Blickar mot Vångavallen

0
632

Mindre än en vecka kvar nu. Mitten på november, dubbdäck, kanske snö och så Vångavallen. Nu hade vi hoppats på ett maffigt ”sillysnack”. Istället får vi snacka Tom Prahl och gamla minnen. Nåväl.
Trelleborgs FF. Som nykomlingar ifjol tog man en sjundeplats i Superettan. I år slutar det talangfulla laget på en fin tredje plats. 2014 var klassiska TFF på väg ner till division II. Allt avgjordes i sista omgången och på målskillnad, till TFFs fördel. Därefter har man bytt ut gammalt och gubbigt mot ungt och hungrigt. Efter Conny Karlsson plockade man in den tidigare MFF-akademitränaren Patrick Winqvist och nu har resan uppåt börjat.
J-Södra mot Trelleborg. Senast vi stötte på varandra var säsongen 2012. TFF hade året innan ramlat ur Allsvenskan men skulle snabbt tillbaka. Gamle stortränaren Tom Prahl lämnade skeppet och hade ersatts av den assisterande tränaren Alf Westerberg och den självklara tanken att ta sig tillbaka gick helt åt fanders. Skåningarna slutade nästsist i Superettan där det också avgjordes i sista omgången. Denna gång till TFF:s nackdel. J-Södra tog två segrar mot dem det året. Först 1-0 seger borta efter att ”Branne” gjort matchens enda mål i första halvlek. PÅ hösten vann vi sedan med 2-0 på ”Vallen” efter mål av Dustin Corea och Jesper Svensson. Från det Södra då finns förutom ”Jeppe” även André, Jocke, Tom, Tommy, Fidde, Daryl och Crille P kvar i vårt nuvarande lag. I TFF spelar målvakten Fredrik Persson samt Kristian Haynes och Zoran Jovanovic kvar.
Även under vårt comeback år till elitfotbollen 2006 mötte vi Trelleborg. Då vann skåningarna serien och därmed var laget tillbaka i Allsvenskan igen. Mötet på Vångavallen slutade 1-1 (Magnus Kjellson målskytt) medan TFF vann på ”Vallen” med 1-0.

Lämna ett svar