Est.2007

Hem Blogg

Åttonde raka utan seger

0

J-Södra kan inte spela på ledning. Återigen föll man igenom efter en usel andra halvlek, igen. Gästerna från Skåne behövde inte förta sig för att vända den här matchen utan kunde behärskat göra två snabba mål och sedan kontrollera tillställningen. För J-Södras del verkar det bara finnas en väg just nu – rakt ner till avgrunden. Det finns väl egentligen ingenting som talar för att det här gänget kan vända på det här.

Åttonde raka matchen utan seger. Och inte ens en poäng. Trots det fina ledningsmålet av Taylor Silverholt i början av matchen så tog egentligen allt stopp just där. Så fort vi gör ett mål blir vi ängsliga, sårbara och förvirrade. Att det dröjde till andra halvlek med insläppta mål får nog ses som tur.

# # # # #

Sommarförvärven har väl inte gett någon extra energi till de tappra som startade säsongen i grönt. ÖISaren fick debutera från start och var pigg fram till 1-0. Tröttnade efter Landskronas vändning och byttes ut i 70:e minuten. Hockeyassisten till 1-0 får man ändå med sig.

# # # # #

1-2 målet borde naturligtvis aldrig godkänts. Domarkåren blundade för att en Landskronaspelare står i skottlinjen, hoppar över bollen, och påverkar allt för att bollen ska gå i mål. Domaren och hans kompis på linjen fattade inget och efter lite polsk riksdag så pekade domaren på mål. Föga förvånande. Ingen såg något som alla andra såg. Grattis.

# # # # #

Ett lag i motgång (en jävla motgång) får dessa beslut emot sig. Ikväll hade vi knappast vunnit ändå för andra halvlek är bara ett stort svaret frågetecken. Det såg uppgivet ut redan efter paus och då ledde vi ändå matchen. Det ser höglöst ut. Ingen energi alls. Vad fan gör man i paus undrar man ju.

# # # # #

Cirkus Dzelili kom in när det återstod knappt 10 minuter. Då jäklar är det dags för de offensiva bytena. Cirkuskonster är han bra på men det ger sällan mål. Ett läge blev det men en annan inhoppare och sommarförvärv, Zekovic, nickade två meter utanför i ett ypperligt läge.

Och. Smart av Dzelili att helt i onödan dra på sig en ny varning och därmed avstängd mot ÖIS. I minut 94. Det borde va böter till lagkassan på sånt. Horribelt.

# # # # #

Sämsta publiksiffran i år då knappt 1800 åskådare orkade ta sig till ”Vallen”. Det blir färre och färre den här bistra hösten.

# # # # #

Den där enkronasmatchen borde vara på lördag i en på förhand gastkramande match mot bottenkollegan ÖIS. För fan för hösten alltså.

# # # # #

Oscar skrek sig igenom matchen iallafall. På planen såg det väl precis som vanligt ut. Han vill så mycket den gode Oscar och hade spelarna bara haft hälften av all hans energi hade vi vunnit ikväll.

# # # # #

Man orkar inte ens bli förbannad över den där offsiden. Uppgivenheten smittar oss alla.

# # # # #

Men snart är El Kabir på g!

# # # # #

Vi är på rätt sida kvalstrecket tack vare målskillnad. Och! Det är bara fyra ynka poäng ner till avgrunden. Den här hösten blir inte att leka med alltså.

# # # # #

Inför 45-minuters matcher nu.

# # # # #

Hinner Barny hämta hem tre, fyra spelare till? Eller är det där fönstret stängt?

# # # # #

Elias Nordström måste verkligen känna att vi tror på honom.

# # # # #

Ring Brännan nu.

Matchfakta och annat onödigt hittar ni här

 

Nio livlinor kvar

0

Halvvägs i september och det är mycket som avgörs nu. För Södras del väntar två hemmamatcher där utgångsläget är glasklart: två segrar, sex poäng. Det finns inget annat. För samtidigt plockar lagen bakom oss poäng efter poäng. Det är något vi har varit bedrövligt dåliga på.

