Nollade i ”hemmapremiären”

J-Södra fick åka hela vägen till Borås för att få till sin ”hemmapremiär” och väl där blev vi nollade och utbuade. De andra gästerna, nykomlingen Landskrona BoIS, vann med 2-0 och efter två omgångar av seriespelet är J-Södra parkerade på en jumboplats.
Det är inte mycket som stämmer för J-Södra i dagsläget. Inte ens en hemmaplan att spela på. Drygt 1000 personer följde med laget de drygt åtta milen för att se laget bli nollade av en nykomling. Hur mycket pengar klubben tappade med att lägga premiären i Borås ska vi inte orda om här men det slutar nog på en rejäl summa.
Konstgräset på Borås Arena borde passa J-Södra bra som under hela försäsongen tränat och spelat matcher på just konstgräs. Någon fördel blev det dock inte. Den första halvleken är väl okej där vi får mycket boll i det egna laget men förtvivlat svårt att skapa några direkta farligheter. Alexander Jallow kom fram några gånger på sin högerkant men inläggen satt inte där men Jallow skapade något och tillhörde den fåtaliga skalan av södraiter som ville något.
Landskrona hade inte mycket under de första 45 minuterna men 0-0 var väl ändå naturligt med tanke på alla målchanser vi fick se…
Lagkaptenen Tommy Thelin fick två smällar under en kort period i slutet av halvleken och signalerade byte med sex minuter kvar av halvleken. Tommy spelade dock halvleken ut men bytet var ofrånkomligt.
Andra halvlek fick så Peter Gwargis göra debut i Superettan. En väldigt intressant spelare som kan göra det lilla extra. Andra halvleken blev dock betydligt hafsigare och framförallt sämre än den första. Spelidé fattades och till slut visste ingen vad de skulle göra av bollen. Landskrona tackade för inbjudan och smällde in ledningsmålet efter att Max Watson förlorat sin duell. Sadat Karim tackade och skulle bli stor segerorganisatör för skåningarna.
Som om inte 0-1 var tillräckligt skulle Karim även göra ett andra mål. Anton Liljenbäck tappade boll denna gång och vips så stod det 0-2 på den stora ljustavlan på Borås Arena. Verkligen ridå!
J-Södra försökte och Wålemark satte in både Fredrik Olsson och Arni Vilhjalmsson. Inget som hjälpte dock. J-Södra låg med sex spelare på offensiv linje och bara väntade på bollen men lyftningarna bakom Landkronas backlinje uteblev. Jakob Orlov hade ett superduper läge att kvittera innan 0-2 målet men det öppna läget och målet räckte inte utan bollen steg mot stjärnorna. En sådan chans får man bara inte missa.
0-2 alltså i hemmapremiären och andra raka förlusten i återkomsten till Superettan. Verkligen inte den starten av serien vi ville ha. Spelarna ser ängsliga och tempofattiga ut och mer rädda för att förlora än att försöka vinna. Goda råd är dyra och den här starten får inte bara sopas under mattan med orden ”vi kommer igen” och ”det ser ändå ganska bra ut”. Ta det på allvar redan nu. Något måste hända.
NOTERBART
# Sällan matchkrönikorna kommer dagen efter match men det funkade inte att skriva om matchen igår. Det var längesen jag var så besviken över mitt Jönköpings Södra.
# Det känns onödigt att gå på enskilda spelare i det här läget men en sak är säker: ingen är så bra att de är givna från start. Ingen i det här laget har presterat så bra att de kan ha en given plats. Jörgen måste, för egen skull, ta ut de spelarna som VILL spela. Inte ta ut de spelarna som var bra förra året. Form är en färskvara.
# 3-4-3 som vi skulle spela är tillbaka till en 4-2-3-1 formation även om det avslutade med 4-4-2. Som det är nu vet ingen vad de ska göra när de får bollen. Det ser väldigt oorganiserat ut. Det hjälper inte med tre forwards på plan om övriga spelarna inte vet hur vi ska få bollen till dem.
# Långsamt! Det går för långsamt. Jörgen har pratat mycket om att pressa motståndarna högt och sedan få fast bollen på deras planhalva. Det ser vi inget av nu. Jakob Orlov springer och fajtas längst där uppe men understödet finns inte där.
# Lukas Eek gjorde en väldigt fin debut. Det måste sägas.
# Wålemark var framme och pratade med GM efter matchen vilket han ska ha cred för. Jörgen såg uppgiven ut på pk:n efter matchen men är vältalig och säger sina klyschor. Han tyckte att delar såg bra ut och jag förstår att han vill hitta saker som vi kan ta med oss.
# Vi hade tre kaptener idag men inte ens det räckte. Först Tommy sen Fidde och sist Smylie.
# Landskrona tvingades att byta målvakt i paus. Noring hade problem med ljumskarna och Amr Kaddoura fick hoppa in. Vi testade honom knappt.
# Fotboll handlar om att vinna matcher. Att spela ett spel för att vinna matcher. Inkluderar vi försäsongen och cupen har vi lirat elva matcher och har på dessa två segrar mot division 1 lag. Vi har alltså väldigt, väldigt svårt att vinna matcher.
# Tre ”bortamatcher” på raken då Varberg väntar i omgång 3. På Påskbergsvallen har vi väl aldrig vunnit, tänker jag då.
MATCHFAKTA HITTAR NI HÄR

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen