Tung smäll i Eskilstuna

0
495

Det vill sig inte för J-Södra. Andra raka förlusten och femte matchen utan seger kom mot Athletic Eskilstuna under söndagen. J-Södras säsongsinledning är bland de sämsta under våra år i Superettan men det är i motvind drakarna lyfter…

Vi kan ta det från början. Den här matchen ska vi vinna. Normalt sett ska vi ju göra det. 7-2 i avslut på mål under de första 45 minuterna talar sitt tydliga språk. Vi får dock inte in bolljäveln. Robin Book visade, iallafall, under den första halvleken att han kommer betyda mycket för det här laget. Han hade ett par ypperliga lägen som borde blivit mål men det kommer säkert men det hjälper oss inte idag.

Precis som coach Jildefalk sa i tvintervjun i paus så hade AFC kanske det bästa skottet i halvleken men vår målvakt för dagen, blixtinhopparen Felix Jakobsson stod helt rätt och räddade snyggt bollen från att gå i mål.

Andra halvlek blev inte alls som den första. Allt blev sämre. Varför funderar säkert hela J-Södra på. Energin försvann. Löpningarna uteblev och vi gick helt enkelt på tomgång. Jag tycker att hela laget sjunk som en sten och man lät sina motståndare skapa lägen och är det något vi lärt oss från de senaste matcherna så är det att just motståndaren inte behöver lika många chanser som oss.

Inhopparen med den eminenta namnet Ashley Coffee spräckte nollan sedan Mackan Degerlund tappat boll och vips så låg bollen i mål bakom Felix Jakobsson. Rättvist? Nä. Men likväl så räknas det.

Det fanns ändå gott om tid för en kvittering men någon superjakt blev det inte. Svaga avslut och det blev faktiskt ganska enkelt för Joshua Wicks i hemmamålet att hålla nollan.

Noll poäng är aldrig kul och det aldrig något vi är nöjda över. Jag måste erkänna att jag var duktigt irriterad och besviken efter matchen. Det är svårt att hålla alla känslor borta men det är vi ju vana vid. Ibland vinner man och vi kan bara hoppas att en vinst kommer snart.

NOTERBART

## Första halvlek bra, andra halvlek mindre bra. Vi har sett det i många matcher och även senast mot VSK. Vi tappar det mesta. Framförallt kommer vi väldigt långt från mål och målchanser.

## Eric Omondi fick en halvlek men det är något som inte stämmer för Omondi förtillfället. Känns aldrig farligt längre när han får bollen.

## Robin Book visade under 45 minuter att han kommer bli nyttig för det här laget.

## Felix Jakobsson fick debutera i målet och skötte sig bra. Frank fick problem med pollen precis efter värmningen och det blev tvära kast för målvaktsdebutanten.

## Tar vi bort de fem gjorda målen från premiären så har vi lyckats göra två mål. Det är väl där vårt stora problem ligger. Vi saknar en naturlig målskytt. Vi har ingen Edin Hamidovic längre som kan göra de så svåra ”enkla” målen. Vi får slita oerhört mycket för att ens göra ett mål. Det tar på krafterna helt klart. Vi kan bara hoppas att det kan lossna snart, snart, snart.

Jävlar vad jag längtar efter Fiddes sång

## Fem poäng på sex matcher är såklart underkänt. Men. Vi hade bara tagit sex poäng ifjol. Det är väl där vi får lägga fokus. Det är så vi måste tänka. Vi kan vända på det här. Vi måste ju tro på det.

## När det går trögt och tungt så vilar mycket på våra gamla rävar. Kapten Fendrich och Sebastian Crona är alltid bra och de betyder oerhört mycket för laget. Jävlar vad jag längtar efter Fiddes sång.

## Elias Gustafson fick göra säsongsdebut idag när han hoppade in i andra halvlek.

SAJTENTRION

3: Sebastian Crona

2: Fredric Fendrich

1: Moustafa Zeidan

Matchfakta
Athletic Eskilstuna – Jönköpings Södra 1-0 (0-0)
1-0 (62) Ashley Coffee
Laget: Felix Jakobsson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Daniel Strandsäter (78) – Adrian Edqvist (46), Moustafa Zeidan (88), Fredric Fendrich, Robin Book, Marko Nikolic (69) – Perparim Beqaj. Inhoppare: Eric Omondi (46) Elias Nordström (69) Elias Gustafson (78) Adam Ben Lamin (88)

Utförlig fakta från matchen här

Lämna ett svar