Vårt resterande program ser ut som följer:

Landskrona,h
Örgryte,h
Trelleborg,b
Östersund,h
Västerås,b
Skövde,h
AFC Eskilstuna,b
GAIS,h
Brage,b

I dagsläget, inför omgång 22, står vi på 25 poäng. Ifjol hade vi 21 poäng men avslutade sedan serien med att plocka 15 poäng vilket räddade kontraktet och totalt 36 poäng. Ska vi gissa att krävs 36 poäng i år så måste vi norpa åt oss 11 poäng till vilket såklart inte är något omöjligt uppdrag. Fyra segrar till och vi är på fast mark och nytt kontrakt. Det kan räcka med tre segrar till i den här jämna tabellen. Dock är vår form helt under isen. Sju raka matcher utan seger. Totalt en inspelad poäng…

# # # # #

Oscar Garcia leder styrkorna på måndag och vi kan bara be om att energin finns där igen. För handen på hjärtat, det har sett uppgivet ut den senaste månaden. Nu handlar det om att börja vinna matcher igen. Till i princip vilket pris som helst.

# # # # #

Allt fokus m å s t e vara på nästa match. Inget annat. Inte leta tränare. Skippa allt sådant till efter säsongen. Låt Oscar sköta det här tillsammans med Niclas Tagesson. Om man så låter det ske enbart på pappret. Fokusera på dom som är här nu.

# # # # #

Mycket har skrivits och sagts om Junes Barny. Visst, han har lyckats skapa en trupp med minsta möjliga budget och skakat fram nyförvärv under sommaren. Oavsett vad så måste styrelsen se över elitverksamheten för något är helt fel när vi år efter år tvingas göra rockader i ledarstaben. Var är långsiktigheten? Hur ska någon vilja jobba i vår förening när allt spretar åt olika håll? Vad har vi för mål? Vi behöver starta om och skapa rätt förutsättningar för dom som jobbar i föreningen. Jag skulle vilja se samma noga beslut som man gör kring ekonomin nu. Att tillsätta rätt personer till rätt tjänster är minst lika viktigt för att skapa framgång. Lär av det som har varit.

# # # # #

Optimisten i mig säger 2-1 mot BoIS. Låt det bara ske.

Vi syns på Vallen!

Bristande motivation

0

Igår basunerade Jönköpings Posten ut nyheten att Andrés Garcia har gjort sitt som tränare för Jönköpings Södra. Klubben själva ville inte vara sämre och bjud sina anhängare på en minnesvärd intervju av sportchefen Junes Barny som inträngd mot en tegelvägg till tonerna av discodunk talade i klyschor om bristande motivation och att vi nu bara går vidare.

Jönköpings Södra fortsätter att agera som en klubb på dekis. På alla plan.

Andrés Garcia är tydligen kvar hemma i Spanien och vill inte komma tillbaka till sin arbetsgivare. Hans chef köper resonemanget kring hans bristande motivation och menar i samma mening att han har fullt förtroende för den resterande tränartrojkan med lojale Oscar i spetsen.

Vad som egentligen har hänt vet vi inte riktigt.

Betalar vi forfarande lön för Andrés?

Har vi rätt licens för tränare nu?

J-Södra har förutom intervjufilmen summerat Andrés Garcis tid i klubben såhär: ”Under måndagen står det klart att Andres Garcia lämnar klubben, vi önskar Andres lycka till i framtiden.” Det är allt som står.

Det hade varit mer önskvärt att höra klubbens ordförande reda ut vad som händer och vad detta får för konsekvenser för föreningens ekonomi och hur det sportsliga arbetet går vidare.

När väl den här säsongen är över kan vi bara be att Klubben verkligen tar sig samman och hittar en väg att bygga upp något nytt. Det krävs att rätt personen sitter på rätt positioner.

 

 

Filip Delaveris lämnar J-Södra

0

Norrmannen Filip Delaveris lämnar Jönköpings Södra för att åter spela norsk fotboll för Sandnes Ulf i norska andraligan.

