Motståndarkollen: Utsiktens BK

Utsiktens BK är våra cupmotståndare som skall få besök av ett allsvenskt lag, precis som ifjol. Då var det Falkenberg som besökte Ruddalen och vann med klara 4-0. Hur det gick för J-Södra ifjol behöver vi väl inte påminna om?
Utsikten inledde höstsäsongen med seger mot Ljungskile med 3-0 och befäste därmed sin tredjeplats i serien. Nya tränaren Anders Dovblad (ersatt Bosko Orovic som är i GAIS) fick därmed en kanonstart. Laget har två poäng upp till kvalplats för att åter nå Superettan där man huserade 2015.
Precis som J-Södra har Utsikten en tuff vecka med tre matcher på kort tid. På söndag är det åter seriemöte då man ställs mot Ängelholms FF.
# # Utsikten kom till spel utan avstängda trion Jonathan Azulay, Robin Book och George Mourad. Alla dem är tillgängliga till onsdagens cupmatch.
# # Senaste gången vi mötte Utsikten var i Superettan 2015. Faktum är att just mot Utsikten (i sista omgången) stod det klart att vi blev seriesegrare efter 5-2 triumfen. Mötet borta vann vi också, 2-1 efter att ha vänt på steken i slutet av matchen.
MATCHGUIDEN
Svenska Cupen omgång 2
Utsiktens BK – Jönköping Södra
Onsdagen den 23 augusti
Avspark: 18:30
Ruddalens IP
SENASTE MATCHEN
Utsikten – Ljungskile 3-0
Målskyttar: Jesper Westermark 2, Adam Rosén
Axel Wibrån – Allan Mohideen, Anders Mogren, Adam Rosén, Alexander Angelin – Niklas Olsson (29´ Daniel Tidstrand), Marcus Bergholtz, Karl Bohm (88´ Anders Alö) – Jesper Westermark, Robert Lipovac, Marius Evensen (84´ Robin Jonsson)
INBÖRDES MÖTEN
2015 SUPERETTAN
30/5: Utsikten – Jönköpings Södra 1-2 (1-0)
1-0 (42) Jesper Westermark 1-1 (83) Tommy Thelin 1-2 (91) Tommy Thelin
Publik: 330 på Ruddalen
Domare: Nermin Cisic, Värnamo
Laget: Anton Cajtoft – Jonathan Tamimi, Joakim Karlsson, André Calisir, Tom Siwe – Fredric Fendrich (66), Robert Gojani – Tommy Thelin, Daryl Smylie, Ronny Sabo (62) – Tim Söderström (62). Inhoppare: Fredrik Olsson (62) Jesper Svensson (62) Liridon Silka (66)
1/11: Jönköpings Södra – Utsikten 5-2 (2-2)
0-1 (8) Självmål 1-1 (10) Fredrik Olsson 1-2 (32) Luka Mijaljevic 2-2 (37) Fredrik Olsson 3-2 (67) Tommy Thelin 4-2 (76) Tommy Thelin 5-2 (83) Tommy Thelin
Domare: Jim Petersson, Motala
Publik: 2.878 på Stadsparksvallen
Laget: Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev (86) – Fredric Fendrich (85), Robert Gojani – Jesper Svensson (71), Daryl Smylie, Tommy Thelin – Fredrik Olsson. Inhoppare: Liridon Silka (71) Ronny Sabo (85) Jonathan Tamimi (86)

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen