Besvikelse efter oavgjort

0
617

J-Södra fick bara med sig en poäng från kvällens hemmamöte mot Degerfors IF. Matchen slutade 1-1 sedan Daryl Smylie kvitterat i början av andra halvlek. Edin Hamidovic fick ett gyllene läge att bli stor matchhjälte men hans straff träffade ribbans överkant.

Det var en match med två ansikten. Ett sömnigt och energifattigt hemmalag under första halvlek till ett piggare och distinktare hemmalag i den andra. Tyvärr bommade vi chansen att hänga på de absoluta topplagen och 1-1 får ses som en besvikelse.

De första 45 minuterna är nog det sämsta vi sett på Vallen i år. Inte mycket rätt alls. Degerfors hade väl inte så mycket mer men fick turligt med sig ett mål när Marcus Astvald sköt via Sebastian Crona in i mål. En snabb omställning och mål.

Jakob Orlov hade en vass nick tätt utanför men så mycket mer skapade vi inte i första halvlek.

I andra halvlek tryckte vi gasen i botten direkt. Jag tror vi hade fler chanser under den halvlekens första fem minuter än under hela första. Efter den sjätte minuten av andra halvlek kommer kvitteringen. Amir Al-Ammari slår en perfekt hörna som nickas i mål av Daryl Smylie. Hans femte fullträff och Smylie gjorde på nytt en bra match ikväll.

Sedan börjada en jakt på ett segermål. De två fetaste chanserna ska Edin Hamidovic få. Först får han bollen centralt i straffområdet men skottet viner utanför stolpen. Minuter senare får han en ännu bättre chans. Ensam mot målvakten från elva meter. Han bränner den och bollen touchar bara ribbans överkant. Tungt givetvis.

J-Södra går ändå för segern men det ville sig inte. Bara en pinne kändes som en förlust trots att vi kvitterar. Två poäng minus i jakten på de absoluta topplagen.

NOTERBART

# # Visst märktes det att vi hade mindre vila inför den här matchen eller är det bara inbillning. En riktigt sömnig inledning av Eleganterna.

# # Axel Lindahl fick väl knappt lira på ”Vallen” ifjol men ikväll fick han starta…för Degerfors. Tyvärr, för hans del, så tvingades han kasta in handduken efter bara tjugo minuter efter en sträckning.

# # Många blickar på Edin som alltså brände två stora chanser i slutet av matchen. Dessutom fick han sin tredje varning och missar därmed bortamötet mot Dalkurd kommande lördag. Det var inte Edins kväll det här.

# # Sebastian Crona! Karln gör knappt ett misstag, match efter match. Visst. Med lite flyt hade han fått undan bollen vid 0-1 men det gick väldigt snabbt där. Bäst i Södra match efter match. Läge för förlängning av kontraktet där, Jankan!

# # Smylie har börjat veva igång. Med ett snäpp ner i planen hamnar mer i centrum och där trivs han. Femte målet ikväll. Det kommer mera!

# # Fabio Gama blir man inte klok på. Blandar och ger men känns aningen malplacerad. Han kommer inte till sin rätt just nu.

# # Så många felpass under första halvlek. Hur är det möjligt? Värmen?

# # Tredje bästa publiksiffran ikväll. När landar vi över 3000 igen?

# # Tuff tuff bortamatch i nästa omgång. Toppmöte mot Dalkurd som verkligen kommit igång. Där vill vi se karaktär igen. Läge att göra en klockren bortamatch. Det var ett tag sedan.

# # Vad faen händer med Mjällby? Vinner allt just nu. Grattis Max. Eller?

Matchfakta från kvällens match hittar ni här

Lämna ett svar