Totalt blev det 16 tävlingsmatcher för Eleganterna och en assist.

Superettan

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
2023Jönköpings Södra IF12138201000
Total-12138201000

Svenska Cupen

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
2023Jönköpings Södra IF429600000
Total-429600000

Karriär totalt

SäsongMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
202316347800000
Total16347800000

Blekt, blekare, blekast

0

Tredje raka torsken och att vi inte är något topplag står nu klart. Allt handlar om att rädda kontraktet om nu någon trott något annat.

Efter sommaruppehållet har det sett segt och trögt ut trots att det började med en trepoängare hemma mot Sundsvall. Därefter tre raka segrar, knappt några mål och än värre: knappt några chanser framåt.

Det var längesen vi såg ett så blekt J-Södra som mot Öster senast. Idag var det än mer blekare. Blekast. Ett knappt avslut på mål på 96 minuter. Tre avslut totalt som alla egentligen inte va några avslut. En hörna vaskade vi fram dock, det kan ingen ta ifrån oss.

Nä. Vi är inte bra nu alltså.

Ingen energi alls. Inget tempo. Ingen som går i bräschen. Har vi tränat ner oss?

# # # # #

Samuel Adrian är den ende kanske. Alltid bra även när det är som tyngst.

# # # # #

Jag tycker vi saknar attityd. Det är vår hemmaborg för guds skull. Utsikten fick diktera. Utsikten fick göra precis vad dom ville. Inte okej.

# # # # #

Nyförvärven fick spela. Ben Engdahl fick till och med starta men fick en smäll innan paus och fick kliva av. Sadmir Zekovic fick en halvtimme men visade inte upp något alls. Saknaden efter ”Pash” är helt ärligt enorm. Vi bokstavligen står och faller utan honom och det är såklart inte stackars Zekovic fel.

# # # # #

”Familjesatsningen” gav 2161 åskådare. Med andra ord precis lika många/få som en vanlig match. Jag är inte säker att den här matchen lockade till sig några nya anhängare heller.

# # # # #

Bäst var såklart GM men de behövde inte göra några stordåd där på läktaren för att bli bäst idag. Dom kan också bättre.

# # # # #

Utsikten kommer att lira i Allsvenskan 2024. Det finns inget i världen som kan stoppa dom. Inte i den här serien.

# # # # #

Ett avslut på mål alltså…

# # # # #

Nya tag borta mot Örebro om nio dagar.
24 pinnar har vi och vi måste väl ta 36 för att undvika de sista fyra platserna.
Det är där vi måste hålla vårt fokus.

Matchfakta hittar ni här

A-lagskontrakt för Måns Isaksson

0
Måns Isaksson i Jönköping. Presentionsbilder av Måns Isaksson

Idag blev det officiellt att Måns Isaksson har kritat på ett a-lagskontrakt med Jönköpings Södra. 16-åringen har tränat med a-laget från och till under året och har fått spelminuter i Superettan i de två senaste matcherna. Debuten skedde mot GIF Sundsvall tidigare i juli.

Den här pusselbiten är oerhört viktig i Det Nya Södra. Att våra talangfulla spelare ska gå hela vägen upp till vårt representationslag kommer ge ringar på vattnet. Måns Isaksson är kanske den mest talangfulle spelaren från akademin från fram på år och dar och då känns det fantastiskt skönt i det gröna hjärtat.

På bara några dagar har vi nu fått klart med både Måns och Elias Nordström. Båda två från bygden, en från Barnarp och en från Tenhult. Att skapa vägar från våra lokala klubbar till J-Södra är både den smartaste, billigaste och just nu nödvändigaste väg att vandra. Alla kommer att tjäna på den vägen.

Vi bugar och bockar för Tenhults IF och Barnarps IF som har en del i fostrandet av dessa fina, talangfulla spelare.

En fin Södradag i historien.

