Damir Mehic – Tom Siwe, André Calisir, Joakim Karlsson, Viktor Rönneklev (79) – Fredric Fendrich (71), Stian Aasmundsen – Jesper Svensson, Moses Ogbu, Dzenis Kozica (61) – Tommy Thelin.

Inhoppare : Pawel Cibicki (61) Liridon Silka (71) Jonathan Tamimi (79)

Frisparkar: 14-14 (5-7)
    Offside: 1-4 (0-1)
    Gula kort: 4-2 (1-1)
    Röda kort: 1-0 (0-0)

Det blev en härlig avslutning för våra grönvita eleganter på Borås Arena ikväll. Trots ett 3-1 underläge med knappa tjugo minuter kvar att spela räddade vi en poäng efter först reducering av Liridon Silka och sedan en kvittering av Pawel Cibicki.
    J-Södra inledde matchen piggt och skapade matchens första farlighet då Tom Siwe sånär nickade in ledningsmålet med Elfsborgskeepern Kevin Stuhr Ellegaard hann med och räddade. Elfsborg kvitterade i chanser då Emir Bajrami var ytterst nära att smeka in en frispark. Det skulle ändå bli hemmalaget som gjorde matchens första mål och det var Marcus Rohdén som nickade in bollen otagbart för Damir Mehic i Södraburen.
    Dzenis Kozica hade ett fint kvitteringsläge i slutet av halvleken men Ellegaard var med på nytt och räddade ut bollen till hörna.

Andra halvlek skulle bli mer händelserik och publiken skulle också få se ett koppel av mål. Elfsborg tog ett rejält grepp om matchen då Per Frick förlängde bollen efter en frisparkschipp.
    Ett hopp tändes för Södra då Jesper Svensson slog till, fint framspelad av Pawel Cibicki, och fri med Ellegaard gjorde ”Jeppe” inget misstag och hans första allsvenska mål var ett faktum. Firma Svensson/Cibicki skulle vi få se mer om senare.
    Bara några minuter efter Jespers reducering utökar Viktor Prodell Elfsborgs ledning och då var nog både hemmalaget och hemmapubliken säkra på tre poäng. Men…
    Liridon Silka passade på att skjuta in ett riktigt drömmål som letade sig in i målvaktens bortre kryss och plötsligt var det match igen.
    J-Södra skulle få sista ordet ikväll. Jesper Svensson får bollen ute på högerkanten och får till ett perfekt inlägg där Pawel Cibicki når högst med pannan och kan placerar nicken otagbart för Ellegaard. Naturligtvis vild glädje bland alla tillresta Södrafans.

NOTERBART:
    – Elfsborg fick avsluta matchen med tio man sedan Marcus Rhodén dragit på sig sitt andraPawel gula kort i matchminut 79.
    – Joakim Karlsson drog på sig en varning och det betyder att han missar lördagens hemmamatch mot GIF Sundsvall.
    – Både Jesper Svensson och Liridon Silka gjorde sina första allsvenska mål i karriären. Stort grattis till dessa, killar!
    – Pawel Cibicki var osäker in i det sista men fanns med på bänken och fick hoppa in i andra halvlek. Kvitteringsmålet var Pawels sjätte fullträff i år.
    – Inspirerande med så många grönvita supportrar på plats. Tack för det fina stödet!