Nytt kryss ger inget lyft

0
475

Andra raka hemmamatchen och andra raka krysset för J-Södra som efter 1-1 mot Trelleborg återfinns på en sjundeplats i tabellen. Marko Nikolic fick göra sitt första mål i Södratröjan och det var framförallt under den första halvleken som J-Södra hade sin bästa period.

Att det skulle bli ändringar i elvan stod klart redan igår när Patric Jildefalk avslöjande att det kunde bli ändringar. Eric Omondi och Perparim Beqaj fick starta på bänken och istället fick Kevin Rodeblad Lowe och Adrian Edqvist göra sina första matcher från start i år.

J-Södra gör en bra första halvlek trots att man egentligen inte vaska fram särskilt mycket mot ett samlat Trelleborg. Tre avslut på mål under 45 minuter resulterade i ett mål där Daniel Strandsäter kommer runt sin bevakare och får in bollen till Marko Nikolic som klackar in bollen i mål. För en gång skull ett snabbt spel av Södra där Jeppe med sin cross ger yta till Strandsäter som sedan hittar in till målskytten Nikolic.

1-0 i paus kändes som ett väldigt bra resultat men vi skulle få det jobbigare i andra halvlek.

Trelleborg är tunga att möta och man släppte lite på handbromsen och kunde sätta press på J-Södra. Vi gick lite på knäna och Jildefalk gjorde därför ett trippelbyte redan i den 63:e minuten. Det gav dock inte mer energi för Södra utan TFF kunde mala på och till slut kom också kvitteringen genom Haris Brkic. Det börjar med att Daniel Strandsäter tappar boll när han får kramp och blir liggandes på offensiv planhalva, TFF spelar snabbt och bollen hamnar hos Henry Offia som får till inspelet mot Haris Brkic som bredsida in 1-1 målet.

NOTERBART

## Tre avslut på mål under första halvlek men inte ett enda under andra halvlek speglade väl matchen ganska bra.

## Vi vet ju alla vad Eric Omondi kan bidra med men det vill sig inte nu för honom. Han känns ovän med bollen och tar fel beslut när chanserna kommer.

## Marko Nikolic fick sätta dit sitt första mål i Södratröjan och bröt också den där måltorkan som laget haft.

## TFF är stora och starka och de malde ner oss i andra halvlek. Många offensivt duktiga spelare och till slut kunde vi inte stå emot.

## Anfallsspelet skrämmer ju verkligen ingen och det känns som att vi inte riktigt vet vad vi ska göra när vi kommer med folk. Det är väldigt mycket på chans och vi vågar heller inte göra det oväntade. Det är enklare att vända hemåt.

## Fyra gula kort till oss och två till TFF. I en ganska snäll match. Östling hade med sig sin kortlek iallafall.

## Daniel Strandsäter spelade i princip på alla positioner under första halvlek. Orkade inte i andra halvlek och krampade i anfallet innan kvitteingen. Finfin assist på vårt mål.

## Robin Book fick äntligen debutera och kunde faktiskt blivit stor hjälte. En frispark i slutet av matchen gav Book chansen men när han som bäst laddade för ett volleyskott så kom ”Pep” emellan och skulle cykelsparka i ett väldigt svårt läge. Book var inte helt nöjd med det beslutet… inte vi heller.

## Fem pinnar på fyra matcher är väl okej men vi vill vinna våra matcher, framförallt på hemmaplan.

SAJTENTRION

3: Marko Nikolic

2: Sebastian Crona

1: Daniel Strandsäter

MATCHFAKTA

Jönköpings Södra – Trelleborgs FF 1-1 (1-0)

1-0 (38) Marko Nikolic 1-1 (76) Haris Brkic

Varningar: JÖN: Sebastian Crona (22) Kevin Rodeblad Lowe (33) Moustafa Zeidan (48) Enoch Kwakwa (92)  TFF: Anton Tideman (81) Simon Amin (87)

Domare: Joakim Östling

Laget:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Marcus Degerlund, Kevin Rodeblad Lowe- Fredric Fenrich – Daniel Strandsäter (76), Daniel Ljung (63), Moustafa Zeidan (63), Adrian Edqvist (63) – Marko Nikolic

Inhoppare: Perparim Beaj (63) Enoch Kwakwa (63) Eric Omondi (63) Robin Book (76)

Komplett fakta hittar du på vår matchsida

Lämna ett svar