– Vi är väldigt glada att Måns valt att signera ett långtidskontrakt med oss efter en lång tid av diskussioner. Han har stått inför ett tufft val med flera anbud från stora klubbar i Europa.
Måns är en landslagsspelare och en av största talangerna i landet, att han väljer att stanna i Jönköpings Södra är en viktig signal som visar på att spelare av hans potential och kaliber känner att de kan ta nästa steg i karriären hos oss och utvecklas i vår tränings- och matchmiljö. Vi hoppas att kunna hjälpa Måns på vägen att nå sin fulla potential, säger Junes Barny till klubbens hemsida.

 

FAKTA: MÅNS ISAKSSON
Född: 7 april 2007
Moderklubb: Tenhults IF
SEdebut: Hemma mot GIF Sundsvall den 15 juli 2023
Aktuell: Har skrivit på ett 3-års kontrakt med Jönköpings Södra IF

Superettan

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
2023Jönköpings Södra IF5115400000
Total-5115400000

Svenska Cupen

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
Total-

Karriär totalt

SäsongMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
20235115400000
Total5115400000

Foto: Daniel Ståhl

Elias Nordström klar för resten av säsongen

0

Jönköpings Södra och Pisa SC är överens om ett låneavtal gällande Elias Nordström. Låneavtalet sträcker sig året ut och den italienska klubben täcker alla kostnader i samband med lånet.

– Elias har haft en hemlängtan och det var tydligt från min sida att den dagen han ville hem igen så skulle dörren stå öppen. Han kommer ifrån en tuffare tid i Italien vilket betyder att han kommer att behöva tid för att komma ikapp fysiskt då han inte fått någon försäsong eller spelat match på ett bra tag. Vi hoppas att Elias i form kommer att vässa konkurrensen i laget och hjälpa laget att vinna matcher i höst, säger Junes Barny till J-Södras hemsida

Elias Nordström debuterade i seniorsammanhang borta mot Halmstad 2020 då han var 16 år gammal. Totalt har Elias spelat 34 tävlingsmatcher för J-Södra har stått för 4 mål.

Välkommen tillbaka till Södra, Elias!

#
27
Namn
Elias Nordström
Nationalitet
sweSverige
Position
Mittfältare
Moderklubb
Barnarps IF
Nuvarande lag
Jönköpings Södra IF
Ligor
Superettan, Svenska Cupen
Säsonger
2020, 2021, 2022, 2023
Födelsedag
7 april 2004
Ålder
19

Superettan

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
2020Jönköpings Södra IF10600000
2021Jönköpings Södra IF20565810100
2022Jönköpings Södra IF12139930300
2023Jönköpings Södra IF8015210110
Total-416121550510

Svenska Cupen

SäsongKlubbMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
2021Jönköpings Södra IF11000000
2023Jönköpings Södra IF11000000
Total-22000000

Karriär totalt

SäsongMatcherStartSpeltidMålAssistPoängGula kortRöda kort
202010600000
202121665810100
202212139930300
20239115210110
Total438121550510

Summering efter halvtid i serien

0

Det är halvtid i Superettan men något uppehåll i serien är det inte utan det är fullt ös som gäller. För Södras del är idel toppmatcher som väntar med Öster borta härnäst och därefter ska vi ta revansch på Utsikten på ”Vallen”. Tuffa matcher där vi säkert kan se om vi ska tillhöra toppen eller inte.

Det finns orosmoln på kartan och det stavas varningar. Vår främste målskytt och poängspelare och kapten, Robin Book, är avstängd mot Öster plus att Arvid Eriksson också missar Östermatchen efter hans utvisning senast. Halva laget är i princip i farozonen inför nästa match: Alexander Nilsson, Arvid Eriksson, Jesper Manns, Samuel Adrian, August Karlin, Adam Ben Lamin och Flamur Dzelili.

En femteplats har Södra efter 15 matcher men det är en tajt tabell och blir det förluster på rad så är vi snabbt ett bottenlag. Tre förluster på 15 matcher är givetvis ett bra resultat och vittnar om att vi är svårslagna.

