Krigaren avgjorde

Lördagen kunde knappast bli bättre än tre fräscha poäng in på kontot. Men! Det satt hårt inne. Vi fick vänta i över 90 minuter innan Jakob Orlov smekte in segermålet efter att Smylie bommat ett avslut som istället blev till en genialisk framspelning.
Ett sargat Jönköpings Södra mot tabelljumbon Gefle. Farhågorna fanns där och rapporterna hade också viskat om att Gefle var lite på g efter en tung säsong såhär långt. Sett över 90 minuter var det en rättvis seger för Eleganterna men Gefle hade med lite flyt fått med sig poäng härifrån. I början av säsongen eller för några veckor sedan hade den här matchen slutat 0-0 eller 0-1. Nu är det vi som verkligen går för en seger, ända in i kaklet. Och så underbart att spelaren som springer mest i match efter match får spela huvudrollen. Jakob Orlov.
Krigaren Orlov har verkligen krigat den här säsongen. Oftast helt isolerad längst där framme och har han vunnit en duell så har han själv fått kriga även på andrabollen. Nu ser det annorlunda ut och då har också målen kommit. Idag satte han fjärde fullträffen och är därmed ensam i den interna skytteligan.
# # #
1-0 mot Gefle skrämmer inget lag men den betydde väldigt mycket för LAGET. Laget är på rätt väg igen även om det finns massor att jobba på. Andreas Brännström var stolt över sina spelare idag och var naturligtvis extra glad att man till slut fixade segern. Tre avstängda spelare och lite skador här och där gjorde att Sebastian Crona fick ingå i en trebackslinje och skötte det med den äran. Erik Moberg blev varnad och missar därmed Östermatchen men då har vi fått tillbaka lite spelare. Enligt rapporterna är även Jocke Karlsson spelklar till den matchen.
# # #
Ni borde öva hörnor! 13 hörnor mot Gefle borde gett mer än vad det gjorde. Jag tycker allt som oftast att man slår bort för många hörnor och med så många duktiga huvudspelare så borde man kunna göra ett mål på tretton hörnor. Nu hade vi inte ens en nick på mål på dessa utan som bäst någon andraboll som träffade mål.
# # #
Pavle Vagic har mycket boll i sig och han vill väldigt mycket men det sista lilla saknas. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre ju fler matcher han får men jag tycker att han har bevisat att han ska ha en startplats.
# # #
Bara ett byte idag och Gero fick inte chansen trots att vi jagade mål i slutet. Ett tydligt tecken. Axel Lindahl fick sitt längsta inhopp och över tjugo minuter och här finns det mer att plocka av. Han är snabb och kan utmana men inte helt vän med bollen när chanserna dyker upp. Det finns potential om han bara vågar.
# # #
Frankie fick hålla sin- och lagets femte nolla och gjorde det som förväntas av honom idag. Stabil rakt igenom och ett nytt tvättkort att hämta ut.
# # #
J-Södra uppmärksammade att Green Machine fyller 15 år i år med en banderoll på sittplats innan matchstart. Snyggt!
Missa inte att anmäla er till Öster matchen nästa måndag – en resa som kostar gratis. Anmälan görs till greenmachinejkpg@gmail.com eller sms till 0707328633.
MATCHFAKTA:
Jönköpings Södra – Gefle 1-0 (0-0)
1-0 (90) Jakob Orlov
Publik: 1.903 på Stadsparksvallen
Domare: Granit Maqedonci
LAGET:
Frank Pettersson – Lukas Eek (67), Erik Moberg, Sebastian Crona – Alexander Jallow, Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari – Daryl Smylie, Pavle Vagic – Tommy Thelin, Jakob Orlov
Inhoppare: Axel Lindahl (67)
Övriga: Carljohan Eriksson, Adam Gemheden, Adam Fägerhag, Ahmad Gero, Alex Petrovic

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen