Nollade i premiären

0
522

Trots ett stort bollinnehav och en drös med chanser så lyckades GAIS hålla nollan och dessutom göra ett mål framåt. På nick avgjorde August Wängberg matchen redan i minut 8. En lång, lång jakt på kvittering men vi lyckades inte överlista Mathias Karlsson i GAIS-målet. En jäkligt tung premiär och tredje raka torsken mot GAIS.

August Wängberg gjorde sitt andra mål på oss. Han satte ett i mötet på Vallen i höstas och verkar helt klart trivas mot oss. GAIS fick matchen dit de ville och kunde ganska bekvämt gå in till halvtidsledning. J-Södra vållade egentligen inga större problem trots att Moustafa Zeidan blixtrade till med sin kyla var det inte riktigt nära mål.

I paus byttes Enoch Kwakwa ut och Amir Al-Ammari fick komma in. Andra halvlek blev som sagt en enda stor jakt på kvittering. Väldigt stort bollinnehav men vi är aningen för naiva när vi kommer till straffområdet. Jag tycker att vi saknade desperationen. Firma Hamidovic/Kozica fick inte ut så mycket utan det var istället Zeidan som var vårt offensiva vapen.

GAIS trycktes tillbaka rejält och inhopparna Omondi och Suljevic hade sina lägen men skärpan saknades.

En jäkligt trist premiär och tungt att åka hem med noll poäng från en sådan här match.

NOTERBART

# # Frank Pettersson tvingades bryta matchen efter en timmes spel efter problem med en fot. ”Cajan” klev in men behövde inte göra speciellt mycket. Skönt med två så bra målvakter.

# # Zeidan var väl den av spelarna som utmärkte sig mest. Kreativ men kom lite för långt från målet. Stor potential där.

# # Haliti och Gustafson som wingar hotade väl inte supermycket. Haliti är otroligt bollkär men fick inte ut något.

# # Marques såg spännande ut under de minuter han fick. Definitivt ett alternativ till att starta.

# # Jämnt annars. Saknar spelaren som vågar göra det lilla extra. Mycket bollar runt, runt.

# # Kul med Kevin Rodeblad Lowe i startelvan. Division 2 i höstas.

# # Fem byten. VI gjorde allt för att få med sig något. Ibland går det bara inte.

# # Ljungskile hemma härnäst. En tuff inledning det här och det hade varit så mycket skönare med en pinne åtminstone ikväll.

Fan.

Matchfakta

GAIS – Jönköpings Södra 1-0 (1-0)

1-0 (8) August Wängberg

Varningar: GAIS: Jesper Brandt (74, 92)  JÖN: Amir Al-Ammari (68)

Utvisning: GAIS: Jesper Brandt (92)

Domare: Per Melin

LAGET:

Frank Pettersson – Jesper Svensson, Sebastian Crona, Kevin Rodeblad Lowe – Elias Gustafson (82), Enoch Kwakwa (46), Fredric Fendrich, Moustafa Zeidan, Jetmir Haliti (71) – Dzenis Kozica, Edin Hamidovic

Inhoppare: Amir Al-Ammari (46) Anton Cajtoft (60) Smajl Suljevic (60) Eric Omondi (71) Mikael Marques (82)

Lämna ett svar