Edins dubbel sänkte Öster

0
731

Efter tre matcher utan seger kunde J-Södra äntligen vinna en match igen. 2-0 hemma mot rivalen Öster efter två mål av Edin Hamidovic.

Ibland känns en seger så mycket mer än just de där tre pinnarna. Segern ikväll betydde mycket, det kunde vi utläsa efter matchen. Det var en tajt match där Öster hade chanser att spräcka Frankies nolla men trots bollövertaget i andra halvlek var man inte supernära mål även om det kändes så från läktarhåll. Frank Pettersson fick hålla sin nolla för andra gången i år.

Edin Hamidovic har bara gjort mål i en match innan den här (Norrby borta gånger tre) men ikväll var det dax att näta inför hemmapubliken. 1-0 målet är en delikatess där Edin får bollen i straffområdet och vänder och snurrar runt och skjuter in bollen hårt bakom Tobias Andersson i Östermålet. Kort därefter får Södra straff och Edin tvekar inte och placerar in bollen i målvaktens högra hörn.

Vi kunde punktera den här matchen med lite skärpa för det fanns chanser i andra halvlek när Öster trummade på. Edin hade chanser och inhopparen (äntligen tillbaka) Jakob Orlov var en hårsmån från att bli målskytt.

Coach Brännström levde sig in i matchen som jag inte sett tidigare. Väldigt aktiv och väldigt nöjd med en trepoängare och lite luft i tabellen. Dessutom har vi en helt annan bänk än tidigare och visst är det lyxigt att kunna slänga in Thelin, Orlov och Tannus som inhoppare!

# # # #

Bara 2225 åskådare är bara för dåligt. En fantastiskt fin vårkväll och ett laddat smålandsderby. I princip noll marknadsföring av matchen gjorde väl sitt till.

# # # #

Med tre mittbackar på skadelistan så spelar just nu Sebastian Crona sin bästa fotboll. Karln är ju överallt och med längre ben än Glenn Hysén hade på Wembley. Bäst i Södra match efter match.

# # # #

Jetmir Haliti kom inte till spel vilket gav Fabio Gama chansen från start. Han har så otroligt mycket fotboll i sig och emellanåt kommer han till sin rätt men än så länge har vi inte fått ut max av honom. Det finns mer där och vi måste ta vara på hans kreativitet. Det kommer säkert.

# # # #

BP härnäst och en hygglig chans till poäng. Det är en jämn tabell och kan man plocka några segrar så är man definitivt med i racet om topp fem.

Lämna ett svar