Robin Book klar för J-Södra

0
441

Mittfältaren Robin Book är klar för spel i Jönköpings Södra IF. 28-åringen har kritat på ett ettårskontrakt och kommer närmast från Örebro SK. Under fjolåret blev det 27 allsvenska matcher med först Örebro och sedan Varbergs BoIS.

Efter spel med Ramlösa BoIS och Eskilsminne blev det en flytt till Syrianska Fc och Superettan 2016. Därefter har Robin spelat för GAIS (2016) och Utsiktens BK (2017-18). I Utsikten blev det ordentlig fart på målskyttet och Robin stod för 17 fullträffar i Söderettan under sitt andra år i klubben.

2019 blev han värvad av Varbergs BoIS och var med att spela upp klubben till Allsvenskan. Efter att ha startat 27 av 28 matcher och gjort 10 poäng blev han värvad av Örebro SK inför säsongen 2020.

”Robin är en spelare som ger systemet och laget ytterligare en dimension”

– Robin är en spelare som ger systemet och laget ytterligare en dimension. Han är en spelare som arbetar hårt i sitt försvarsspel och som med rutin kommer att skapa chanser för poäng. Vi behöver spelare som kan vara rörliga i sitt anfallsspel och som jobbar hårt när vi ska ta tillbaka bollen, och det får vi med Robin, säger Patric Jildefalk till J-Södras hemsida.

– Vi har under den här perioden sökt en spelare som kan spela på flera positioner, framför allt på de tre anfallspositionerna. Med Robin får vi en kombinationsspelare, som sedan tidigare har bevisat att han kan bidra med poäng. Det är också väldigt roligt att kunna presentera Robin, då han har varit vårt förstaalternativ på den här positionen, säger Vetton Gramozi.

– Jag är glad att det har blivit klart och jag ser fram emot att börja spela. Jag är en offensiv spelare, som gärna tar mig in i boxen. Jag ska försöka att göra både mål och assist och bidra, säger Robin Book.

FAKTA: ROBIN BOOK
Född: 5 april 1992
Moderklubb: Helsingborgs IF
Övriga klubbar: Ramlösa BoIS, Eskilsminne IF, Syrianska FC, Utsiktens BK, GAIS, Varbergs BoIS, Örebro SK
Allsvenska matcher: 27 varav 21 från start
Allsvenska mål: 4 (2 för Örebro och 2 för Varberg)

Lämna ett svar