Nu startar tävlingssäsongen

0
101

Äntligen! Fyra träningsmatcher är gjorda och nu äntligen är det ”på riktigt”. Efter två missade gruppspel (2021 och 2022) är nu åter Eleganterna med i ”finrummet”. Det som krävdes var en seger över IFK Österåker i somras för att lösa biljetten och det fixade vi. Kommer ni ihåg? 3-0 blev det efter mål av Natami (långskottet!), Hamidovic och Book.

Nu är det 2023 och i första rundan av grupp 1 ställs vi alltså mot svenska mästarna BK Häcken på Hisingen och Bravida Arena. Inspirerande och häftigt såklart men också lite nervigt. Reder vi ut det här utan att åka hem med svansen mellan benen?

J-Södra har ett helt nytt lag på benen. Ändå har det sett skapligt ut såhär långt under vintern. Och vi har hittat en målskytt i Pashang Abdulla som verkligen har fått den starten man alltid vill att en förmodad målgörare ska få. Två matcher och två mål och ett spel som lovar gott. Det ska bli väldigt intressant att se hur han står sig mot Sveriges bästa lag. Rapporterna talar om att han startar på topp mot Häcken.

Motståndarna har tillbringat den senaste tiden nere i Marbella, Spanien, på läger och fick också spela tre matcher. Seger över AGF Aarhus och Odd samt oavgjort mot Fredrikstad.

Noterbart

# Frågetecken kring Adam Ben Lamin som inte funnits med under någon match såhär långt. En fotskada har hållit honom borta från spel men han är inte helt avskriven från matchtruppen i skrivande stund.

# Arvid Eriksson har spelat mest under försäsongen såhär långt. Ni hittar en hela listan här.

# Senaste mötet mot Häcken i tävlingssammanhang var under den allsvenska säsongen 2017. Då blev det två förluster, 1-3 borta och 0-1 hemma. Under försäsongen 2020 möttes vi i en träningsmatch som slutade med en klar Häckenseger, 6-1.

BK Häcken – Jönköpings Södra IF

Datum: Lördag 18 februari.
Plats: Bravida Arena.
Matchstart: 13.00.
Stream: Cmore

BK Häcken, försäsongsmatcher

AGF Aarhus 3-1
Odds BK 2-2
Fredrikstad 2-1
Norrby 5-2

BK Häckens matchtrupp:

Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Johan Hammar, Even Hovland, Franklin Tebo, Valgeir Lunddal, Tomas Totland, Kadir Hodzic, Kristoffer Lund, Pontus Dahbo, Simon Gustafson, Samuel Gustafson, Mikkel Rygaard, Benie Traore, Momodou Sonko, William Nilsson, Blair Turgott och Ibrahim Sadiq.

J-Södras matchtrupp:

Presenteras senare på den officiella hemsidan.

Övrig läsning:

Samtliga cupresultat för J-Södra

Lämna ett svar