Onsdagsblandning

0
626

Mitt i veckan och mitt emellan omgång 7 och 8. Och det händer grejer. Idag meddelade J-Södra och sportchef Bala att anfallaren Amar Muhsin lånas ut till Skövde AIK i söderettan. Igår florerade rykten om att Smajl Suljevic är på väg bort men där har vi inte riktigt fått grepp på vad som är sant eller inte. Hursomhelst finns det en hel del att ta upp i veckans blandning.

Östermatchen sitter fortfarande på näthinnan. Och Eric Omondi. Herre jisses vilken match han gör. Vi är ju illa ute i den här matchen. Tidiga baklängesmålet (igen!) och vi darrar. Det där med tidiga baklängesmål måste ju bort, bort, bort. Faktum är att vi bara gjort första målet i en match av våra sju såhär långt. Och då torskade vi. Vi förstår ändå att vi inte kan ge motståndarna ett försprång varje match. Nu står vi inför två riktigt tuffa matcher och det är i de här matcherna vi så väl hade behövt ER. Vår älskade publik. Det är tidigt på säsongen men jag skulle ändå vilja säga att det är riktiga ”sexpoängsmatcher gånger två”. Vi möter två topplag som båda kommer att finnas med i toppen, det är jag helt övertygad om. Ska vi vara med där så gäller det att visa det. Då är det faktiskt segrar som gäller. Oosch. Det blir tufft!

IK Brage på lördag. Brage, Brage. Vi tampades in i kaklet ifjol och då var det ni som segrade. Vi vann varsin match, hemmasegrar. Vi gjorde en riktigt blek insats borta i Borlänge, ja, hela avslutningen var ju blek. Hemmamatchen däremot vann vi med 2-0 efter mål av Jakob Orlov och Fabio Gama.

# # # #

Amar Mushin alltså. Minimalt med speltid under försäsongen. Inte en enda minut i varken Cupen eller Superettan. Tre inhopp under försäsongen där det som mest blev 29 minuter i en av matcherna. Vad hände? Fel scoutad? En naturlig målskytt som alltid gjort mycket mål men här funkade det tydligen inte alls. Skövde AIK blir ny klubbadress säsongen ut. Då antar jag att frågan först gick till ”vår” samarbetsklubb Assyriska, i samma serie, men där blomstrar Simon Adjei Karlsson och gör mål i var och varannan match. Är det något för Södra?

# # # #

Igår tweetade ”Fotbollsfilosofen” om att Södra och Smajl Suljevic ska bryta kontraktet pga en schism mellan han och sportchef Bala. Frågan blossade upp än mer när Smajl dessutom saknades på dagens träning. Jag tycker också svaren från Bala ang just Smajl talar sitt tydliga språk. Smajl Suljevic kommer inte att spela mer för J-Södra. Det är mitt tips.

EDIT: Precis när jag hade publicerat den här artikeln så bekräftar J-Södra att Smajl Suljevic lämnar klubben pga familjeskäl.

# # # #

En spelare som det surrats om som kan vara på väg in är Malmö FF-spelaren Samuel Adrian. Adrian är en central mittfältare (precis som Smajl förövrigt) och har inte fått några allsvenska minuter såhär långt. Ifjol lånades ut till Kalmar FF men hann bara spela fyra matcher (alla från start) innan han blev skadad. Tidigare finns flera allsvenska matcher för Malmö FF samt två champions league matcher. Ett väldigt spännande namn!

# # # #

L-G Åkerberg. Jag måste ta upp det här känner jag. Mäster L-G. Jag lyssnade ikapp Södrapodden under semestern och fastnade naturligtvis för avsnittet om Södras historia där just L-G var gäst. Ett fantastiskt avsnitt som jag faktiskt var tvungen att lyssna om på bara för att höra Mäster L-G ytterligare en gång. Jag rekommenderar att alla Södaiter att lyssna på det där avsnittet för det syr ihop det här med klubbidentitet, kärleken till en förening, ja allt som vi supportrar står för. Vi fattar ju inte vilken enorm guldgruva vi har uppe på Odensberg. Där finns dom. De har varit Södraiter sedan barnsben. De flesta har lirat i Södra. Mäster L-G berättar bland annat hur det var på 50- 60-talet när alla i föreningen samlades uppe på Odensberg för att se juniorerna spela. A-lagsspelarna var där och tittade och.. jag vet. Det är inte så idag men tanken är så vacker.

Vi borde ha en kväll i månaden där vi får lyssna på Mäster L-G uppe på Odensberg. Vi vill höra dina historier. Vi vill veta allt om vår historia.

# # # #

Det är så jäkla kul att se hur Max Watson spelar allsvensk fotboll. Han har verkligen kämpat och kämpat och till och med fått tillbringa år i Norrby innan han tog sig dit. Det känns naturligtvis i hjärtat att det inte är allsvenskt spel med Södra men vi unnar dig allt, Max.

# # # #

Varbergs BoIS gör sin första säsong i allsvenskan. Tänk vilket eländigt mörker om det blir deras enda och så har de inte ens fått spela inför publik. Hoppas de håller sig kvar. För supportrarnas skull.

# # # #

Jag har tidigare varit hård mot Mackan Degerlund. Insatsen mot Öster lovar gott. Lite skäll skadar inte emellanåt.

# # # #

Jag tror inte vi har skrivit det på sajten men Elias Nordström debuterade i Superettan som 16-åringen. Jag är inte helt säker men visst måste det vara klubbens yngsta Superettanspelare någonsin!? Hur häftigt som helst.

Till sist.

Ni har väl inte missat L-G Åkerbergs böcker om Jönköping? I min iver efter Södrapodden var jag tvungen att börja kolla in hans böcker igen. Fantastisk läsning och en hel del fotboll och J-Södra i dom. Rekommenderas såhär i semestertider.

Lämna ett svar