Mållöst inför storpubliken

0
595

Det var som på den gamla goda tiden. Den ende som saknades var ”Kocken”. J-Södra och Mjällby spelade 0-0 i en tuff, tät och nervös match inför över 5300 åskådare. Mjällby var hetast och bäst och bäst i hemmalaget var Frank Pettersson som höll sin nionde nolla för säsongen.

0-0 känns som en halvseger. Vi snackade innan matchen att det gäller att i n t e förlora. Ett oavgjort resultat funkar. Det kanske var det enda som funkade i afton för Södra kändes mest nervösa. Sensommarformen är borta liksom målaptiten. Nollade för tredje matchen i rad och inga superchanser framåt. Mjällby var klart hetare i anfallen och vi kan tacka Frankie Boy att vi fick med oss en poäng.

I slutet av matchen började Jetmir Haliti våga gå på offensivt och det kunde gett något. I straffområdet blir det dock lite för fumligt och lite för mycket ”söka straff”. Haliti var annars en få hemmaspelare som såg pigg ut mot slutet.

Edin Hamidovic är iskall. Iallafall i straffområdet. Visst, sliter och river, men det var ganska enkelt för Watson och Co att hålla honom i schack.

# # #

Alldeles för mycket slarv. När lägena fanns där så slog vi bort dem. Nja. Det känns sådär inför de fyra sista matcherna.

Vi måste börja producera. Spela enkelt. Orlov och Edin fick inte mycket att jobba på. Man saknar Elias löpningar på kanten som kan öppna upp. Visst, Jallow blixtrade till i andra halvlek men det måste till mer.

På mitten gick det för långsamt. Mjällby hade full kontroll när vi väl började spela upp bollen över mittplan och oftast bröt de då.

# # #

Efter kvällens match är jag säker – Mjällby tar en av de två direktplatserna. Jag har svårt att se hur de ska missa det här.

Den andra platsen blir en öppen historia mellan oss, Brage, Varberg och Örgryte (som jag inte räknar bort).

# # #

Mot GAIS finns inget annat än tre poäng.

# # #

Härligt att se så mycket folk! Välbehövligt i kassan också.

# # #

Max Watson gör det förbaskat bra. Vilken säsong han har gjort i Mjällby. Och vilken lyx att kunna slänga in en så pass skicklig anfallare som Michael Omoh i slutet av matchen.

# # #

Tack alla som hittade (!) och köpte ett ex av vårt matchprogram. Tusen tack!

MATCHFAKTA:

Jönköpings Södra – Mjällby AIF 0-0

Varningar: JÖN: Jesper Svensson (54) Enoch Kwakwa (78)  MAIF: David Löfqvist (32) Viktor Gustafson (54)

Publik: 5.317 på Stadsparksvallen

Domare: Johan Krantz

LAGET:

Frank Pettersson – Tom Siwe, Sebastian Crona, Jesper Svensson – Alexander Jallow, Daryl Smylie, Fredric Fendrich, Amir Al-Ammari, Jetmir Haliti (88) – Jakob Orlov (68), Edin Hamidovic

Inhoppare: Enoch Kwakwa (68) Elias Gustafson (88)

Lämna ett svar