Kiken hallå

0
202

Se upp Kiken, här kommer Södra! Omgång 15 betyder att vi efter den här matchen har mött alla lag en gång och därefter vänder serien. På de tre kommande matcher möter vi Utsikten x2 plus Öster nästa lördag. Spännande tider va!

Kiken ja. Leder serien. Vinner allt, nästan. Vad fan har hänt? Bosko har dopat alla?

I förra omgången blev det dock förlust, den andra för säsongen, mot tabelltvåan Västerås. Fyra gula kort och ett rött kort för dom betyder att de saknar fyra(!) spelare pga avstängningar. Det ger ju Södra en rejäl fördel. Det ger säkert Edin Hamidovic en startplats också. Vad det nu betyder.

# # # # #

Hade helt missat att HIF lånat in Pavle Vagic från Hammarby. Ett HIF som börjat sin klättring uppåt.

# # # # #

Två matcher i Degen-tröjan för Pashang men han väntar fortfarande på det första allsvenska målet. Gissar att han redan längtar tillbaka till Jönnet och ”Vallen”.
Men det där målet kommer snart, Pash.

# # # # #

Gröna gatan är tillbaka och som dom bara köör. Klassavsnitt och jag kan verkligen rekommendera avsnittet med Danne Strandsäter. Ett balsam-för-själen-avsnitt med världens bäste Danne S.

# # # # #

Elias Nordström tränar med Södra och vill spela med Södra. Obegripligt att det finns södraiter som inte ser värdet i att Elias drar på sig den gröna tröjan igen. Ett mervärde för alla parter enligt mig, som startspelare, som inhoppare, som en i laget.

# # # # #

Junes Barny har byggt ett jävla lag helt utan cash. Det är mäkta imponerande.

Fortsätt trolla, Junes.

# # # # #

Öster away nästa lördag doftar öl och pub lång väg.

# # # # #

Jag vågar knappt nämna det men vi har aldrig torskat mot Utsikten. Fyra seriemöten och ett i cupen har slutat med grönvit seger. Nått minnesvärt? Avslutningsmatchen 2015 då vi säkrade seriesegern efter 5-2 på ”Vallen”. Härliga, underbara minnen.

# # # # #

”Muschen” Eriksson.
Granitblocket.
Ångvälten.
Arvid Eriksson växer mer och mer ut till en härförare i försvaret. Lägger inget emellan. Bäva månne motståndarna.
Var utanför startelvan några matcher och det gjorde honom bara gott. Given nu.

# # # # #

Under 2000 på Vallen är för dåligt. Visst, man kan skylla på semestrar och annat men vi spelar för bra för att ha en sådan svag siffra. Man blir jävligt frustrerad över att det är så svårt att kliva upp ett snäpp, mot 3000-strecket istället. Att spela bra fotboll och vinna matcher kommer förhoppningsvis betala sig under den låånga hösten.

# # # # #

Äntligen fick hemmapubliken se Måns Isaksson spela fotboll. En halvtimme blev det och seger i sin seniordebut. Yngsta spelaren i serien och vi kanske får se honom under några matcher nu i sommar innan Italien äventyret börjar. För det blir väl det?

# # # # #

”Mackan” börjar alla sina mess dagen efter match med hur många pinnar det är ner till negativt kval.

9 nu.

# # # # #

August Karlin ska vara klar för en fortsättning säsongen ut enligt mina källor. En väldig fin utveckling på lille Karlin som nu känns given på vårt mittfält.

# # # # #

Flamuren hade helst spelat utan tröja på sig. Knappt så att han vill ha sina shorts på sig.
På planen är han annars mest känd för att köra slut på sina motståndare. Alltid lysande under första halvleken för att sedan sakta komma bort i den andra. Alltid ett hot dock och som flera har varit inne på så byttes han lite väl tidigt senast.

# # # # #

Hade Andrés hetat Andreas så hade han varit på tapeten överallt i fotbolls Sverige.

Han har gjort ett fint jobb med vårt Södra. Han och Oscar känns väldigt kompatibla och det vilar ett helt annat lugn i ledarstaben i år.

# # # # #

Norrmannen känns långt från planen just nu men vi behöver alla.

# # # # #

Till sist.

Veckans bästa

+ Marko Nikolics ”Zlatan” mål.
+ Julia Lindahl tillbaka i damlaget.
+ Gröna Gatan
+ Gothia Cup
+ Elias Nordström tränar på Odensberg

 

Lämna ett svar