Robin Book gjorde sitt åttonde mål i serien och har redan slagit sitt personliga målrekord i Södratröjan (7 mål 2021). Totalt har Booken gjort 21 mål på tre säsonger och med ett utgående kontrakt hängandes över oss så lär det finns intresse från andra klubbar. Junes Barny har en tuff höst att vänta med tanke på ekonomi och vilka spelare som kan tänkas stanna kvar trots allt.

NOTERBART

# # Vi har släppt in nästan dubbelt så många mål i andra halvlek, åtta i första halvlek och 15 i andra halvlek. Tänkvärt.

# # Som vi nämnt tidigare, det mesta handlar om Robin Book. Spelat mest, startat mest, flest mål och toppar poängligan.

# # Vi får väldigt många frisparkar med oss: 224 för oss och 144 mot oss.

# # Publiksnittet på ”Vallen” är alltså sämre än ifjol. Svårflirtad publik helt klart.

TABELLEN EFTER OMGÅNG 15

J-SÖDRAS MATCHER

Vinster: Gefle,h 2-1 Västerås,h 2-1 GAIS,b 1-0 Brage,h 4-1 Trelleborg,h 3-1 Sundsvall,h 1-0

Oavgjorda: Örebro,h 0-0 Skövde,b 3-3 Örgryte,b 2-2 Östersund,b 3-3 Helsingborg,b 2-2 Landskrona,b 1-1

Förluster: Eskilstuna,h 2-3 Öster,h 2-3 Utsikten,b 1-2

TABELLRAD, HEMMA- BORTA:

H: 5-1-2 16-10 16p (2:a)
B: 1-5-1 13-13 8p (6:a)
T: 6-6-3 29-23 23p (4:a)

POÄNG EFTER

45 MIN: 22p
75 MIN: 30p
90 MIN: 24p

FÖRSTA MÅLET I MATCHERNA

9-5

När vi gjort första målet: 4-2-2
När vi släppt in första målet: 2-3-1

TABELLPLACERINGAR PER OMGÅNG  (POÄNG IFJOL INOM PARENTES)

01: 10:a 1p (0p)
02: 7:a 2p (0p)
03: 8:a 5p (3p)
04: 7:a 6p (3p)
05: 6:a 9p 3p)
06: 6:a 10p (3p)
07: 6:a 10p (6p)
08: 6:a 13p (7p)
09: 5:a 16p (7p)
10: 5:a 16p (7p)
11: 5:a 17p (8p)
12: 4:a 20p (8p)
13: 4:a 21p (11p)
14: 4:a 24p (12p)
15: 5:a 24p (12p)

SPELADE MATCHER

15: Robin Book, Taylor Silverholt, Samuel Adrian
14: Marko Nikolic, Anton Thorsson, Flamur Dzelili, Malkolm Moënza, Jesper Manns
13: Alexander Berntsson, Alexander Nilsson
12: Pashang Abdulla, Arvid Eriksson
11: Daniel Strandsäter
10: Filip Delaveris, August Karlin
7: Adam Ben Lamin
6: Marwan Baze, Albin Bjurnemark
3: David Celic
2: Måns Isaksson

SPELADE MATCHER, FRÅN START

15: Robin Book, Samuel Adrian
14: Marko Nikolic, Taylor Silverholt, Malkolm Moënza, Jesper Manns
13: Alexander Nilsson
11: Pashang Abdulla, Arvid Eriksson
8: Alexander Berntsson, Anton Thorsson, August Karlin, Flamur Dzelili
7: Adam Ben Lamin
2: David Celic
1: Daniel Strandsäter, Albin Bjurnemark, Filip Delaveris

SPELTID I MINUTER
(inkl stopptid)

1342: Robin Book
1206: Samuel Adrian
1198: Malkolm Moënza
1183: Jesper Manns
1175: Marko Nikolic

Hela listan hittar ni här

FLEST BYTEN IN

10: Daniel Strandsäter
9: Filip Delaveris
6: Flamur Dzelili, Marwan Baze, Anton Thorsson
5: Alexander Berntsson, Albin Bjurnemark
2: August Karlin, Måns Isaksson
1: Arvid Eriksson, David Celic, Pashang Abdulla, Taylor Silverholt

