Alla blickar på Omondi

0
596

J-Södra bärgade hem alla poängen från Växjöland och Visma Arena. Det spelade alltså ingen roll att de bytte namn på arenan och det spelade ingen roll att Öster var obesegrat inför den här matchen. Stor segerorganisatör blev vår vindsnabbe Eric Omondi som själv satte kvitteringen och sedan låg bakom de två andra målen. Matchen slutade 1-3 (1-1) och förutom Omondi nätade även Amir Al-Ammari och Edin Hamidovic.

Vi skrev på twitter att det är få saker som slår att vända och vinna borta över Öster. Ett några svajiga matcher där vi blivit poängnollade blev det ikväll äntligen en seger. Det ska sägas att vi var illa ute i stora delar av första halvlek men vi redde ut det och fick också det viktiga 1-1 innan pausvilan.

Östers 1-0 var ”egentligen” offside men visst skulle vi rensat undan den där frisparken ändå!? Stundtals är väl aningen på hälarna i försvaret även om det såg aningen bättre ut. Öster tilläts anfalla brett och deras fasta situationer var farliga. James Keene spelade som James Keene, på gränsen hela tiden men är oerhört nyttig för sitt lag. Motståndarna vet att han aldrig ger sig även om det känns lugnt. DEn spelartypen kanske är något vi saknar. Vem minns inte en krigande Jakob Orlov ifjol som gav anfallskollegan Hamidovic massor av utrymme?

Eric Omondis snabbhet har vi hört talas om och ikväll visade han alla hur otroligt snabb han är. Fråga Filip Örnblom. 1-3 målet var en delikatess och där Omondi springer ifrån Örnblom och där han sedan avvaktar och fintar bort honom innan inlägget till en fristående Edin Hamidovic. Ett fantastiskt fotbollsmål.

Och det märktes hur mycket hans ”egna” 1-1 mål betydde. Efter det målet var han planens gigant.

# # # # #

Säsongens första bortaseger.

Östers första förlust.

En bra lördag.

# # # # #

Visserligen blev det bara några minuter men så fantastiskt kul att se Philip Wiström på planen igen. Det värmer Södrahjärtat extra.

# # # # #

Många exsödraiter som vanligt i Öster. Målvakten Damir Mehic hade innan den här matchen bara släppt in två bollar bakom oss. Ikväll blev det tre. Han hade inte mycket att göra på dom målen.

# # # # #

Det blev även ett inhopp för Pavle Vagic i slutet av matchen och i nästa match lär Pa Konate vara med. Konkurrensen hårdnar och det behövs. Mikael Marqués har de två senaste matcherna spelat på ”Konate-positionen” och trots en svajig start idag så växte Marqués och hade också en assist fram till Amirs 1-2 mål.

# # # # #

Högst noterbart att vi inte lyckades få med oss en ynka hörnspark. Nollade i den kolumnen. Öster vann den kampen med 8-0…

# # # # #

Degerfors är ny serieledare efter omgång 7. För vår del så ligger vi nu en poäng före fjolåret och det ska väldigt intressant att se de kommande omgångarna då vi ställs mot topplagen Brage och Sundsvall. Där får vi nog svaren på om vi är att räkna med där uppe.

# # # # #

Vi har faktiskt inte förlorat nere i Växjö sedan 2012…

# # # # #

Frank var tilllbaka i målet och fick vinna direkt. Hans snack med sina utespelare betyder mycket. Det är jämnt mellan våra målvakter och skönt att båda har kommit igång.

Matchfakta

Östers IF – Jönköpings Södra IF 1-3 (1-1)

1-0 (9) Johan Persson 1-1 (29) Eric Omondi 1-2 (58) Amir Al-Ammari 1-3 (64) Edin Hamidovic

Varningar: ÖIF: James Keene (15) Simon Alexandersson (92)

Domare: Patrik Eriksson

Totalt speltid: 94:53

LAGET:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Jetmir Haliti, Marcus Degerlund – Elias Gustafson (92), Moustafa Zeidan, Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari, Mikael Marqués – Eric Omondi (75), Edin Hamidovic (95)

Inhoppare: Pavle Vagic (75) Philip Wiström (92) Elias Nordström (95)

Lämna ett svar