Hamidovics flytt ger huvudbry

0
705

Det kom inte som någon chock. Anfallaren Edin Hamidovic packar väskan och spelar under kommande säsong i turkiska Ankara Keçiörengücü som huserar i den turkiska andra ligan. J-Södra tappar därmed en spelare som stått för 26 mål under sina två senaste säsonger och med det varit lagets främsta målskytt.

Målfarliga anfallare finns det såklart gott om men ska vi ha en fullgod ersättare så lär det kosta mer än vad vi kan betala. J-Södra har å andra sidan inte haft någon fingertoppskänsla när det gäller att hitta skyttekungar i de lägre serierna. Inför fjolårets säsong gav man Amar Muhsin ett tre års kontrakt men han fick knappt spela en halvlek, under försäsongen.

De allsvenska trupperna håller på att sättas och kanske blir det mindre trupper i år vilket kan ge finfina namn att försöka plocka åt sig. I Djurgården slåss bland annat Dzenis Kozica och Adam Bergmark Wiberg om en plats men mycket tyder på att det blir Superettan för båda två även nästa säsong. Forwardstalangen Oscar Pettersson fick lämna just Djurgården och gjorde intryck i Akropolis under hösten med fyra mål på nio matcher. 20-åringen hade varit ett intressant namn med tanke på ålder och sina fina utveckling under hösten.

Tränare Jildefalk har bråda dagar. Först gäller det att forma sin stab kring laget och de pusselbitarna bör snart vara klara. Träningsstarten är nästa vecka och då bör staben vara på plats. Det kommer att bli en intensiv försäsong så jag hoppas att Patric får backup redan från början.

Två tunga tapp i Al-Ammari och Hamidovic ger såklart den sportsliga ledningen huvudbry men det kan heller inte komma som någon större överraskning och vi får hoppas att man jobbar hårt för att hitta spännande ersättare.

I övrigt så är en målvaktsplats öppen och även där behöver man ha in någon relativt tidigt.

Bråda dagar för alla inblandade med andra ord men det är också en spännande tid för oss supportrar!

Lämna ett svar