Numret större än Degerfors

2
46

J-Södra bortabesegrade Degerfors med 2-0 på Stora Vallas B-plan efter mål av Robin Book och Daniel Ljung. En gedigen insats som gav fina svar bara några veckor innan seriepremiären.

Degerfors borta brukar vålla oss problem men idag var det egentligen inget snack om saken – J-Södra var bättre på allt. Faktum är att ju längre matchen pågick desto bättre blev Eleganterna. Den första halvleken var chansfattig och målchanserna var i princip obefintliga, eh ja förutom vårt ledningsmål.

Junes Barny hittar ut till alltid spelbara Malkolm Moënza som passar in till Robin Book i straffområdet och där Erik Lindell i hemmalaget springer på Book som faller och domaren pekar på straffpunkten. Från elva meter är Book säker och trots att målvakten kastar sig åt rätt håll så är bollen i nät.

I slutet av halvlek borde Degerforsanfallaren Nikola Djurdic fått rött kort efter en våldsam efterslängare mot Sebastian Crona men han kom undan med en varning. Det ska sägas att Crona i första läget tacklar ner honom men inte alls snyggt svar från Djurdic som för övrigt var iskall i matchen.

Med vinden i ryggen under den första halvleken skulle hemmalaget får fördel i den andra. Det blev istället J-Södra för nästan hela slanten.

0-2 målet kommer strax innan timmes spel efter ett snyggt anfallsspel av Södra. Kevin Rodeblad Lowe med bollen ut till Moënza som väggspelar sig förbi med Book innan han slår inlägget som först touchar på en hemmaförsvarare perfekt till inhopparen Daniel Ljung som först når bollen med foten och efter studs är han först och vräker in 0-2 målet. Tjusigt och elegant!

Efter 0-2 så får hemmalaget lite mer att säga till om men det ska dröja till de absolut sista minuterna av matchen innan de vaskar fram några målchanser.

Det här var ett riktigt fint steg framåt. 90 minuter av gedigen laginsats.

Kommande tisdag är det Qviding hemma innan det blir genrep borta mot AIK på Skytteholm lördagen den 26 mars.

Noterbart

# Med Edin på bänken testade man att spela Book i den rollen med Gwargis och Nikolic där bakom och det funkade alldeles utmärkt.

# Adnan Maric fick spela sin första match från start och han tar kliv varje match.

# Maric slåss med Daniel Ljung om startplatsen bredvid Junes Barny och med tanke på Ljungs försäsong så krävs det att Maric är jävligt bra. Kul att se utvecklingen på Ljung som även för göra mål idag.

# Malkolm Moënza! Kanske vår bästa spelare totalt sett under försäsongen och det är han som spelar fram båda chanserna som leder fram till mål. Alltid spelbar, alltid på språng. Kommer bli hur bra som helst i år.

# En nolla för Tompa Amos i målet men ställdes egentligen inte på några prov. I slutet av matchen hade Degen chanser men då sköt de över. Fortfarande helt jämt mellan Amos och Jakobsson. Visst lutar det åt att det blir en delas säsong för herrarna i målet, precis som 2015 mellan Cajan och Damir. Det gick jävligt bra då…

# Gissar att Degerfors längtar ihjäl sig efter Victor Edvardsen.

# När Löfkvist är osäker så är det tryggt att ha spelare som Sebastian Crona. En härförare i varje match han spelar. Även träningsmatch. Det blir svårt att bortser från Crona i premiären.

MATCHFAKTA:
Degerfors - Jönköpings Södra 0-2 (0-1)
0-1 (30) Robin Book, straff
0-2 (58) Daniel Ljung
Varningar: DIF: Nikola Djurdic (45) Adam Carlén (56)  JÖN: Adam Ben Lamin (23)
Laget:
Tom Amos - Adam Ben Lamin, Sebastian Crona, Kevin Rodeblad Lowe - Adrian Edqvist (79), Junes Barny, Adnan Maric (56), Malkolm Moënza - Peter Gwargis (79), Marko Nikolic - Robin Book (76)
Inhoppare: Daniel Ljung (56), Edin Hamidovic (76), Daniel Strandsäter (79), Elias Nordström (79)

2 KOMMENTARER

    • Ja, han kanske förtjänade några ord efter den insatsen men det var många om det. Kul att se att kurvan pekar uppåt på de flesta!

Lämna ett svar