Est.2007

Edqvist sänkte GAIS

J-Södra avslutade vårsäsongen med en ny hemmaseger då GAIS besegrades med 1-0. Adrian Edqvist höll sig framme och nickade in returen från Robin Books skott och därmed är Edqvist i delad skytteligatopp i den interna ligan. Tre poäng och en topp 5 plats inför den spännande höstsäsongen.

Att spela fotboll i över 30 graders värme är naturligtvis inte det enklaste. GAIS inledde bäst och J-Södra såg aningen passiva ut. Eric Omondi blixtrade till men hans avslut blockades oftast. Annars så var Mathias Karlsson i GAIS-målet i vägen. Han höll på att bli den där väggen igen, precis som ifjol.

En mållös första halvlek skulle det bli men chanser fanns och det var gästande GAIS som var närmast efter två (!) träffar i virket.

Efter timmens spel får Moustafa Zeidan ett ypperligt läge att spräcka målnollan men Karlsson är åter med och räddar. Bara minuten senare kan inte ens Karlsson rädda sitt lag. Eric Omondi tråcklar sig fram och med lite tur får Zeidan bollen och hittar ut till Robin Book som skjuter och målvakten räddar men bara till en fristående Adrian Edqvist som enkelt kan nicka in bollen i tomt mål.

Runt minut 70 vaskade GAIS fram en fin kvitteringsmöjlighet där Frankie fick göra två klassräddningar. Julius Lindberg kommer drömma mardrömmar om det där skägget inatt.

GAIS försökte att komma ikapp men det var Södra som var närmast att göra ytterligare mål. Eric Omondi borde gjort något mål men det ville sig inte för honom denna kväll. Inhoppare Beqaj slet sig loss och i snäv vinkel sköt han men Karlsson räddade.

Efter åtta tilläggsminuter kunde domare Eriksson äntligen blåsa av den här matchen och tre nya friska poäng in på kontot.

NOTERBART

##Femte matchen utan förlust. Efter den knaggiga starten har vi visat oss svårstoppade och vi hittar vägar att vinna matcher.

##Hemmaspelet behöver vi inte vara orolig över. Precis som ifjol kommer den här serien avgöras på bortaplan. En seger på fem matcher borta är tyvärr för svagt och den siffran måste upp om vi ska vara med i racet om allsvenskan.

##Moustafa Zeidan bäst som vanligt. Jag tycker att han har vuxit ut till en gigant och han är bättre än förra säsongen.

##Robin Book är en spelare som kommer att betyda mycket för oss under resten av säsongen. Kom hit skadad och fick kanske hoppa in lite för tidigt men herrgud vad bra han har varit.

##Femte målet för Adrian Edqvist. En spelare som är på rätt ställe helt enkelt.

##Andra raka nollan för Frankie som fick göra några svettiga räddningar i andra halvlek.

##Bra tryck på läktaren igen trots hettan. Så fantastiskt härligt att höra Green Machine sjunga oss fram till en seger.

##Man måste älska en tränare som Patric Jildefalk. En känslomänniska som ger så mycket tillbaka. Att fira segern med oss efter matchen är underbart.

##Välförtjänt sommarledigt nu innan omstarten den 20 juli. Då får vi klara oss utan Sebastian Crona som drog på sig sitt tredje gula kort.