J-Södra spände musklerna

0
793

En dag på jobbet för Eleganterna. 3-0 mot seriekonkurrenten, tillika toppkonkurrenten, Brage gav kanske inte alla svar men matchen gav en känsla av att vi är väldigt stabila som lag. Även med nästan två helt olika startuppställningar i halvlekarna så märktes det inte på planen. Södramaskinen har verkligen vaknat.

En träningsmatch existerar ju inte i årsböckerna eller när vi ska summera 2019 års säsong. Men det ger tränare och ledarstab kvitton på hur vi står oss och hur laget fungerar i en helt vanlig, simpel match under julis kallaste dagar. Vi står oss bra.

3-0 kunde varit större. Knappast mindre. Brage hade väl egentligen ingenting att komma med. Såg sommarsega ut. J-Södra med en knippe provspelare som spelade, tog för sig som om de tillhört maskinen i flera månader. Särskilt förtjust blev jag över Täby-yngligen Hugo Näslund. Han gjorde allt utan mål. Delaktig. Slog hörnor. Sprang. Irriterade. En comingman helt klart.

Jakob Orlov satte tonen nästan per omgående när han i straffområdet (där är han sylvass) gav Södra ledningen efter bara fem minuter. Det fanns chanser att göra fler mål men både regn och blåst störde spelarna. Brage fick lite mer att säga till om i andra hälften av halvleken och Frankie hade mer att göra än Anton Cajtoft som stod de sista 45 minuterna.

Thelin vinner bollen högt och insticket sitter till Lilja som finurligt gör 2-0. Div 4 liraren Lilja alltså! Åshöjdenklass på det!

I andra halvlek var det inget snack. Provspelaren Lukas Lilja som Södra hämtad från division 4 laget Skara FC satte 2-0 efter samarbete med Tommy Thelin. Det var som en sann Åshöjdensaga. Lilja var helt orädd och kändes väldigt delaktig i spelet. Det fanns massor av yta på motståndarnas planhalva och det blev nästan som julafton för Gama, Nicko och Amir. Kanske lite för mycket yta emellanåt.

Karlsson stenhård i kroppen och Brages Jonsson dök i backen. Kraft!

Det var vackert att se en comebackande Jocke Karlsson spela helt utan spärrar. Följsam, resolut och stabila 45 minuter som bådar gott inför hösten. Under första halvlek spelade Jeppe, Smyie och Rodeblad från Enköping i försvaret. Smylie som central mittback sattes väl egentligen inte på några jätte prov men en vacker nordirländsk glidtackling gav ändå mersmak.

Under andra halvlek fick Jeppe kliva in centralt med Jocke och Tompa på varsin kant. Det funkade alldeles utmärkt.

3-0 kom i sista sekunden efter en hörna från Amir så var Tommy Thelin sist på bollen och säkert hur skönt som helst för TT att se den bollen gå in precis innanför mållinjen.

Bland provspelarna har vi nämnt Hugo Näslund. Kevin Rodeblad skötte sig bra i försvaret men förvilla med sin likhet med Jakob Orlov. Det kanske blev snurrigt för motståndarna också…

Halmia-Emil spelade i första halvlek och började piggt men mattades.

I andra halvlek fick Elmar Abraham spela på mittfältet och var sugen på att göra mål men skottet var inte riktigt lika vasst som brorsan Sargon. Inte idag iallafall.

I övrigt var det väldigt stabilt. Amir, Jeppe och Täby-Hugo fick spela hela matchen. Nicko byttes ut med fem minuter kvar och han haltade ut men förhoppningsvis ingen fara med honom. Anton Cajtoft såg pigg och fräsch ut men hade väl egentligen inte mycket att stå i. En frispark strax utanför straffområdet räddade han snyggt med en teveräddning.

Nu väntar en träningsvecka innan omstarten som spelas uppe i Västerås den 16 juli. Då är det på riktigt igen.

Matchfakta hittar ni här

Lämna ett svar