Skön femetta i premiären

0
686

Superettansäsongen började på bästa tänkbara sett för J-Södra. I hemmapremiären på självaste Vapenvallen vann man över Vasalund med klara 5-1 efter ett 0-1 underläge i paus. Det var egentligen inget snack om saken och med fem olika målskyttar så visade laget en otrolig bredd.

Med snö som inramning och en bister kyla kunde det här blivit en premiär som vi gärna hade velat glömma. Underläge efter första halvlek men tongångarna var ändå positiva i Södralägret. Vi skapade så pass många chanser under de första 45 minuterna att det borde räckt att stänga matchen redan då. Men fotboll är alltid fotboll.

Vasalund visste att när det vankades fasta situationer då har man chansen. 0-1 målet kommer efter en hörna där vi först lyckades freda målet men i det efterföljande inlägget kan Mai Traore enkelt stöta in bollen i öppet mål och kallduschen är ett faktum. Vi måste steppa upp när vi får inlägg mot oss. Där har vi något som måste bli mycket bättre.

Kvitteringschanser fanns det gott om. Eric Omondi borde gjort minst ett mål på alla sina chanser men närmare än ett stolpskott kom han inte under första halvleken. Efter 34 minuter fick Vasalunds kapten dubbla gula kort i en situation och blev därmed utvisad. Aningen hårt dömt kan jag tycka men inte speciellt smart av Charbel Georges heller.

Trots 6-1 i avslut så var det gästerna som fick gå till pausledning

I andra halvlek var det inget snack. När väl kvitteringen kom så var Vasalund ett slaget lag. Kämpen Perparim Beqaj blev årets första målskytt när han placerade in bollen bakom Vasalunds målvakt Filip Anger snyggt assisterad av Jeppe Svensson.

Ledningsmålet kom drygt åtta minuter senare och det är Daniel Ljung som är påpassligt framme sedan Moustafa Zeidans lyra styrs och ställer Anger i målet. 3-1 blir lite spiken i kistan och äntligen får Eric Omondi göra mål. Återigen är Zeidan med i förarbetet och får sin andra assist i matchen.

Adrian Edqvist hinner vara inne på planen i några sekunder innan även han kommer med i målprotokollet. Eric Omondi serverar Adrian bollen i straffområdet och bollen i mål bakom en chanslös Vasalundsmålvakt.

5-1 avslutar det hela och det är Elias Nordström som dunkar in målet fint assisterad av Adrian Edqvist.

Stora siffror men det speglar matchen där Vasalund egentligen bara hade två chanser i matchen varav ett sitter i mål.

Noterbart

## Det var ett tag sedan vi vann en premiär så visst var det en skön seger!

## Tredje mötet mot Vasalund i Superettan och tredje segern. En tung resa hem till Stockholm men jag tror att dom kommer igen.

## Fem mål framåt och fem olika målskyttar. En härlig bredd och det visar att vi inte står och faller med någon. Offensiven har inte riktigt klaffat under försäsongen och vi får väl vänta några matcher innan vi ser hur den funkar.

## Många som var bra idag, framförallt märktes våra offensiva spelare. Ingen faller ur ramen och kul att ungdomarna tar för sig. Pigga inhopp av Elias Nordström och Mohammad Fazal. Kommande publikfavoriter när vi väl får vara där och heja.

## Eric Omondi får till slut göra sitt mål och det var nog tur det. Herregud vilka chanser han hade i första halvlek.

## Adrian Edqvist gjorde ett hyfsat inhopp. Med sekunder på planen stötte han 4-1 och passade sedan fram till Elias 5-1 mål. Efter en tung försäsong så kanske det har lossnat för Adrian. Konkurrensen är stenhård dock.

## ”Pep” Beqaj sliter och river och är den där murbräckan som Patric Jildefalk vill ha. Får vi det jobbet i alla matcher så kommer det betala sig.

## Jesper Svensson har klivit över 300 strecket när det gäller spelade tävlingsmatcher. Han firade det med en helgjuten insats och en fin assist på 1-1 målet.

SAJTENTRION

3: Eric Omondi

2: Moustafa Zeidan

1: Perparim Beqaj

MATCHFAKTA:

Jönköpings Södra – Vasalund 5-1 (0-1)

0-1 (14) Mai Traore 1-1 (52) Perparim Beqaj 2-1 (60) Daniel Ljung 3-1 (68) Eric Omondi 4-1 (71) Adrian Edqvist 5-1 (85) Elias Nordström

Laget:

1 Frank Pettersson – 6 Adam Ben Lamin (60), 7 Sebastian Crona (78), 4 Marcus Degerlund, 12 Jesper Svensson – 5 Fredric Fendrich – 10 Eric Omondi, 24 Marko Nikolic (78), 8 Moustafa Zeidan (71), 22 Daniel Ljung – 9 Perparim Beqaj (78)

Inhoppare: 3 Mohammad Fazal (60) 17 Adrian Edqvist (71) 11 Enoch Kwakwa (78),  20 Daniel Strandsäter (78), 27 Elias Nordström (78)

Övriga: 30 Felix Jakobsson, 28 Granit Hana

Lämna ett svar