Silly22: Målvaktsjakten

0
585

Frankie goes out och därmed står Eleganterna utan målvakter inför 2022. Patric Jildefalks första år där han får bygga sitt lag från grunden innebär att två nya målvakter ska in. Det är oklart OM J-Södra fortfarande är intresserade av Felix Jakobsson som nu åter är IFK Norrköpings spelare men annars finns det såklart ett knippe namn att tillgå.

Enligt klubben vill man föryngra målvakterna och det blir ju inte så svårt med tanke på att Frank är 37. Vill man ha rutin från Superettan finns ett par namn som är ute på marknaden och det mest intressanta är kanske Mathias Karlsson från GAIS. Alltid bra mot oss och är i en bra ålder även om årets säsong kanske inte var den bästa.

Drömmen vore givetvis att se Anton Cajtoft i målet igen men han sitter på kontrakt med Norrby.

7/12: [BEKRÄFTAT] Frank Pettersson får inte förlängt kontrakt och därmed saknar vi två målvakter inför kommande säsong.

7/12: [RYKTE] Robin Tihi var utlånad till AFC Eskilstuna under året och det är oklart om han tar plats i AIK till nästa säsong. Kopplingen Tihi/Jildefalk finns där och ja…

7/12: [RYKTE] Lucas Shlimon från Assyriska är såklart intressant för de flesta klubbar. J-Södra har tidigare bommat flera spelare från just Assyriska men här kanske man är bättre med från början.

4/12: [RYKTE] Ingen vågad gissning att talangerna Erik Johansson och Arvid Eriksson flyttas upp i a-truppen kommande säsong. Båda har varit med och tränat med a-truppen under det gångna året och Erik Johansson fick även spela en match från start under hösten.

4/12: [RYKTE] Det surras en del att Vasalunds gänglige anfallare Nikola Vasic är under radan. Under året utlånad från italienska Reggina. Gjorde hela 18 mål för Akropolis i Superettan 2020 och i år stannade vid 8 fullträffar för Vasalund i samma serie.

3/12: [BEKRÄFTAT] J-Södra bekräftar att en trio lämnar. Gabriel AndrénPerparim Beqaj och Enoch Kwakwa lämnar klubben. ”Perparim kom till klubben från Ljungskile inför säsongen 2021, men hade även en period i den gröna tröjan 2020. Enock anlände från Falkenbergs FF inför säsongen 2019 och har spenderat tre säsonger hos oss. Gabriel Andrén har gått den långa vägen, genom klubbens akademi upp i herrlaget” skriver klubben på sin hemsida.

17/11: [BEKRÄFTAT] En av klubbens stora ikoner får inte förlängt kontrakt. Jesper Svensson, med över 300 tävlingsmatcher, gör sin sista säsong i klubben.

Ordförande Mats Tidstrand säger såhär på klubbens hemsida:
”Jesper har under sina år i Jönköpings Södra på många sätt symboliserat det som klubben vill stå för. Han är en glädjespridare som i alla lägen gett allt för laget och klubbmärket.  När du nu som en av klubbens allra största avslutar din karriär i Jönköpings Södra så vill vi tacka dig för alla dina insatser och önska dig stort lycka till med dina framtida utmaningar.”

BEKRÄFTADE ÖVERGÅNGAR/FÖRLUSTER

Nyförvärv:

Förluster:

Enoch Kwakwa
Perparim Beqaj
Gabriel Andrén
Jesper Svensson
Frank Pettersson
Felix Jakobsson, IFK Norrköping (åter efter lån)

UTGÅENDE KONTRAKT

Edin Hamidovic
Eric Omondi

TRUPPEN JUST NU

3 Mohammad Fazal
4 Marcus Degerlund
5 Fredric Fendrich
6 Adam Ben Lamin
7 Sebastian Crona
8 Junes Barny
13 Mikael Marqués
17 Adrian Edqvist
18 Anton Thorsson
19 Robin Book
20 Daniel Strandsäter
21 Kevin Rodeblad Lowe
22 Daniel Ljung
24 Marko Nikolic
27 Elias Nordström

Lämna ett svar