Fritt fall efter fjärde raka förlusten

Serieledarna Falkenberg avgjorde eftermiddagens match efter en halvlek. Då hade hallänningarna gjort 3-0 bakom ett skärrat bortalag. Som om det inte räckte med en förlust så får vi klara oss utan Daryl Smylie i nästa match eftersom han blev utvisad i slutet av första halvlek. En tung, tung afton på Falkenbergs IP men mirakulöst så ligger vi fortfarande på rätt sida strecken men det skiljer bara tre poäng ner till avgrunden.
Det är inte mycket som stämmer för Jönköpings Södra förtillfället. Det som såg så bra ut för några veckor sedan är nu som bortblåst. Frågan är vad som hände där efter 3-1 segern borta över ÖIS? Efter det har vi torskat fyra av fyra matcher, mäktat med två (!) mål framåt och släppt in nio. När vi går in i det avgörande läget så har vi sämst form av alla lag i Superettan. Det är något som inte är bra i Jönköpings Södra.
Falkenberg gjorde ingen stormatch idag. Man behövde inte det. Två av tre mål får man till skänks av Södra där framförallt Niklas Helgesson hade en tung afton. 1-0 målet såg absolut inte otagbart ut och 3-0 målet är en direkt bjudning av Helgesson. Sådana misstag har definitivt inte råd med när man möter seriens bästa lag.
Matchen var som sagt avgjord och punkterad efter 45 minuter. Kanske till och med efter 42 minuter då Smylie fick syna det röda kortet direkt efter en tveksam duell på Niclas Eliasson i FFF. Hursomhelst vårdslöst spel av Smylie mitt framför ögonen på domaren Lars Olsson som inte tvekade en sekund. Tungt avbräck för Södra att klara sig utan Smylie i minst en av de kommande matcherna.
 I andra halvlek skall J-Södra ha en eloge för att man höll uppe spelet. Det är inte mycket som stämmer men man höll nollan i den andra halvan av matchen. Och det som skiljde lagen emellan var att hemmalaget gjorde mål på sina chanser…
Avslutningen av serien blir en nervpers. Tre lag på 26 poäng, ett som sladdar lite bakom på 23 poäng. En friplats finns det, två extra chanser och en plats till nedflyttning. Som det ser ut nu så är det lite som talar för att vi klarar ”friplatsen”. Kanske inte ens ”extra platserna”. Så är känslan nu.
SAJTENFEMMAN:

5: –
4: –
3: Viktor Rönneklev
2: Michael Nanchoff
1: Joakim Karlsson
MATCHFAKTA:

Falkenberg – Jönköpings Södra 3-0 (3-0)
1-0 (4) Per Frick 2-0 (29) Per Frick 3-0 (31) Danny Ervik
Publik: 2.092 på Falkenbergs IP
Domare: Lars Olsson, Umeå
LAGET:
Niklas Helgesson – Jesper Svensson, Joakim Karlsson, Karl Svensson, Viktor Rönneklev – Daryl Smylie, Fredric Fendrich – Robert Gojani (68), Michael Nanchoff, Tommy Thelin – Kenan Hajdarevic (46)
Inhoppare: Zourab Tsiskaridze (46) Victor Nilsson (68)
Övriga: Anton Cajtoft, Jonathan Drott, Jesper Manns, Dijan Vukojevic, Oskar Olsson
STATISTIK:
Skott: 9-19
Skott på mål: 6-11
Hörnor: 0-2
Frisparkar: 15-17
Offside: 2-4
Gula kort: 1-1 (Michael Nanchoff)
Röda kort: 0-1 (Daryl Smylie)

Kommentera

Lämna ett svar

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Följ oss!

2,131FansGilla
0FöljareFölj
898FöljareFölj

Senaste inläggen