Segertåget fortsätter – Ny 2-0 seger

0
730

J-Södra inkasserade en kassaskåpssäker trepoängare på Grimsta IP ikväll. Matchen mot Brommapojkarna slutade 0-2 efter mål av Edin Hamidovic och Daryl Smylie. Andra raka segern och andra raka nollan för Frank Pettersson.

J-Södra kändes väldigt stabila ikväll. BP hade inte mycket att sätta emot och siffrorna borde till och med varit större. Edin Hamidovic visar upp ett härligt register och är precis så bra som vi ville att han skulle vara. Ikväll satte han dit sitt sjätte mål efter en magisk lyra från Jeppe Svensson och Edin kunde ganska enkelt forcera in ledningsmålet.

Dominansen från Södra kunde fått ett abrupt slut när Dusan Jajic hade två fina möjligheter till mål men han bommade både.

I andra halvlek började BP piggt men Södra kunde sticka upp och göra 0-2 genom Daryl Smylie. Jeppe slår återigen en lyra in mot straffområdet och där är Smylie skoningslös och bollen i mål bakom en passiv Benny Lekström i BP-målet.

Där var matchen körd för hemmalaget. De orkade inte mobilisera något framåt och Södra kunde enkelt hålla undan och hade en 0-3 boll inne (Al-Ammari) i mål men då var det avblåst för offside.

Tre sköna poäng hem till Jönköping och det finns något att bygga vidare på. En väldigt intressant toppmatch på lördag då IK Brage kommer till Jönköping. Alla till Vallen!

NOTERBART

# Nikola Tkalcic fick debutera (!) på bänken iallafall. Brännström gjorde bara ett byte (Orlov) och det kanske inte fanns anledningar till fler heller.

# Jeppe Svensson har blivit en assistkung. Två fina assister idag och Svensson var ”gamla” Svensson igen.

# Enoch Kwakwa väntar på sitt första Södramål och ikväll var det väldigt nära. EN riktigt drömträff i andra halvlek där bara ribban var i vägen.

# Man ska inte dra för stora växlar på kvällens match men det är något i Södras spel som ger framtidstro. Vi är långt ifrån någon toppform men det börjar se bättre och bättre ut, framförallt offensivt. Vår defensiv har trots det stora manfallet varit bra hela säsongen.

# Kvällens bänk gav andra lag något att tänka på: Cajtoft – Thelin – Orlov – Gama – Tannus. Vilken klassbänk!

Matchfakta hittar ni här

Lämna ett svar