Ny vändning gav hemmaseger

0
501

J-Södra tog säsongens andra seger i Superettan efter 3-1 hemma mot Akropolis. Trots underläge kunde Eleganterna vända till en odiskutabel seger efter mål av Edin Hamidovic, Jeppe Svensson och ett självmål av gästerna.

Det började annars inget vidare. Spelet hackade och gästerna bjöds på chanser. Vi hade knappt satt oss till rätta innan Nicklas Lindqvist fick världens läge i bortre delen av straffområdet men tack och lov gick skottet högt över ”Cajans” ribba.

Akropolis skulle ändå göra matchens första mål. Mattias Bouvin väggspelar med Christian Rubio Sivodedov och skjuter något oväntat och bollen går in till vänster om ”Cajan” som är på väg åt höger. Snöpligt.

Södraspelet kändes igen och bjöd inte på så många nyheter. Vi såg ändå en liten tendens på att vi fick mer utrymme när vi väl kom till anfall. 1-1 bollen gjordes efter fint förarbete av Zeidan som fick ut bollen till Dzenis vars inlägg nådde en framspringande Al-Ammari och där i gröten framför mål fanns skyttekungen från ifjol och forcerade in bollen. Ack så viktigt för matchen. Ack så viktigt för Edin.

Efter kvitteringen tycker jag att vi tog tag i matchen. Det blev lugnare och Akropolis fick betydligt kämpigare så fort de hade bollen. Eric Omondi kommer till många lägen i matcherna men den sista knycken sitter inte där. Vi får hoppas att det kommer för han är ett offensivt vapen med sitt driv och snabbhet.

1-1 i paus.

I andra halvlek ser det väldigt segt ut inledningsvis. Akropolis jämnar ut spelet och Södra känns aningen energilöst ut. 2-1 målet kommer därför perfekt och på skänk. I en situation där deras målvakt kommer ut och blir överspelad och där deras siste försvarsspelare skjuter på en annan så trillar bollen in i mål. Även sådana mål räknas.

Sedan kontrollerar vi matchen och har bud på fler mål framåt. Det skulle dröja till den 86’e minuten då, kaptenen för dagen, Jeppe Svensson skruvar in en frispark i krysset. 3-1 och man ville så gärna höra jublet från hemmafansen där.

3-1 slutar matchen och tre pinnar in på kontot. Skönt.

NOTERBART

# # Andra raka hemmasegern. Andra raka vändningen. Starkt.

# # Jesper Svensson!

# # Tre mål framåt betyder säkert mycket för självförtroendet. Och att Hamidovic fick göra ett betydde säkert hur mycket som helst.

# # Smajl fick ersätta Fidde och vi ser ju hur stor potential han har även om orken tröt i andra halvlek. Kommer att växa med förtroendet.

# # Mikael Marques fick en halvtimme och den här spelaren kommer att bli hur bra som helst. En ny Jallow. En bättre Jallow.

# # Kryss i mötet Trelleborg-Sundsvall samtidigt ikväll. Vi kan notera att Sundsvalls Pontus Engblom har gjort sex (!) av deras sju mål såhär långt. Bara fyra matcher. Lite klass.

# # Läge för säsongens första trea i Eskilstuna på tisdag! Go for it!

Matchfakta

Jönköpings Södra – Akropolis 3-1 (1-1)

0-1 (17) Mattias Bouvin 1-1 (29) Edin Hamidovic 2-1 (69) Självmål 3-1 (86) Jesper Svensson

Varningar: JÖN: Eric Omondi (22)  AIF: Jens Jakobsson (32) Christian Rubio Sivodedov (63) Mauricio Albornoz Inola (85)

Total speltid: 93:00

LAGET:

Anton Cajtoft – Jesper Svensson, Jetmir Haliti, Kevin Rodeblad Lowe (82) – Elias Gustafson, Moustafa Zeidan, Smajl Suljevic (86), Amir Al-Ammari, Eric Omondi (63) – Dzenis Kozica, Edin Hamidovic

Inhoppare: Mikael Marqués (63) Marcus Degerlund (82) Daniel Ljung (86)

Lämna ett svar