Upptaktsträffen

0
1048

Ikväll var det lite av kickoff inför säsongen 2018. J-Södra hade bjudit in allmänheten till ett upptaktsmöte där tränaren Jörgen Wålemark fick prata och sedan en ordentlig spelarpresentation. Ett fint initiativ av klubben som vi hoppas blir en kommande tradition.
Jörgen Wålemark fick inleda det hela med en kort presentation av sig själv där han bland annat nämnde sin bakgrund i framgångssagan Ljungskile SK. Jörgen har sett likheter mellan föreningarna, det familjära, och uttryckte sig att det är viktigt att få in rätt karaktärer som tillför gruppen.
På frågan om spelsystem så berättade Jörgen att han har en tanke att spela ett 3-4-3 spel men att det är oerhört viktigt att kunna ställa om och justera mitt under matcherna. Han nämnde Östersund och menade på att de är ledande i just det i fotbolls Sverige. Vår centrallinje är stark och med en mittback till på väg in ser det riktigt starkt ut i försvarslåset. Jörgen ville också framhålla vikten att herrar Thelin och Smylie fortsätter att vara drivna och att de vill tillbaka till allsvenskan med klubben. De kommer att bli väldigt viktiga.
Efter Jörgen så fick Stefan Jörgensen berätta kortfattat om Akademin och framförallt samarbetet med Tenhults IF. Hela U19 truppen kommer att spela ute i Tenhult med matcher i division 3. Samtidigt blir det också spel i U21-serien, ligacupen och DM.
Övrigt att notera är att ledarstaben är komplett.  Två nya presenterades ikväll och det rör sig om fysioterapeuten Elin Hegestrand och sjukgymnasten Christoffer Holmgren. Det är sedan tidigare klart att Mikael Axelsson tar över som målvaktstränare.
Och kanske det viktigaste av allt, spelarnas nya nummer:
1 Frank Pettersson
3 Tom Siwe
4 Max Watson
5 Fredric Fendrich
6 Fredrik Olsson
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
11 Arni Vilhjalmsson
12 Jesper Svensson
13 Carljohan Eriksson
14 Axel Lindahl
16 Adam Fägerhag
17 Daryl Smylie
18 Amir Al-Ammari
19 Alexander Jallow
20 Anton Liljenbäck
21 Anton Andreasson
23 Anton Cajtoft
24 Robert Gojani
25 Peter Gwargis
27 Lukas Eek
28 Pontus Wik
29 Benjamin Tannus
30 Ahmad Gero
Noterbart
# Kul att det kom så mycket folk. Intresset är stort för klubben och det var många som var nyfikna. Jag hoppas att detta är något återkommande.
# Jörgen Wålemark ger ett bra intryck såhär långt. Hans rutin från just Superettan tror jag kan bli väldigt viktig. Han har lite glimten i ögat och kan prata för sig.
# En hel del ändringar på spelarsidan men också på ledarsidan. Jag hoppas att klubben på något vis även tackar av avgående ledare på ett bra sätt. Johnny Lätt tackar för sig efter drygt 100 år i klubben, typ. Det är värt att uppmärksamma.
# Alltid kul att se Micke Axelsson på planen. Nu som ledare och jag tror och hoppas att det kan bli bra. Vi har väldigt spännande målvakter i truppen.
# Bara Frank Pettersson skägg gör ju att motståndarna letar andra vägar än att gå på mål. Efter ett kanonår ifjol så är Frankie tillbaka i den gröna tröjan. Han verkligen utstrålar lugn och harmoni.
# Wålemark nämnde Helsingborg som en stark kandidat till en topplats. Skåningarna har värvat tungt men fallet kan bli desto tyngre. Sju-åtta klubbar har potential att ligga där uppe, menade Jörgen. Jag sätter ett varningens finger för Öster, tyvärr.
# Vi kan konstatera att J-Södra knappast räknar med Robert Gojani. Om han lämnar måste vi ha in en ersättare. Det bekräftades mer eller mindre ikväll.
# Att Fredrik Olsson tar tillbaka sitt gamla tröjnummer borde innebära en 15-16 mål i år.
# Anton Cajtoft, Anton Andreasson, Jocke Karlsson och Arni Vilhjalmsson rehabtränar vid sidan av. I övrigt så körde alla på träningen.
 

Lämna ett svar