Kaffe, kaka, tredje raka!

0
682

2-0, 2-0 och så 2-0. J-Södra fina form håller i sig och ikväll kom tredje raka 2-0 segern då IK Brage besegrades inför hemmapubliken. Matchen avgjordes under matchens sista kvart då både inhopparna klev fram hos Eleganterna. Först nickade Jakob Orlov in 1-0 och på stopptid fastställde Fabio Gama slutresultatet till 2-0.

Det blev en precis så tuff uppgift som vi förutspådde. Serietrean (inför den här omgången) Brage höll emot bra under matchens första hälft även om det var J-Södra som hade det mesta och det bästa. Edin Hamidovic är ständigt på språng och alltid farlig. J-Södras offensiva spel är ljusår bättre nu när det plötsligt finns alternativ när vi kommer över mittplan.

En hel del mellanlägen fanns under första halvlek men bara 0-0 i paus.

Brage fick lite luft under vingarna och flyttade fram positionerna och var inte ofarliga när de närmade sig målet. J-Södras defensiv känns väldigt stark och Frank Pettersson i målet har en helt annan pondus i år än förra året.

Målet kom till slut. Jetmir Haliti vinner en duell och hinner upp bollen innan den passerar kortlinjen och får till ett perfekt inlägg som Jakob Orlov är först och högst på och bollen sitter i mål bakom Peter Rosendal.

Efter mål så har Södra chansen på fler mål men man förivrar sig och Brage försöker istället nå en kvittering. På övertid får man en hörna och då kliver hela dalalaget upp inklusive målvakten. J-Södra kan rensa och till slut får Fabio Gama bollen på mittplan och då har han öppet mål och han gör inget misstag och 2-0 är ett faktum.

NOTERBART

# # Skönt att fler kliver fram som målskyttar. Två nya idag och två spelare som ska kunna producera mycket mål.

# # Hörnorna!? Allt som oftast slarvas dom bort så även idag.

# # En hel del skottlägen utanför straffområdet men få avslut. Vi har bra skyttar så varför inte testa lite fler skott?!

# # Sebastian Crona fortsätter att vara en gigant i försvaret. Är även med i förarbetet till 1-0 målet.

# # Enoch Kwakwa. En otrolig arbetsinsats och blir karln aldrig trött?

# # Det finns naturligtvis saker att jobba på och det ska det göra. En tredjedel är spelad och känslan är att det bara blir bättre och bättre.

# # En match-i-matchen var Fendrich vs Daradic. Trots att Fidde fick ett kort så tycker jag han vann duellen. Vår kapten!

Lämna ett svar