Äntligen fotboll (trots storförlusten)

0
569

Storförlust igen men det kanske inte är det väsentliga i den här historien. 6-1 borta mot BK Häcken är kanske för stora siffror men siffrorna speglade matchen. Det viktigaste idag var att vi fick titta på fotboll igen. All kärlek till sporten. Tack till alla inblandade att vi livet tillbaka.

# # # #

Häcken är ju jävligt bra. Ett allsvenskt topplag som alltid, innan säsongen drar igång, nämns bland de stora elefanterna men som alltid hamnar lite där bakom. Ifjol blev det en sjätteplats och i år var väl (eller är) att de ska kriga längre upp. Andreas Alm har en gedigen trupp att tillgå och det vattnas i munnen när man tänker på vilka spelare han har.

Idag var det inget snack om saken. 6-1 kunde varit ännu större. J-Södra försöker spela med väldigt små marginaler och släpper man till snabba omställningar, kontringar mot lag som Häcken då smäller det direkt. Vi hade inte lärt oss läxan från Gasten.

Det fanns ändå några glädjeämnen. Bara det att det spelades match igen. Underbart. Philip Wiström fick spela en hel halvlek och även om Philip själv har svårt att glädjas över matchen måste det vara oerhört skönt att vara tillbaka i matchspel. Det glädjer oss fans!

Matchfakta från matchen hittar ni här

# # # #

Enligt schemat ska vi möta Kalmar på torsdag och det verkar som att den matchen blir av. Därefter lär det dröja innan det blir spel igen. Fotbollen och sporten har fått klartecken att kunna permittera och det måste nog klubbarna göra för att överleva. April lär bli en fotbollsfri månad som det ser ut i nuläget.

# # # #

Jag har inte skrivit några rader om att vi har tappat två spelare. Fabio Gama och nyförvärvet Perparim Beqaj. Gama var väntat men att ”Pep” skulle dra var oväntat. Naturligtvis en bra spelare men som inte var tänkt som startspelare. Konkurrensen blev stenhård när Kozica lånades in från Djurgården och ”Pep” såg inga större möjligheter till mycket speltid. Nu blev det Jörgen Wålemark och hans Ljungskile som fick napp och den kombon kommer säkert att bli bra. I LSK får ”Pep” bland annat Tom Siwe som lagkamrat.

# # # #

Till sist.

Till Henke

Sajten har sorg. En kamrat, en glädjespridare har lämnat oss. Jag lärde känna Henrik genom J-Södra där han var publikvärd under matcherna. Han var alltid där när jag kom till ”Vallen”. Det blev nästan alltid ett snack, mest om det senaste, småanalyser kring läget. Vi har åkt på bortamatcher ihop, vem minns inte när vi höll på att på utslängda (så farligt var det inte) från Påskbergsvallen. Fina härliga minnen en tid som den här.
Vi var hemma hos Sidekick. Du, Stefan, Nicke och jag. Det tänker jag på idag. Vad kul vi hade. När jag hade butik i stan så var du förbi där och ”tjötade”. Var man på hockey så var du där. Det gör ont i själen att vi inte ska träffas igen.

Vi saknar dig, Henrik!Lämna ett svar