FLEST BYTEN UT

12: Taylor Silverholt
8: Anton Thorsson, Flamur Dzelili
5: Samuel Adrian
4: Malkolm Moënza, Marko Nikolic, August Karlin
3: Pashang Abdulla
1: Adam Ben Lamin, Alexander Berntsson, Alexander Nilsson, Jesper Manns, Robin Book, Filip Delaveris, Marwan Baze

BYTEN PER MATCH

5: 3 matcher
4: 5 matcher
3: 6 matcher
2: 1 match
1: inga

SKYTTELIGAN

8: Pashang Abdulla, Robin Book
3: Taylor Silverholt
2: August Karlin, Marko Nikoilic
1: Anton Thorsson, Daniel Strandsäter, Malkolm Moënza, Flamur Dzelili, Jesper Manns

MÅL HEMMA

5: Pashang Abdulla
4: Robin Book
2: Marko Nikolic
1: Taylor Silverholt, Malkolm Moënza, August Karlin, Anton Thorsson, Flamur Dzelili

MÅL BORTA

5: Robin Book
3: Pashang Abdulla, Taylor Silverholt
2: August Karlin
1: Daniel Strandsäter, Jesper Manns

ASSISTLIGAN

4: Malkolm Moënza
3: Marko Nikolic, Robin Book, Flamur Dzelili
1: Albin Bjurnemark, Filip Delaveris, Pashang Abdulla, Samuel Adrian, Taylor Silverholt, August Karlin, Anton Thorsson

POÄNGLIGAN

  1. Robin Book, 8+3=11
  2. Pashang Abudulla, 8+1=9
  3. Marko Nikolic, 2+3=5
  4. Malkom Moënza, 1+4=5
  5. Taylor Silverholt, 3+1=4

AVSLUT TOTALT

1:a halvlek: 66-70
2:a halvlek: 68-101
Totalt: 134-174

27: Pashang Abdulla
19: Robin Book
16: Taylor Silverholt
15: Marko Nikolic
11: Malkolm Moënza
6: Alexander Berntsson, Flamur Dzelili, Samuel Adrian
5: Anton Thorsson, Arvid Eriksson, Filip Delaveris
4: Jesper Manns, Daniel Strandsäter
2: August Karlin, Marwan Baze
1: Adam Ben Lamin

AVSLUT PÅ MÅL

1:a halvlek: 38-28
2:a halvlek: 38-48
Totalt: 76-76

18: Pashang Abdulla
15: Robin Book
9: Marko Nikolic
8: Taylor Silverholt
6: Malkolm Moënza
3: Flamur Dzelili, Daniel Strandsäter, Anton Thorsson, Filip Delaveris
2: August Karlin, Jesper Manns
1: Alexander Berntsson, Arvid Eriksson, Samuel Adrian

GJORDA MÅL:

Totalt: 29 stycken (16 hemma, 13 borta)

MÅLSAMMANFATTNING, GJORDA MÅL

1:a halvlek: 14
2:a halvlek: 15

00-15: 4
16-30: 5
31-45: 5
46-60: 7
61-75: 5
76-90: 2
Öt: 1

INSLÄPPTA MÅL

Totalt: 23 stycken (10 hemma, 13 borta)

MÅLSAMMANFATTNING, INSLÄPPTA MÅL

1:a halvlek: 8
2:a halvlek: 15

00-15: 3
16-30: 2
31-45: 3
46-60: 3
61-75: 5
76-90: 5
Öt: 2

MÅL SAMMANFATTNING, TOTALT:

1:a halvlek: 14-8
2:a halvlek: 15-15

00-15: 4-3
16-30: 5-2
31-45: 5-3
46-60: 7-3
61-75: 5-5
76-90: 2-5
Öt: 1-2

MEST MÅL / MATCH

6 mål: Skövde-J-Södra 3-3 (9 April) och Östersund-J-Södra 3-3 (6 maj)

HÖRNOR

Totalt: 67-90
Flest hörnor till oss: 10 st mot Sundsvall,h
Flest hörnor mot oss: 13 st mot GAIS,b

