Matchpuls: Häcken-J-Södra

Dax för nr 21 av den allsvenska serierundan och däribland finner vi söndagens möte mellan BK Häcken och Jönköpings Södra. Bravida Arena är skådeplatsen och där har vi normalt set väldigt svårt. Överlag är Häcken ingen favoritmotståndare men nångång ska väl det där inte stämma. Vi gör tvärtom!
J-Södra har cupdrabbningen mot Utsikten i färskt minne där det krävdes förlängning innan Arni avgjorde bara några ynka minuter innan ett ovisst straffavgörande skulle krävas. Skönt att slippa det och skönt att vi är vidare. Den senaste veckan har det äntligen blivit lite positiva vindar – 2-2 hemma mot Elfsborg kändes som en seger men det viktigaste var att se hur vi spelade. Äntligen fick vi se ett offensivt spelglatt hemmalag där vi normalt sett är väldigt starka. Däremot så räcker det inte att plocka en pinne här och där utan det gäller att vinna matcherna. Jag tycker det är dax att göra det redan idag.
Häcken laddade upp med en 9-1 seger mot division 4 gänget Kvibille. I tabellen har man bara fyra pinnar upp till en andraplats och det är väl uppåt Starhes gäng siktar. Till dagens match får de klara sig utan avstängda duon Ojala och Faltsetas och sedan tidigare är Alexander Farnerud borta från spel.
Jimmy Thelin får klara sig utan Anton Andreasson som blir borta resten av säsongen efter knäskadan i cupen. Det blev drygt en kvart i Södratröjan och frågan är om det blir mer? Jesper Svensson är sjuk men i övrigt är samtliga spelare tillgängliga.
Matchstart kl 15:00 på Bravida Arena och vi rapporterar om matchen via twitter!
MATCHGUIDEN
Allsvenskan, omgång 21
BK Häcken – Jönköpings Södra
Söndagen den 27 augusti
Avspark: 15:00
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
Bravida Arena
STATISTIK
JÖNKÖPINGS SÖDRA
Tabellplacering: 13
Gjorda mål: 20
Insläppta mål: 34
Hemma: 3-3-4 11-13 12p
Borta: 1-4-5 9-21 7p
Tre senaste: Elfsborg,h 2-2 Örebro,h 1-2 Halmstad,b 1-6
Målskyttar: Daryl Smylie 5,Tommy Thelin 4, Dzenis Kozica 3, Robert Gojani 3, Arni Vilhjalmsson 1, Tom Siwe 1, Stefan Karlsson 1, Jesper Svensson 1, Eric Ayuk 1
Assister: Tommy Thelin 4,Daryl Smylie 2, Stefan Karlsson 2,Robert Gojani 2, Dzenis Kozica 1, Jesper Svensson 1, Arni Vilhjalmsson 1, Fredric Fendrich 1
Flest avslut på mål: Tommy Thelin, 23
I farozonen (avstängd vid nästa varning): Fredric Fendrich, Alex Portillo, Jonathan Tamimi, Dzenis Kozica, Stefan Karlsson, Daryl Smylie
Avstängd: ingen
HÄCKEN
Tabellplacering: 6
Gjorda mål:
 23
Insläppta mål: 
15
Hemma: 
4-3-3 14-8 15p
Borta: 
4-5-1 9-7 17p 
Tre senaste:
 Kvibille,b 9-1 (SvC) Göteborg,b 1-1 Sundsvall,h 2-0
Mest mål: Alhassan Kamara, 5
Mest ass: Daleho Irandust, 3
Mest skott på mål: 
Paulinho, 26
Avstängda: Alexander Faltsetas och Juhani Ojala
VÅRMÖTET
17/7: Jönköpings Södra – Häcken 0-1 (0-0)
0-1 (78) Ahmad Yasin
Publik: 3.491 på Stadsparksvallen
Domare: Glenn Nyberg, Borlänge
Laget: Anton Cajtoft – Tom Siwe, André Calisir, Alex Portillo, Jonathan Tamimi – Fredric Fendrich, Stian Aasmundsen (82) – Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin – Arni Vilhjalmsson (55). Inhoppare: Jesper Svensson (55) Kalle Ekman (82)
JÖNKÖPINGS SÖDRAS MATCHTRUPP
1 Francisco Mancilla
2 Jonathan Tamimi
3 Tom Siwe
5 Fredric Fendrich
6 Stefan Karlsson
7 Dzenis Kozica
8 Joakim Karlsson
9 Tommy Thelin
10 Fredrik Olsson
11 Arni Vilhjalmsson
14 Alex Portillo
15 Stian Aasmundsen
17 Daryl Smylie
19 Alexander Jallow
20 Christos Gravius
23 Anton Cajtoft
24 Robert Gojani
25 Eric Ayuk
26 André Calisir
HÄCKENS MATCHTRUPP
Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kari Arkivuo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Jakob Lindström, Erik Friberg, Mohammed Abubakari, Daleho Irandust, Ahmed Yasin, Mervan Celik, Nasiru Mohammed, Kevin Ackermann, Chisom Egbuchulam, Paulinho, Mathias Ranégie.

Föregående artikel
Nästa artikel

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen