Påsksmällen på Borås Arena

J-Södra krossade Norrby

0
946

J-Södra tog sin andra raka seger i Superettan när man utklassade Norrby med 1-7 på Borås Arena. Edin Hamidovic gjorde tre mål mål, Daryl Smylie och Amir Al-Ammari gjorde två mål.

Det här var en helt makalös match. Det som började med en forcering för hemmalaget och där Norrby är ytterst nära en drömstart men ribbkrysset räddades oss där. Sedan blir Erik Moberg skadad och tvingas bryta matchen efter bara 16 minuter men någonstans där bytte matchen skepnad.

Fabio Gama fick komma in och visade Andreas Brännström att han inte ska vara på någon bänk. Gama ska vara på planen. Norrby-ivern kom av sig och Södra kunde börja spela boll. När Daryl Smylie snyggt sköt in ledningsmålet i den 21:a minuten var det början på en hygglig grå(för dagen!)-vit press mot Norrbymålet. Kvarten senare stod det 0-3 på tavlan och dessförinnan hade Edin gjort sitt första mål sedan återkomsten och Amir Al-Ammari hade stänkt in ett frisparksmål.

Fotboll kan vara så enkelt ibland.

Trots en tremålsledning var det nervösa miner i Södralägret på läktaren. 0-3 är svårt att försvara hette det bland annat. Det hann gå några sekunder av andra halvlek innan Edin satte dit sitt andra för dagen och 0-4 kändes väldigt mycket mer bekvämare än 0-3.

0-5, 0-6 och 0-7 portionerades ut i målprotokollet innan Dijan Vukojevic tröstmålade för Norrby. Snopet för oss men det kan vi väl ta en sådan här dag.

# # # #

Viktigt att få igång målskyttet! Två mål framåt inför den här kampen…

Edin visar vilken klasslirare han är i anfallsboxen. Tung och svår att greppa för motståndarna.

# # # #

Smylie börjar så sakteliga komma igång. I en ovan position så börjar han hitta mer rätt men det finns en hel del att jobba på. Två mål framåt idag gjorde honom gott.

# # # #

Amir kommer för alltid höra ”Skjuuuuut” nu. Målet från halva plan för makalöst snyggt. Det första målet idag kom på frispark men fick god hjälp av en slapphänt hemmamålis.

# # # #

Tur att Brännström bytte ut Kwakwa annars hade han säkert sprungit än på Borås Arena. Vilken arbetskapacitet.

# # # #

1-7. Största segern för oss i Superettan. Slog vårt tidigare 6-1 mot Ängelholm från 2009.

# # # #

Vi lider givetvis med Erik Moberg som skadade sig redan efter en kvart. Och försvarare efter försvarare försvinner på löpande band. Tre mittbackar är på skadelistan och det lär dröja innan Moberg är på planen igen. Jeppe Svensson flyttades ner idag och gjorde det bra. Det återstår att se hur Södra agera nu och om det går att agera.

# # # #

Svensk Fotbolls statistik kring matcherna är ett skämt. Hur svårt kan det vara att sköta det på ett professionellt sätt med tanke på att man kan använda tevebilderna? Jallow står fortfarande som målskytt till vårt tredjemål tex. Hörnor och avslut stämmer aldrig. Gör om eller lägg ner.

# # # #

Sex pinnar på fyra matcher är helt okej och ”bara” fyra pinnar från täten är hyggligt med tanke på starten vi fick. Behåll fokus nu mot Frej Täby så vi kan lyfta!

Till sist.

Den här segern var för Janne.

Matchfakta här

Lämna ett svar