FRISPARKAR

Totalt: 224-144
Flest frisparkar för oss: 22st mot Öster,h
Flest frisparkar mot oss: 15st mot Örebro,h

STRAFFSPARKAR FÖR J-SÖDRA

Antal / mål: 2 / 2

Mål:

Robin Book, hemma mot Trelleborg
Robin Book, borta mot Utsikten

Miss:

 

STRAFFSPARKAR MOT J-SÖDRA

Antal / mål:  3 / 2

Mål:

Jonathan Azulay, Örgryte,b
Ieltsin Camoes, Brage,h

Miss:

Adam Bergmark Wiberg, Öster,h

VARNINGAR

5: Flamur Dzelili
3: Robin Book
2: Alexander Nilsson, Arvid Eriksson, Jesper Manns, Samuel Adrian, August Karlin, Adam Ben Lamin
1: Pashang Abdulla, Anton Thorsson, Daniel Strandsäter, Malkolm Moënza, Marko Nikolic, Albin Bjurnemark, Alexander Berntsson, Taylor Silverholt

UTVISNINGAR

Adam Ben Lamin, Östersund borta
Arvid Eriksson, Utsikten borta

MÅLVAKTER

Alexander Nilsson
Spelade matcher: 13
Insläppta mål: 19
Nollor: 3 (Örebro,h, GAIS,b* Sundsvall,h)

* utbytt efter 24 minuter

David Celic
Spelade matcher: 3
Insläppta mål: 4
Nollor: 1 (GAIS,b*)

* inbytt i minut 24

PUBLIKSIFFROR

Hemmasnitt: 2.284 (ifjol 2.332)
Mest hemma: Öster 3122
Minst hemma: Sundsvall 1956

Bortasnitt: 2.469
Mest borta: Helsingborg 5346
Minst borta: Skövde 270 (Matchen spelades i Borås)

DOMARE:

(bokstavsordning)

Aganovic, Agi
2 matcher (Helsingborg,b Utsikten,b)
0-1-1
Gula kort: 6-4
Röda kort: 1-0
Straffar: 1-0

Hasani, Rinon
1 match (Västerås,h)
1-0-0
Gula kort: 0-1
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-0

Johnson, Oscar
1 match (Örebro,h)
0-1-0
Gula kort: 3-1
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-0

Lindgren, Magnus
1 match (Brage,h)
1-0-0
Gula kort: 1-1
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-0

Mattsson, Erik
2 matcher (Skövde,b Östersund,b)
0-2-0
Gula kort: 3-2
Röda kort: 1-0
Straffar: 0-0

Melin, Per
1 match (Eskilstuna,h)
0-0-1
Gula kort: 2-2
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-0

Nehdi, Farouk
1 match (Trelleborg,h)
1-0-0
Gula kort: 2-2
Röda kort: 0-0
Straffar: 1-0

Olofsson, Tess
1 match (Gefle,h)
1-0-0
Gula kort: 1-3
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-0

Oppong, Fredrik
2 matcher (Örgryte,b Landskrona,b)
0-2-0
Gula kort: 5-5
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-1

Sjöberg, Kaspar
1 match (Sundsvall,h)
1-0-0
Gula kort: 2-0
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-0

Strömbergsson, Martin
1 match
1-0-0
Gula kort: 2-3
Röda kort: 0-1
Straffar: 0-0

Sundell, Richard
1 match (Öster,h)
0-0-1
Gula kort: 1-3
Röda kort: 0-0
Straffar: 0-1

(J-Södras siffror först)

Södra föll i toppmötet

0

Ett decimerat Södra föll med 2-1 borta mot Utsikten och efterspelet handlade mest om domarens insats, framförallt vid 2-1 målet. Malkolm Moënza stämplas och faller och Lagerlund kan enkelt nicka in segermålet. Vilda protester brukar sällan löna sig och det gjorde det inte idag heller.

