat nära att gå in men jag tror målvakten hade ganska bra koll på den ändå.

Andra halvlek blev en överkörning. Trelleborg hängde inte med när Södra tryckte gasen i botten. Att det bara blev två mål framåt ska gästerna vara glada för. Ledningsmålet kom efter dryga timmens spel då Fabio Gama (pigg idag!) fick bollen utanför straffområdet och fick tid och utrymme och kunde promenera in och skjuta via Alexander Jallow in i mål.

Vi hade bud på några mål till i den där vevan men det skulle dröja till matchminut 80 innan Edin Hamdovic fick en kross serverad av assistkungen Jeppe Svensson och där gör Edin inget misstag. 2-0 och där var matchen vunnen.

En stabil seger som var odiskutabel. Skön revansch mot TFF som har fått en kämpig återkomst i Superettan (känner vi igen oss?).

”Torsson i högtalarna och Leffe Minuten gör comeback som speaker. Fina tecken för en fin eftermiddag”

Sajten på twitter

NOTERBART

# Förlusterna mot Mjällby och framförallt Syrianska blev en rejäl väckarklocka för oss. Viktigt att kunna ta dem på rätt sätt och att kunna studsa tillbaka!

# Coacherna har också steppat upp. Det är en betydligt mer aktiv Andreas Brännström nu än vi sett tidigare under säsongen. Jag gillar det.

# Det har varit mycket fokus på det defensiva arbetet och det vittnar också att vi har minst insläppta mål såhär långt (tillsammans med Brage). Nu börjar också offensiven se helt annorlunda ut. Jakob Orlov måste vara hemsk att stängas mot som försvarare och när vi kan ha Edin som en supersub så måste alla lag bli skräckslagna.

# Sebastian Cronas vårsäsong som mittback måste vara en av de jävligaste vi sett. Jag lyfter på hatten för jag trodde inte Crona hade det i sig. Imponerande.

# Jeppe Svensson har också gjort en finfin vårsäsong men får sällan rubrikerna. Han har sett gladare ut i vår, han ser spelsugen ut och han vevar igång publiken. Det är ju den Jeppe vi vill se. Och passningen fram till Edins 2-0 är bara guld.

# Sportchef Jankevics lyser med sin frånvaro under matcherna men det är klart, det är nu hans jobb börjar på riktigt. Det kan hända en hel del under den här sommaren. Jag hoppas att vi ger oss själva chansen att gå för en topp tre placering nu. Det är uppenbart en jäkla fin chans att nå den som det känns.

# Frank Pettersson fick hålla sin femte nolla och fick åtminstone göra en fin klassräddning idag. Agerar betydligt säkrare i år och har visat vilken bra målvakt han är. Bakom honom står Anton Cajtoft som enligt rapporterna är tillbaka i finfin form. Lyx!

# Fabio Gama fick äntligen lite yta och då är brassen riktigt bra. Bästa matchen för säsongen och delaktig i det mesta i det offensiva spelet. Här finns det mer att hämta när serien väl startar upp igen.

# Dubbelmöte mot Västerås i mitten på juli väntar efter ledigheten.

Lämna ett svar