Tredje torsken i serien och ingen stormatch från Eleganterna. En tidig utvisning på Arvid Eriksson (inget att säga om) förstörde den här matchen som inte kom upp till någon högre nivå. Med en man mindre gjorde Södra det bra och trots ett straffmål fram till 0-1 så kunde hemmalaget vända med två snabba mål.

Utsikten hade bara fyra avslut på mål (ett i ribban) trots en man mer i över en timme.

# # # # #

Robin Books åttonde fullträff och han passade också på att dra på sig sitt tredje gula kort vilket betyder att han missar nästa match.

# # # # #

Oavgjort hade vi varit nöjda med idag men nu förlorar vi och då är nog toppstriden borta. Utsikten får med sig det mesta och vinner man en sådan här match så kan väl inget stoppa dom. Tyvärr.

# # # # #

Alex Nilsson kom fullständigt fel på 2-1 målet. Det ska sägas också. Helt ute och cyklade där.

# # # # #

Junes Barny gapar fortfarande på domaren Adi Aganovic…

# # # # #

Ska Arvid ändå ”ta” ett rött där så borda han tagit med sig Hedlund ut också. Naturligtvis var det samma man som sköt in 1-1 för Utsikten.

Hedlund skulle i rättvisan namn även blivit utvisad senare då han hade en armbåge i ansiktet på Samuel Adrian men då tittade samtliga domare åt något annat håll.

# # # # #

Ingen gillar Utsikten, så är det bara. Men de stormar mot allsvenskan. Det är verkligen helt sjukt. Dock måste man gilla en coach som Bosko. Hatten av för honom och det han gjort med Kiken.

# # # # #

Svagt passningspel på konstgräset och slarvigt. Nä, vi kom inte upp till någon bra nivå idag.

# # # # #

Med VAR hade vi vunnit den här matchen. Fakta.

# # # # #

Matchfakta från matchen hittar ni här

Serieledarna väntar på Bravida Arena

0

Tuffast möjliga uppgift väntar Eleganterna då serieledarna Utsiktens BK väntar under söndagen. Båda lagen har såhär långt bara två förluster under de första 14 omgångarna och ska vi gå på inför-snacket så går båda lagen för seger i den här matchen, konstigt vore det annars.

Utsikten har hela fyra gubbar på avstängningslistan plus att rutinerade Karl Bohm är knäskadad. Det ser bättre ut hos Eleganterna som i skrivande stund har hela truppen tillgänglig och gissningsvis blir det samma trupp som mot Sundsvall.

Med tanke på bortfallet hos hemmalaget så ser chanserna för poäng för Södra hoppfullt ut.

Forza Södra!

MATCHGUIDEN
Vad: Superettan omgång 15
När: söndagen den 23 juli
Avspark: 13:00
Domare: Adi Aganovic (hans andra Södramatch för i år)
Spelplats: Bravida Arena (konstgräs)
TV-sändning: Discovery+

STATISTIK

  • UTSIKTENS BK

Tabellplacering: 1:a
Gjorda mål: 27
Insläppta mål: 10
Hemma: 5-0-1 15-5 15p (3:a)
Borta: 5-2-1 12-5 17p (1:a)
Senaste matcherna: Västerås,b 0-1 Trelleborg,b 3-0 Sundsvall,h 5-0
Mest mål: Lucas Hedlund, 8
Mest assist: Karl Bohm, 5
Avstängda: Erik Westermark, Fredrik Martinsson, Alexander Faltsetas, Albin Skoglund

  • JÖNKÖPINGS SÖDRA

Tabellplacering: 4:a
Gjorda mål: 28
Insläppta mål: 21
Hemma: 5-1-2 16-10 16p (2:a)
Borta: 1-5-0 12-11 8p (7:a)
Senaste matcherna: Sundsvall,h 1-0 Landskrona,b 1-1 Trelleborg,h 3-1
Mest mål: Robin Book, 8
Mest assist: Malkolm Moënza, 4
Avstängda: ingen
I farozonen (avstängd vid nästa gula kort): Robin Book, Alexander Nilsson, Arvid Eriksson, Jesper Manns, Samuel Adrian, August Karlin

INBÖRDES MÖTEN